Sluta sov nu Darling o häng med mig ner på...

img_0661 (MMS)

Sluta sov nu Darling o häng med mig ner på beachen! ;)


Elafonissi beach

img_0647 (MMS)

Elafonissi beach


Igår hyrde vi en cab och åkte bort till El...

img_0645 (MMS)

Igår hyrde vi en cab och åkte bort till Elafonissi. Fick tips om att det skulle vara Kretas svar på Maldiverna... Jovisst, efter en 1,5 timmes åksjuka pga kringelkroksvägar genom bergen så kom vi fram till en visserligen superfin strand! Men det var fruktansvärt blåsigt och kallt i vattnet så nåt Maldiverna skulle jag väl inte kalla det ;) Men det var ändå mysigt att ha varit där. På vägen hem kostade jag på mig en åksjuketablett så det blev en trevlig tur trots allt :)


Midsommardagen på Kreta

Är nu på hotellrummet och tar en liten paus i allt solande.
Grabbarna är nere i hotellbaren och man kan ju bara gissa vad det är som händer där. Javisst, england-tyskland.

Dagens plan var att hyra mopeder och hitta någon fin liten strand någonstans på ön, men pga av gårdagens utekväll så var vi lite för slitna för att ge oss iväg vid 10 som vi hade bestämt.
Igår hamnade vi på någon nattklubb som heter Savvy om jag minns rätt. Riktigt bra ställe, stor och häftig lokal och för det mesta helt okej musik. Så vi körde på med skumpa och drinkar fram till 3-någonting. Jag är fortfarande förvånad att Kreta kunde bjuda på sån "stekig" klubb :)

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen! Hoppas ni haft en superduperbra midsommar!
So long!


Skön start på dagen. Bara lite frukost som...

img_0629 (MMS)

Skön start på dagen. Bara lite frukost som fattas... Tror det blir tzatsiki med bröd som vanligt :)


Popcorn är såklart ett måste, även i Grekl...

img_0606 (MMS)

Popcorn är såklart ett måste, även i Grekland! :)


Okej Okej, samanfatta senaste veckan ska jag väl lyckas med

Så jag får väl helt enkelt fundera på vad jag gjort den senaste veckan.

Jag har:

* Varit till Uppsala och ätit en mysig middag i solen med Johanna

* Slutat på mitt jobb (hur tusan kunde jag missa att skriva om det?!?)

* Hälsat på hos mitt nya jobb :)

* Grillat hemma hos Celle & Jo

* Letat, planerat & bokat resa med Celle & Jo

* Shoppat: 2 stickade tunna tröjor, 3 koftor, 2 kjolar, 2 BHar, Voluspa doftljus + lite annat nödvänigt och onödvändigt

* Varit på Bodypump tillsammans med A-L & Vendela och insett hur mycket roligare det är att träna med vänner omkring sig

* Powerwalkat med Elisabeth 1 tim & 5 min

* Powewalkat med Darling 1 tim & 35 min

* Blivit tillfällig hemmafru och gör det med den äran måste jag säga! ;) (Okej Okej, någon matlagning har det trots allt inte blivit...)

Paris har varit hemma på snabbvisit 1 dag. Märks att hon inte är en bebis längre...hon är ALDRIG hemma! Ute och svirar mest hela tiden... ;)

Am I a bad bloggerska?

Jag har insett en sak... jag är fruktansvärt dålig på att blogga.
Eller "fruktansvärt" dålig kanske jag inte är... men lite smådålig iaf, haha!

När jag tänker tillbaka på dagar som varit så inser jag att jag glömt berätta roliga saker som jag gjort. Oxå helt normala saker såsom att fixa naglarna, träffa vänner, testat nån kul restaurang mm går helt förbi mig. Ändå tycker jag att jag uppdaterar ofta, men jag glömmer att få med det roliga som jag gör.

Jag funderar på om jag ska rycka upp mig och skriva mer, eller om jag ska sluta blogga helt. Eller för all del... fortsätta som jag gör idag. Tåls att tänka på.

Sista minutenresa

Yeeeey!!!

I år skippar jag den svenska midsommaren och har istället bokat en sista minutenresa till Grekland :)
Jag, Darling, Celle & Jo är det som drar iväg på en hederlig chartersemester, haha!

Så på imorgon sitter vi under olivträden och skålar med Retsina!

Trevlig Midsommar!

Nu studsar jag på tåget som går till Uppsa...

img_0599 (MMS)

Nu studsar jag på tåget som går till Uppsala :) Ska mysa ner mig på en solig uteservering tillsammans med Johanna.


