Årets första utomhuslöp a' 12 km!

Åh satan vad skönt! (jag vet, jag vet, man ska inte blanda negativa ord med positiva känslor :) det tjatar Darling alltid om haha)
Men idag har jag kört årets första utomhusträning! Jag och Vendela tog ett varv runt Kungsholmen och jag vill lova att energi och löparglädje spritter i min kropp efter detta!
Efter att ha malt inomhus på bandet där både syre och löparglädje är nästintill obefintligt, så var det sån befrielse att få komma ut! Det var ljust, luften var ren (nåja, så ren som den kan vara i Stockholms innerstad...) och utsikten längst vattnet var 100000 gånger bättre än att se sig själv flåsandes i gymspegeln.

Jag tror att jag fick ihop nästan 12 km. Sprang på 1.04 vilket är lite långsammare än när man kör 12 km runt Brunnsviken eller på löpband. Men det blir ju lite rödljusstop när man springer i stan.

Nu är det 14 veckor kvar till Stockholm Marathon... :)


Träning, hemmafest och skidoutfit

Kära vänner!
Egentligen har jag väl inget av vikt att dela med mig av, varken bildmässigt eller i text. Men jag tycker själv att det är så otroligt trisst att gå in på bloggar och man ser samma inlägg som för några dagar sedan ligga kvar överst.
Så vill vi inte ha det! :)

Jag är nyss hemkommen från veckans första träningspass. Idag blev det bodypump på Sportlife Tegnérgatan samt 5 km löpning på band. Köttade på ganska bra och sprang 5 km på 12,3 km/h.

I övrigt har jag tagit hand om min sjuka man, handlat glass och godis, lagat favoritmaten och bara varit världens snällaste fru. Precis så som det ska vara när någon känner sig lite svag :) Men stop blev det när han startade en Terminatorfilm och ville att jag oxå skulle titta.... Nja, även jag har mina gränser!

I helgen då? Vi var vi på en ytterst trevlig hemma hos fest i Hammarby Sjöstad!
Ätit lunch och sippat bubbel på sturehof.
Hann även med en powerwalk på bandet i sån lutning att jag hade träningsvärk i låren dagen efter!
Har varit ute och letat skidkläder men kom bara hem med ett par strumpor! Det jobbiga är att jag vet precis vad jag vill ha! Jag vill ha tighta snygga skidbyxor men det är omöjligt att hitta! Varför baggy?? Vem har fått för sig att man ska åka i sådana kläder?? Nä! Såklart man vill ha välsittande kläder! Det här kommer bli en TUFF match men jag SKA hitta mina kläder innan vi åker till Aspen om 2 veckor!

Sleep tight!


Tips! Märk din telefon med din mailadress!

Dagens tips!

Skriv en liten lapp med din mailadress och tejpa fast den på baksidan av mobilen!
Tänk! Det finns ju faktiskt ärliga människor som kan tänkas vilja höra av sig till ägaren om de hittar den!

Men det är svårt att kontakta ägaren om man inte vet vem ägaren är, utan bara har en mobil som man ändå inte kan låsa upp och hitta nån info i.
Och att engagera sig såpass att man skickar till polisen, eller tar en omväg för att lämna in den på en polisstation, blir lite meck och inte lika lockande som att ge den direkt till ägaren (och säkerligen få hittelön!)

Så skriv ner din mailadress på telefonen, och glöm inte att tacka mig den dagen ni får tillbaka er telefon!

(denna ide fick jag nyss, efter att 3 st iphone tappats bort på 3 månader (inte av mig dock). Och ja! Jag tror att det finns folk som vill ge tillbaka saker de hittar, bara det är enkelt för dem att göra det!)


Många roliga resor att se fram emot!

Inte kan man väl sitta här och tycka synd om sig själv heller! Man får helt enkelt ta saken i egna händer och rycka upp sig.

Så istället för att gråta över spilld mjölk (eller möjligtvis en utebliven semla) så letade jag fram ingredienser och bakade chokladbollar! Det gjorde mig glad! Och i ärlighetens namn...chokladbollar är liiiite godare än semlor. Lite.
Jag sprutade samtidigt in lite nässpray i nosen, så nu kan jag andas. Bra va?!