Idag var jag på återbesök hos läkaren för ...

img_6807 (MMS)

Idag var jag på återbesök hos läkaren för att få svar på hälsoundersökningen jag gjorde förra veckan Han började med att rabbla alla bra saker, men jag hörde hela tiden att det skulle komma ett "MEN...".  Well, det var som jag anat, det kom ett "men" och det var att blodvärdena var inte helt okej, det var han inte helt nöjd med. Han sa dock att vi går utgå från att det är all marathonlöpning som slagit ut järnet men jag får komma på återbesök i aug för att se så det blir bättre med tabletterna jag fick.  Jag frågade om ifall det var därför jag känt mig så slutkörd på löppassen  och han sa då att det vore konstigt om jag inte var trött... att jag snarare borde bli anfådd bara av att gå upp för en trappa... :o  Dock ville han utreda detta ordentligt med lite fler tester samt se mina journaler från Akademiska från 2005 när det var trassel med blodet sist. Men som sagt, nu blir det till att knapra järn så får vi hoppas att det blir bra igen :)


Ligger i badet o bläddrar i Chic. Kommer f...

img_0597 (MMS)

Ligger i badet o bläddrar i Chic. Kommer fram till sida 72 där de har ett reportage om Las Vegas, då slår det mig att jag ska ju för tusan åka dit i sommar! Yeeeey!!!  Jag o Darling ska på roadtrip i USA o några dagar i Vegas är ju givet!  =D  Jag har haft så himla mycket annat att tänka på de senaste månaderna att jag knappt tänkt på vår resa haha! Men jag längtar som tusan!


Voluspa doftljus! Okej...nu har jag köpt ...

img_0595 (MMS)

Voluspa doftljus! Okej...nu har jag köpt ett doftljus för 200 spänn!  Lyxigt eller galet kan man ju fråga sig.... meeen:  1. Det kostade egentligen 300:-så alltså har jag fyndat :) 2. Ljusen är otroligt omtalade och har bland annat delats ut på Oscarsgalan i gästernas goodie bags. Alltså måste jag testa dem :) Vi får se om de imponerar på mig. Jag köpte det på NK men det finns många internetsidor man kan beställa dem från.


Nu fest utanför slottet. UTANFÖR slottet a...

img_0573 (MMS)

Nu fest utanför slottet. UTANFÖR slottet alltså! Stekigt.... ;)


Efter en hel dag med prinsessbröllop så är...

img_0570 (MMS)

Efter en hel dag med prinsessbröllop så är det nu min tur att få roa mig :) Nu är vi på Rose på bröllopsmingel. Snart middag på Riche.


borttagna inlägg

Hmm, vet inte vad det var för konstiga inlägg som publicerats här.
Well, nu är de borttagna och jag hoppas att det bara var en bugg i datorn. :)

Gulliga kollegor

Tidig avtackning. Så söta dom är mina fina "kollegor"!
(Jag räknar dom faktiskt som kollegor trots att de jobbar på andra företag)

Tydligen känner dom mig allt för väl, haha.... Love!



Isabel Adrian i Svenska Hollywoodfruar

Jag har ju lite länkar till andras blogga här i spalten till höger.
Där finns bla. Isabel Adrians blogg som jag tycker är lite kul att följa. Nu till det roliga :) Det är nu känt att hon kommer vara med i den kommande säsongen av Svenska Hollywoodfruar!

Jippi! Dels att det kommer en till säsong och dels att det kommer in en yngre tjej!
I´ll be watching

blonde557




Förklaring till varför jag inte kan springa längre..?

ParLoppet igår gick sådär...

Eller egentligen borde jag väl vara rätt nöjd, jag sprang 5 km på 24,40. Det är lite snabbare än 12km/h.
Som sagt, tiden var väl egentligen helt ok då jag faktiskt var tvungen att GÅ upp för en av backarna då orken fullkomligt tog slut. Men! Det är där problemet kommer in... jag har INGEN ork, uppförsbackar känns oövervinnerliga och varje steg jag springer är svinjobbigt!

Jag höll på att dö av dålig kondition på en ynka 5km runda!
Dessutom (som jag har glömt att skriva) så tog jag en 12km runda runt Brunnsviken i lördags, och döm om min förvåning när jag inte orkade springa hela varvet som jag gjort hur många gånger som helst tidigare!!
I 8 km kämpade jag med helt kass andning och stumma ben, trots att jag bara joggade sakta! Efter de 8 km var jag tvungen att ge upp och fick istället gå och småjogga om vartannat. Jag hade 0% energi och trodde på riktigt att jag skulle tappa andan :(

Nu var det ju så att jag var på hälsokontroll i måndags och då påpekade sköterskan att mina blodvärden var lite väl låga... Första tanken var ju såklart "NEJ! Jag vill inte vara sjuk!"
Men efter lite efterforskning så har jag nu fått fram att långdistanslöpare, och särskilt kvinnor, lätt "slår sönder" de röda blodkropparna när man löper mycket.

Jag hittade en väldigt intressant artikel på marathon.se om en tjej som haft just det  här problemet. Från att ha kunnat toppa tiden på milen och springa marathon, men så plötsligt orkade hon knappt med att springa 5 km!
Det är precis den känslan jag har! Jag sprang hem från jobbet en dag... Ynka 3 km och det kändes som att jag skulle dö av andnöd!