Dessutom ligger jag på soffan, med en stor kopp grönt te, och ser fram emot några resor som är planerade.
Om bara 3 veckor åker jag och Darling iväg på skidsemester! Jiiihuuu!
Denna gång bär resan av till en liten ort, där pudersnö kallas "Champagne powder", där afterski uttalas "Aprés-ski" och där man till lunch beställer "Aspen Fries" som består av pommes frites - med tryffel!
Ja, som namnet på maträtten avslöjar så är det Aspen, Colorado - USA som vi ska åka till!!!
Det är ett av världens absolut bästa skidorter med snö som är så torr och lätt och därav namnet champagnepuder! Där svinrika lyxlirare har gigantiska semesterhus (snittpris för ett hus ligger på 32 miljoner kronor) och där man utan att skämmas kan beställa en Cosmopolitan på "Aprés-skin" istället för en öl, haha!

Vi har ju varit i Aspen en gång förut, sommaren 2010 och jag älskade det! Ska bli kul att få tillbringa 10 dagar i "vinteraspen" denna gång! :D ✈

Sen finns det två resor till som jag verkligen ser fram emot.
I april blir det en resa till Paris. Det kommer bli jätteroligt eftersom jag aldrig varit där och det känns som att man självklart måste uppleva Paris åtminstone en gång!

I början av sommaren blir det ännu ett resmål som är nytt för mig. Då åker vi till Island med jobbet! Den resan håller jag på och planerar för fullt just nu och det lutar åt att det blir i början av juni! Askalaskul ju!

Så bort med all förkylningsdepp nu! Det finns inget att sura över! :)


 


Förkyld!

Hej alla glada, och förhoppningsvis friska, filurer!

Själv är jag deppig, och sjuk.
Nä, så illa är det inte. Men jag känner mig jävligt sur över att en förkylning slagit sina klor i mig under dagen. Hur fan gick det till???

Igår mådde jag toppen! Var över till gymmet på kvällen och sprang 1,5 mil. Mådde toppen! Åt en portion med lax, keso, broccoli och kokt potatis. Mådde toppen! Tog en dusch och softade framför tvn resten av kvällen. Mådde toppen! Gick och la mig.

Vaknade i morse och mådde toppen! Åkte till jobbet, men så vid 9 tiden började förkylningen skölja över mig och några timmar senare så är jag...förkyld och hängig. Såååå triiiiisst!
Helt waist of time att vara förkyld!!
Och ingen semla har jag ätit idag, trots att det är semeldagen.
Uff vilket tråkigt inlägg det här blev haha! Lovar att återkomma med ett kul istället!

Här är iallafall 20 fina tulpaner som jag fick av emelie i lördags som lyser upp vardagsrummet.


Hemgjord pizza!

Idag provade jag på "pizzakit" som man köper färdigt i matbutiken och det var ju hur bra som helst!

Bara att "rulla ut" degen, inte ens en kavel behövs, och hälla över färdiggjord tomatsås! Sedan toppa med valfria ingredienser. Jag tog köttfärs, lite bacontärningar, champinjoner och ost.
Sen lite oregano som toppingkrydda.
In i ugnen i 20 minuter sen klar att äta!

Till det, krossad annanas. Mums!


Fortsättning på myslördag.

God söndag!

Som jag skrev igår så hade vi en riktig mysdag jag och Darling ❤
Efter brunch och hockey, som AIK förövrigt vann jihuuu, så tog vi en taxi till Rival på söder för att se Henrik Fexeus show "i ditt huvud". Den var bra! Han är ju tankeläsare eller vad man ska kalla det. Och enligt mig så är det roligare att se sådant här än trollkarlar :) Han är även bra på att fånga upp publiken!
I pausen sprang vi in på Helenes krog som ligger vägg i vägg och blev bjudna på vodka redbull av ägarna som Darling känner sen många år tillbaka. Sen rusade vi tillbaka in lagom till akt två började :)

Efter showen så mötte vi upp kusin Emelie, Rasmus, Stefan och Carina på Pontus! på Brunnsgatan.
Vi åt i deras skaldjursbar, men jag var rätt så mätt så det blev bara en räkmacka som iofs var försvinnande god! Väldigt trevligt.

Sen studsade jag och Darling själva vidare till cafet där vi mötte upp Celle mfl.


Brunch, hockey, show och middag. Fullspäckad myslördag!

Idag har vi en riktig mysdag jag och Darling.
På alla hjärtans dag fick han en överaskningsdag som skulle ske på lördag (alltså idag) där jag planerat allt en hel dag.

Så nu har vi precis varit ute på Djurgården och ätit brunch på djurgårdsbrunns värdshus. Verkligen god buffé! Och superbra service av en man som var en kopia av filmrecencenten Ronny Svensson 😊 Dessutom hade dom "brunchbubbel" för 50:- glaset! 👍
Ja, det är verkligen ett ställe jag rekommenderar!