Först och främst ska jag till läkaren på måndag och få svar på testerna, men troligtvis är detta just detta som hänt med min kropp. Så i med lite järn och grejer så kommer jag förhoppningsvis känna mig i form igen...


Här är länken: http://www.marathon.se/news/article.cfm?ThemeId=358 


Resultat Parloppet

Parloppet igår var... svinjobbigt! Men mer om detta i ett kommande inlägg :)

Det gick väl iaf sådär, jag hade hoppats på snabbare tid men å andra sidan så visste jag att jag inte hade så mycket energi i kroppen. Men va fan, under 25 minuter får man väl vara nöjd med antar jag.

Darling sprang på 21.50!
Jag sprang på 24.40!

Tillsammans sprang vi på 46.30 och kom på plats 103 av 500.

Bra tävling trots många och långa backar ;) Kul att springa i lag och dessutom fick man en smaskig Goodiebag vid målgången.
Rekomenderas till er som vill springa nästa år!

Haha, jag är på förstasidan på http://www.parloppet.se/start/index.cfm 


Idag springer jag Parloppet

Nu ska jag iväg och springa igen, alla dessa lopp haha!

Nu är det PARLOPPET i Hagaparken.
Det är precis vad det låter... ett parlopp :) Jag och Darling springer 5 km var så lägger man ihop våra tider. Det känns faktiskt VÄLDIGT lagom att springa 5 km så här efter ett 42 km Marathonlopp, haha!

Kl 18.30 startar Jag och Darling.
Bild från Stockholm Marathon

Lördagsbilder

Först var det 70-årskalas i Harbo!



Sen rejsade jag hem ;)


På kvällen var det examensfest för Elisabeth som nu är klar med polisutbilningen.


Kort litet inlägg

Sorry, kommer nog inte orka blogga idag, inte mer än så här alltså.

Har haft en bra helg med hemmamys i fredags, 2 utomordentligt trevliga fester och utgång på lördagen och hemmamys på söndagen.

Imorse var jag på hälsokontroll. Självklart var det nåt skumt med blodvärdena... Suck!
För 5 år sedan vart det ett himla rabalder om mitt stackars blod med bla. ryggmärgsprov som följd. Tillslut så bytte jag läkare då den andra slutade, och den nya menade på att så länge inget ändrades så var det inget att bry sig om, vilket jag tyckte lät skönt och uppenbarligen var det inget konstigt eftersom jag varit frisk sen dess :)

Nu får vi se vad det här provet säger. Ska tillbaka om en vecka så får vi se vad jag får för svar. Säkert inga konstigheter... men jag orkar verkligen inte med att det ska bli som sist!

Spåkulan

Fick ett svar från spåkulan så här på kvällskvisten...

"Hej Sofie, Slarva inte med maten och sömnen. Du har mycket att göra men din hälsa blir lidande om du glömmer bort dina egna behov i din iver att hinna med allt."

Oj så rätt den har! Imorgon är en fullspäckad dag då jag ska hinna med allt!

♥ Äta frukost
♥ Träna kl 10-11
♥ Duscha
♥ Äta lunch
♥ Köpa blommor
♥ Ta ut pengar
♥ Bestämma kläder till två fester
♥ Gå på två fester (en på em i Uppsala och en på kvällen i sthlm)
♥ Köra bil fram och tillbaka till Uppsala

Kommer bli en kul dag! :)

Sweet dreams!blonde478


Mina egna memos från Stockholm Marathon 2010

Mina egna Marathon memos (inför nästa år, hehe...)

Tånaglar
Under loppet hade jag inga problem med värkande tånaglar. Men efter... känns som jag ska tappa 6 av 10! Ajaj!

Musik
Inför Marathon hade jag fyllt MP3 spelaren med 89 låtar som skulle hjälpa mig ta mig runt banan. Men inte en enda gång satte jag i lurarna i öronen, lyssnade hellre på publikens hejarrop och mina medtävlares flås och fotarbete.

Benen
Mina ben var helt med i matchen upp till 3 mil, men det är oxå då folk säger att Maran börjar. Sen kom stumheten och musklerna la liksom av. Det gick bara inte att springa fortare än man gjorde. Dock klarade jag mig undan kramp :)

Vädret
Kunde inte varit bättre! Solen sken så publiken kunde vara ute på gatorna och hejja, men samtidigt fläktade det skönt så för oss löpare kunde det knappt varit bättre förhållanden! Lite stackmoln som gjorde att det inte blev för hett i solen.
Var väl runt 19´C vid 14-tiden sen sjönk det under tiden vi sprang, toppen!

Kläder
Vitt och svart... Nej, man ska inte springa i vitt och svart om man vill utmärka sig från alla andra 20.000 löpare... Tror 95% av alla kepsar var vita.
Darling var smartare, han sprang nämligen i AIK outfit! Gissa hur många extra supportrar han fick genom det! Hela tiden hörde man rop som "hejja Gnaget", "Kom igen nu Gnagarn", "Bra jobbat Gnagarn" osv. Nästa år ska jag springa i kortkort och högklackat så man får lite fans, hehe. Nädå, nu skojade jag med er ;)


Nej! Jag är inte så liten som det ser ut, hahaha! jag ligger några steg bakom bara...

Jag kommer sakna de här 4 åren

Och regnet det bara öser ner... Fy vilken skabbdag! Men jag kan tänka mig att alla fashionistas där ute är glada då deras stylade och moderna gummistövlar äntligen kommer till användning ;)
Själv är jag ingen fashionista och fick istället hoppa på bussen till jobbet för att slippa bli dyngsur om mina tassar.

Jises Amalia vad trött jag var imorse! Hade gärna dragit täcket över huvudet men plikten kallade.
Inte lång tid kvar på jobbet nu innan det är dags för nya utmaningar.
Spännande och lite pirrigt med det nya som väntar! Och samtidigt lite ledsamt att lämna bakom sig det man har... Jag har verkligen haft det toppen i 4 år, och jag kommer sakna de personer som blivit en del av min vardag. Jag spenderar ju förtusan mer vaken tid med med Anna-Lena än vad jag gör med min Darling, haha!

Visst, man kan hålla kontakten i fortsättningen men det kommer aldrig bli samma sak igen... Uff, saknar redan!



Selma City Spa

Åhhh, glömde ju!
Dagen efter Stockholm Marathon hade Jag och Love bokat in oss på Selma City Spa för en mer än välförtjänt massage! 75 minuter och oj som hon knådade på min träningsvärksfyllda kropp. Men jag tror att det var delvis därför som jag återhämtade mig så pass snabbt (kände mig fräsh på tisdagen). Rekomenderas!

Det var första gången jag var på Selma City Spa (som ligger på taket på nya Clarion Sign vid Stockholms Centralstation) och det var helt okej!
Vi hade sån tur med vädret så vi satt ute vid poolen i bara bikini, urmysigt!
Utomhuspoolen var uppvärmd till 36 grader, DET var grymt! Jag avskyr kalla pooler så det passade mig perfekt! De bjöd på trevlig och fräsh fruktbuffe, mycket bättre än Sturebadets.
Tjejen som gav massage var jätteduktig!

Det som var lite negativt är att det är lite väl lite att "göra". De har bara en uppvärmd pool men thats it, jag hade gärna önskat någon jacuzzi oxå. Men de har en liiiiten gymavdelning, bastu och en trevlig uteservering.


Mina kärlekar har rest ifrån mig

Daaarliiiiiiiing???? Paaaariiiiiiiis????

Fy tusan vad tråkigt det är att komma hem och inte välkomnas av varken små chihuahuatassar eller ett glatt leende!
Både hunden och killen har dragit iväg på minisemester. Inte tillsammans dock. Darling spelar golf och vad Paris har för sig har jag ingen aning om. Kan tänka mig att hon ligger och lapar sol och jagar fåglar om vart annat någonstans :)

Vad är då min plan?
Jag hade tänkt ta en liten shoppingrunda på stan, men tack vare att gårdagens AW slutade kl 03 i natt så känner jag mig lite småtrött. Ska nog ta och kolla i kapp lite avsnitt på nya säsongen av The Hills. Ja, det ska jag verkligen göra! Jag kommer nog lyxa till med popcorn till middag oxå, sån är jag, hehe....

Nu ska jag vara generös mot er....
Jag har hittat en grym sida där man både kan se The Hills, Desperate Housewifes och alla möjliga serier!
Varsågoda!

http://www.tv-dome.net

pajama6



Mer Marathonbilder!

Hihi, självklart kan jag inte sluta älta Marathonloppet.
Här kommer lite bilder som min "kollega" Yvonne var gullig och skickade över :)

Man kan ju undra var min Darling höll hus när dessa bilder togs... Så här lät det då på facebookuppdateringen: "Sitter och fan gråter på Östermalms IP aldrig mer i hela mitt liv!". Men dagen efter hade han redan glömt hur jobbigt det var och var sugen på att anmäla sig till Stockholm Marathon 2011 :)

A-L´s man Stephen var där och grattade
A-L & Jag är nöjda med vår insats
Vädret kunde knappast varit bättre!
Lilla paris fick följa med och ta emot oss på Stadion och njöt av att få sitta i Nellas knä.
Äntligen klara!


Nu en välbehövlig powerwalk med Elisabeth....

img_0458 (MMS)

Nu en välbehövlig powerwalk med Elisabeth. Tror kroppen bara mår bra av att röra på sig för snabb återhämtning.


Grattis till oss alla tre!

Självklart vill jag även passa på att gratulera mina två vapendragara i detta Marathonlopp!

Darling som sprang in på tiden 4,16,48
Anna-Lena som sprang in på 4,35,43

Grymt bra jobbat!!!

Darling som var den som drog mig genom den tuffa och urtråkiga milen runt Gärdet, men som tyvärr fick kramp i vaden redan vid ca 28 km men tappert fullföljde trots en stretande vad! Good Work!

A-L som duktigt kämpade och lyckades med det som jag inte gjorde. Att springa HELA loppet utan att gå en sträcka! Good Work!

Jag är så stolt över oss alla tre!

Mina Marathonmål

Jag kan säga att det absolut inte var plättlätt att ta sig runt hela banan... Men ärligt talat så var jag verkligen oförskämt pigg de sista 5 km. Då blev det kul att springa igen!

Mina mål

Inför Stockholm Marathon hade jag såklart satt upp mål:
Mitt främsta mål var såklart att genomföra.  √
När man aldrig sprungit förut så vet man inte vad man har att vänta sig, så det kändes som ett realistiskt mål.

Men i mitt huvud hade jag såklart större mål än så:
Jag ville springa på under 4 timmar & 30 minuter.   √ 
Jag ville springa hela rundan utan att behöva gå.    —


Att jag sprang på 4,15 är jag jättestolt över! Det trodde jag inte! Jag vet oxå att jag hade kunnat komma in på bättre tid om vi inte hade gått så mycket den sista milen... Men där kändes det faktiskt mer värt att hjälpas åt än att jaga minutrar.
Gå uppför Västerbron var min räddning då det fick mig att orka springa hela vägen fram dit, haha! Men jag sprang iallafall konstant i över 3 mil, helt okej!


Mina känslor under Marathonloppet!

Stockholm Marathons 42195 m (4,2 mil) är nu avklarade, och det med bravur! :)
Jag är så sjuk nöjd med mig själv samtidigt som jag är glad att det är över, haha!

Jag kom in på tiden 4 timmar 15 minuter och 52 sekunder. Fattar ni hur länge jag varit ute och sprungit?? (En halv arbetsdag? En flygresa till Spanien? En bilresa till Göteborg?)

Det var ingen dans på rosor men inte heller oövervinnerligt :)

Det första varvet på 17 km avklarades utan problem. Kroppen kändes lätt, jag sprang i ett skönt tempo och alla hejjande människor runt banan gjorde att det kändes kul.
Sen kom vi ut och sprang 17 km-27 km på Gärdet vilket var göööörtråkigt då det var väldigt glest med folk och inget att titta på. Det enda man hörde var smattrandet av springande fötter. Mitt på Gärdet passerade vi "halvvägs" och man kunde börja räkna nedåt.
Vid 27 km kom vi fram på Djurgården vid Gröna Lund. Då började det kännas lite roligare igen men kroppen började få slut på energi.
27 km-34 km gick på Strandvägen-Gamla Stan-Södermälarstrand. Södermälarstrand kändes låååång men jag lovade mig själv att när jag kommer fram till Västerbron så får jag gå uppför den. Det gjorde att jag sprang på och bara ville komma fram så jag skulle få gå en liten bit.
34km-35km över Västerbron blev det småjogg och promenad om vart annat. Inte så farligt mördande som man hört men det var väl för att jag tillät mig att gå uppför.
35km-39km, från Norrmälarstrand till Odenplan, fick Darling problem med ordentlig kramp i vaden som vägrade släppa. Men då hjälps vi såklart åt och vi gick/joggade om vartannat. Mina ben kändes tunga och stenhårda men i övrigt kände jag mig rätt okej. Flåset var inga problem och tack vare att jag fick promenera/jogga om vartannat så kände jag mig oförskämt pigg!
39km-40km gick i våra hemkvarter. När jag kom till Odenplan blev jag nästan gråtfärdig och tänkte att jävlar, det här kommer ju gå vägen!! Våra vänner satt vid Storstad och lustiga som dom är så hade dom laddat med Champagne som sprutades på oss när vi sprang förbi.
40km-42km. Nu var det bara Karlavägen-Sturegatan sen in på Stadion! Darling som fortfarande inte fått krampen i vaderna att släppa kämpade tappert på. Men då vi sagt att från Karlavägen och in i mål får man köra sitt eget rejs så skildes vi åt. Jag hade otroligt mycket glädje i kroppen och nu ville jag bara öka in i mål!
Visst, löpstilen var väl inte vad den borde, men små, korta steg och följsamma armrörelser gjorde att det kändes bekvämt trots allt.
42,195. Inne på Stadion! Sista spurten gick ett varv inne på Stockholms Stadio inför ivrigt påhejande folk på läktaren! Då jag konstigt nog var fylld av energi så tog jag i och skulle spurta snabbt in i mål, men DÅ sög vaderna ihop sig, AJ! haha! Men som tur var klarade jag mig undan kramp och kunde småspurta in över mållinjen!

JAG KLARADE DET!!!!!!!!

Vid målgången blev jag mött av Vendela, Andreas & PARIS! Gulliga som dom var hade dom tagit sig dit med Paris i släptåg. Och även där blev jag drängt av alkoholhaltiga bubblor!
Lite mer hejarklack dök oxå upp i form av Yvonne m. familj samt A-L´s man Stephen!



Stockholm Marathon är nu genomförd!

Stockholm Marathons 42195 meter (4,2 mil) är nu avklarade på tiden 4 timmar 15 minuter & 52 sekunder!

Jag är jättenöjd!






Stockholm Marathon! 1,5 timme kvar... Så ...

img_0438 (MMS)

Stockholm Marathon! 1,5 timme kvar... Så här ser jag ut idag :) lova att hejja ordentligt om ni ser mig!!!


Marathonfrukost! Oboy, ostfralla och banan

img_0434 (MMS)

Marathonfrukost! Oboy, ostfralla och banan


Jag längtar till Marathon imorgon!

Jag vill, Jag vill, Jag vill, Jag vill att det ska gå bra imorgon!

Jag tror att vädret inte kommer vara sååå farligt (även om jag hade hoppats på 10 grader och moln....). Om det blir som det varit idag så är det okej. Visst, solen ligger på men det har ändå varit friskt i luften.

Har precis tryckt i mig en STOR pasta med kyckling, räkor och sweet chilisås. Nu blir det smågodis.
Jag är redo! Stockholm Marathon here I come!!!

Startnummer: K1178

Maten inför Stockholm Marathon

Maten är viktig inför ett Marathonlopp har jag hört.
Jag är inte, och har aldrig varit, någon matexpert utan äter det jag tycker är gott. Men just nu har även jag insett vikten av att äta "rätt" inför lördagens kraftprov.

Måndag och Tisdag är egentligen kolhydratstömmning inför kolhydratsladdningen. Men då jag 1. är nybörjare och inte elitsatsare och 2. rätt så kass på att laga mat, så blev det inte så mycket av med den tömningen :)

Men kolhydratsladdningen är jag med på!
Onsdag, Torsdag, Fredag är det påfyllning av kolhydrater som gäller!
Detta har jag ätit:

Onsdag lunch: Pasta med italienska köttbullar (från lunchrestaurangen)
Onsdag middag: Pasta Carbonara (från Forno Romano

Torsdag lunch: Pasta Carbonara (från Forno Romano)
Torsdag midag: Lasagne (Darlings)

Fredag lunch: Pasta med räkor i gräddsås (från pizzerian)
Fredag middag: Pasta med kyckling och räkor (från Helenes Krog)

Där emellan har det blivit lite kakor, glass, vitt bröd till frukost och en himla massa vatten.

Kan säga att det känns jättekonstigt att trycka i sig så här mycket kolhydrater, haha! Speciellt eftersom det inte blivit någon träning (förutom någon kort löprunda) denna vecka.


Imorgon är det start i Stockholm Marathon

Laddning inför Stockholm Marathon!
Nu är det inte lång tid kvar tills det är dags för start, 21 timmar närmare bestämt...
Konstigt nog så är jag inte speciellt nervös, lite pirrig, men fortfarande med distans till vad det är jag ska göra.

Jag tänker lite som så att herregud, det är bara 4 mil jag ska springa. Hur svårt kan det vara liksom??
Visst, lite ont i kroppen kommer jag helt säkert att få under tiden. Och antagligen kommer det vara jobbigt pga värmen... men återigen, det är BARA 4 mil. Inte  40...

Nu har jag hämtat ut min (och mina 2 vapendragares) nummerlapp




Amsterdam dag 3-söndag

Vaknade utan baksmälla. "Toooppeeen" som Maria Montezami skulle ha sagt... ;)

Söndagen var vigd åt museum, shopping, besök i Red Light District och pannkakor i ett närmast ihållande regn.

Besökte ett handväskmuseum men det var allt vi hann med innan vi kom till shoppinggatan. Den var ju huuur lång som helst och självklart lyckades vi få ihop några påsar... :)

När shoppingen var avklarat och magarna mättats så hade vi plötsligt hamnat mitt i Red Light District! Från ena gatan till den andra så var det plötsligt fullt med sexshoppar och skyltfönster med unga tjejer i!
Det enda jag kunde få fram var: Det här är JÄTTEKONSTIGT...

Även om jag vet att prostitution finns och är lagligt, så kändes det verkligen JÄTTEKONSTIGT att uppleva det.
Hade sett framför mig trasiga, äldre och skabbiga tjejer på gatan. Inte unga tjejer som faktiskt står i SKYLTFÖNSTREN!
Och att större delen av tjejerna faktiskt såg riktigt bra ut med snygga kroppar... nä, det klickade liksom inte.
De kollade mestadels rätt surt på oss tjejer, men om de fick ögonkontakt med en man knackade på rutan och försökte locka dem till sig...

Och för att inte snacka om killarna, uäck!
Plötsligt öppnas en dörr och en kille kommer ut, jag tycker att det är JÄTTEKONSTIGT när jag tänker på vad han precis har gjort där inne!
Allt från äldre män till killar i 25-års åldern sågs komma in och ut från de små båsen.

Läste en tidning där förljande info stod:
För 50 euro får du en 15 minuters "Suck and Fuck".
Tjejerna "hyr" ett fönster för 100-150 euro för ett pas på 8 timmar.
En bra dag kan en tjej tjäna upp emot 750 euro per 8 timmars pass.


Det här betyder alltså ca 15 kunder på en dag! 2 kunder i timmen!
Det här var defenitivt en av de underligaste platser som jag besökt!

*Här kan ni läsa mer om Red Light District*


På väskmuseumet

Vintage Louis Vuitton
Opps! Plötsligt stod vi mitt i Red Light District
Fotografering förbjuden. Men eftersom det inte stod några flickor i dessa fönster så passade jag på.
Pannkakor är ett måste.


Amsterdam dag 2-lördag

Vaknade utan baksmälla och med sol på himlen, greate!

Gick ut på stan för att äta frukost. Promenerade förbi Anne Franks hus, dock gick vi inte in eftersom kön var lång och vi hört att det inte ska vara sååå mycket att se.
Vidare bort till en marknad någonstans i stan. Fråga mig inte vart, för denna resa har vi haft Sofia som guide och kartläsare och jag har inte en enda gång haft koll på VART på kartan vi befunnit oss :)

Köpte med oss picknick och hoppade på en båt för en tur på Amsterdams kanaler. Det känns som något man bara måste göra när man är i Amsterdam.
Jag måste nog ändå varit lite ouppmärksam för allt jag kan komma ihåg så här i efterhand vara att vi åkte förbi ett Casino och ett gigantiskt parkeringshus för cyklar. That´s about it.... Men mysigt var det!

Väl av den mysiga båtturen så tog vi ett quickstop vi på en uteservering på Leidseplein och insöp Amsterdams soliga eftermiddag med att kolla på folk.

Hade bokat bord på en Mexicansk Restaurang vid namn ???. Jag säger bara Jises! Vilka GRYMMA Strawberry Margaritas!!! Så bra att vi var tvungna att återkomma för ännu en drink på väg ut i nattvimmlet några timmar senare, haha! Maten var förövrigt oxå riktigt god :)

Ja, sen var det kväll och dags att piffa till sig för ännu en partykväll!
Som jag nämde i tidigare inlägg så kände jag mig inte riktigt rättvist behandlad då vi inte kom in på det omtalade Jimmy Woo kvällen innan. Så nu var det inget snack om saken, vi skulle in!

Jag ringde upp American Express Platina Service tidigare på dagen och de lovade att hjälpa oss att bli uppskrivna på listan, nu var det liksom bara själva grejen att vi skulle in, haha! Dock ringde den trevliga tjejen på Amex tillbaka vid 20.00 och sa att tyvärr, de hade gjort ALLT i 8 timmar, men inte ens de hade kunnat komma i kontakt med någon på nattklubben.
Well, vi gjorde oss iordning, drack bubbel, stannade till på Mexicanska Restaurangen för ännu en Margarita och sen gick vi med bestämda steg återigen bort till Jimmy Woo.
Vet inte om det var det att jag nämnde Platinumservice till entrévärden, att det denna kväll var en kille som stod i dörren eller att vi helt enkelt besämt oss för att gå in. Nu var det iaf inga problem och killen släppte glatt in oss förbi det röda repet.
Men det var nu vi blev förvånade!! Var DETTA det hippaste stället i Amsterdam???
Alla bord var reserverade, men under kvällen såg vi bara några få bord som användes och det var knappast det party jag är van vid... Musiken var typ loungemusik och det var inte världens drag där som man trott.

Mäkta förvånade bestämde vi oss för att gå vidare och komma tillbaka lite senare, kanske skulle det vara bättre drag då...
Vidare till SupperClub, som även det är ett omtalat ställe, men när vi kom in trodde vi att vi blivit lurade... att vi kommit till fel ställe. Klockan var väl runt 01 och stället var nästan tomt, och på väg att stänga. Snopet!
Gick istället till ett ställe brevid och det var väl någorlunda bra, men fortfarande samma Loungemusik som det verkar vara populärt med i Amsterdam...
Bestämde oss för att gå tillbaka till Jimmy Woo men jag kan inte påstå att jag tyckte det hade ryckt upp sig under den timmen vi var borta...

Jaja, vi var ändå väldigt nöjda med kvällen! Det är ju faktiskt sällskapet som räknas :D

Sofia & Vendela känner allvaret utanför Anne Franks hus.
Glada tjejer på marknad
Detta är entrén till Jimmy Woo... Ehhh, stekigt värre, nja...
Johanna & Jag när det är dags för båttur.
Gigantiskt parkeringshus för cyklar.
Mexicanska Restaurangen
Mmm... Strawberry Margarita
På Jimmy Woo
Hela tjejligan!

Amsterdam dag 1-fredag

Ja, som jag skrev har jag och girlsen haft en riktigt mysig weekend.

Fredagen
Landade sent på eftermiddagen så det var raka spåret till hotellet för att svida om till partystassen och dricka bubbel.
Sen drog vi iväg till en restaurang (minns inte namnet på den) som serverade en 3-rätters middag för 23 Euro! Rena rama gratismiddagen, haha, men ack så gott!

Vi promenerade sen vidare (man GÅR vart man än ska i Amsterdam! Jag försökte hela tiden få oss att åka taxi tills jag insåg att det var lönlöst, har nog aldrig trippat så många kilometer i högklackat som denna helg!) till en bar, kan den ha hetat Escape? I vilket fall så låg den vägg i vägg med nattklubben Escape.
Servitrisen informerade oss om att bartendern var sjuk så några goda drinkar var det inte tal om, haha! Fick istället in ett gäng Vodka-Red Bull men ingen var gladare än jag för det ;)

Sen vidare till The Home. Ska tydligen vara ett inneställe och visst, det var tjusigt och så men ack så litet.
Tog en drink innan vi åkte vidare till "the place to see and be seen", det omtalade Jimmy Woo! Det beskrivs som det hetaste stället i Amsterdam och dörrvaktspolicyn extrem.
Gissa om jag blev irriterad när 4 partyglada tjejer (vi alltså) struttar fram till entrévärdinnan och hon säger "Sorry, if you´re not on the list you wont get in".
Vad sa du sa du?? Det här gjorde såklart att vi ännu mer kände att "här måste det vara något över det vanliga" vilket är precis det dom vill... Bestämde mig där och då att lördagnatten SKULLE spenderas inne på Jimmy Woo.

Jaja, vad är väl en bal på slottet? Istället drog vi vidare till en STOOOR klubb vid namn Escape. Gick in, kände doften av Marijana, funderade på varför dom spelade Loungemusik på en nattklubb, kände oss obekväma då stället hade 90% killar, gick hem.

Kul och annorulnda kväll!


Första gången i Amsterdam för oss alla 3

Johanna & Sofia är på gott humör.
Me
Vendela är på G.


4 dagar kvar till Stockholm Marathon 2010

4 dagar kvar till Stockholm Marathon.

Det är först nu som man börjar fatta vad man gett sig in på och att det inte kommer kännas som en dans på rosor.
Jag tycker nog att jag är väl förberedd och jag känner mig redo. Men å andra sidan så skulle det alltid vara bättre att fått in fler långpass i kroppen.
Well, nu är det föresnt att tänka så och istället se framåt, tänka positivt och känna glädje inför utmaningen. Och faktiskt, det är precis så jag känner (iaf i just denna minut, haha).

Det jag är lite orolig för just nu är vädret. Tyvärr verkar det bli skitväder på lördag... strålande sol med andra ord. Just nu ligger prognosen på 20´C och strålande sol. Inte så skoj MEN! det kunde varit värre :)

Vädret i all ära men faktum är att jag har jag värre saker att oroa mig för... Jag börjar nämligen känna mig sjuk!
Alltså, om jag blir sjuk nu... Nä, det går bara inte!
Det bästa jag kan göra är att träna på och inte komma ner i varv då det är då det är risk att kroppen sänker imunförsvarsgarden. Å andra sidan så ska kroppen bara underhållas lite och inte ta ut sig så här dagarna innan Marathon... Men kom igen nu Gode Gud... ge mig 5 friska dagar till!

Samanfattning från Amsterdam kommer sen

En samanfattning från Amsterdam kommer såklart! Senare.

Men jag kan säga att vi har haft det toppen med goda middagar, party på Amsterdams "top notch" nattklubbar, shopping, besök på handväskmuseum och självklart ett.... vad ska man säga.... Fascinerande? besök i Red Light district.
Tyvärr fick vi traska omkring i regn på söndagen, men det stoppade inte oss!

Kul som tusan!:
Björn Gustafsson snackar Top Notch


Barndomskompisarna reser!

Nu är jag åter på svensk mark och har haft en underbar helg i Amsterdam tillsammans med mina bästa vänner!
Vi har hängt ihop sen vi var 5-6 år gamla, tror jag träffade Johanna på "kyrkans barntimmar" vid 5 års ålder och Sofia & Vendela på "lekis" när vi var 6.

Vi har rest ihop tidigare, bla till Grekland sommaren 2002. Vendela och jag var där och skulle båtluffa i 2 månader varpå Sofia & Johanna kom ner och hängde med oss på Rohdos 1 vecka.
Och när Vendela och Jag var i Norge och jobbade sommaren 2005 så kom Johanna & Sofia och bodde hos oss 1 vecka.

Vendela och jag har även varit på charter i Thailand 2004, och när jag jobbade på Cypern sommaren 2003 kom hon ner 2 veckor. Sommaren 2009 tillbringade vi en vecka i Spanien ihop med lite annat löst folk.

Johanna & Jag var till Las Vegas och Los Angeles sommaren 2008
Sofia har jag varit med i Spanien sommaren 2007.

Så några resor har det blivit ihop, men detta var första det BARA var vi tjejer. Vi fyra. För oss själva.
Man kunde nästan höra *** SATC musiken*** ringandes i bakgrunden...