Efter det blev det en snabbis på stan. Köpte ny telefon till Darling på telenor, var in på Guccibutiken för att hämta ut mins nya googles (men fel var beställda så ska hämta dem nästa vecka ist) och sen in på louis vuittonbutiken för att fixa "brodyr" på min bags nametag. Stek 😉

Nu glider vi in på Hovet för AIK hockey match.
Jag hade egentligen planerat in SPA på centralbadet, men det fanns inga massagetider lediga så då tänkte jag att vad vill Darling helst av allt...? Hockey!
Haha, så vad gör man inte för sitt hjärta. Så nu är det hockeydags och sen väntar en show (I ditt huvud) med Henrik Fexeus på Rival. Efter det ska vi träffa kusin Emelie, hennes kille, Stefan och Carina på Pontus! för skaldjursmiddag!
Myyyyyyyyyys!

Paris har jag lämnat till Emelie över dagen eftersom vi är på språng. Hoppas hon uppför sig.... 😉


Blomtips

Haha, lustig rubrik med tanke på att jag är tjejen med de mest ogröna fingrarna Ever 😉
Men tipset är att använda blombladen som dekoration när rosorna inte längre står stolta och fina.
Jag köpte en knippe röda tulpaner för att matcha bladen som jag spred ut över köksbordet. Fint som tusan tycker jag!


Solvalla, hockey, träning och hemmamys

Vet ni? Klockan är 20.45 och jag har precis krupit ned i sängen med en stor kopp grönt te med cranberrysmak och den bärbara datorn fullproppad med Real Housewives of Beverly Hills avsnitt. Det kallar jag kvalitetstid med mig själv!
Paris låg här brevid och tjuvkollade hon med (jag vet nog att hon inte kan låta bli att slänga ett öga på skärmen fastän hon låssas att hon sover 😉), men nu verkar det som att hockeyderbyt på tvn i vardagsrummet lockade mer...

Såååå skönt att komma i säng så här tidigt! Har varit hemma sent varje kväll den här veckan.
I måndags gick jag upp till gymet strax efter 20 på kvällen och körde intervaller, vilket gjorde att jag fortfarande var superpigg trots att klockan passerade midnatt.

I tisdags var det ju alla hjärtans dag och då offrade jag mig för mitt hjärtas skull och följde med på hockey 😊
Men en skvallertidning, en påse bilar och massa popcorn gjorde att jag var väldigt nöjd jag med. Happy wife-happy life som vi säger, hehehe...

Igår, onsdag, vankades Solvallakväll med ett gäng grabbar. Jag är inget fan av trav heller (guuud vad tråkig och ointresserad jag verkar vara av allt, haha), men vi hade riktigt trevligt!
Maten var verkligen oerhört god! Långt över förväntan!
Jag åt hummersoppa med västerbottenostbulle till förrätt (fantastisk!). Till varmrätt åt jag lamm med citronrisotto(gryyymt! Darling som inte gillar lamm tyckte att köttet var bra!). Och till dessert: äppelpaj (jättegod den med!)
Vann hela 350:- haha, men spelade tyvärr för desto mer :) Hade hoppats på 35 miljoner men icke!

Ikväll var jag iväg på bodypump, sen slängde jag ihop en svampomelett (okej okej, äggröra...), sen promenix med Paris. Och nu äntligen! Kvalitetstid för mig själv😊


Alla hjärtans dag morgonmys

Här kommer ett inlägg som det GÅR att komentera, så passa på nu ;)


Imorse studsade jag upp klockan 5.30 för att fixa lite Alla hjärtans dag mys här hemma innan jobbet.
Blommorna köpte jag redan igår, 10 stycken 50 cm rosor, så fina!
Lagade i ordning te och mackor, tände sedan massvis med ljus, släckte alla taklampor och gick in och väckte mitt hjärta.
Myyyyys!
Har en liten överaskningsdag här framöver som jag ska dra med honom på... ;)




Alla hjärtans dag imorgon

Måndag igen alltså, och vet ni, det ÄR mitten av februari!
Jag upptäckte för bara några dagar sedan att vi gått in i februari, jag fick en chock! Guuuud vad veckorna går fort!

Imorgon är det alla hjärtans dag! Myyyys! Älskar sådana här kärleksdagar! Och jag är så glad att jag har världens finaste man att dela dem med!
För precis ett år sedan hittade vi vår underbara vindsvåning. Det var på alla hjärtans dag som vi hastigt och lustigt blev inbjudna på en förhandsvisning av den. Och innan vi visste ordet av det så kastade vi oss in i en budgivning som vi dessutom vann! Vi som inte ens hade planer på att flytta, haha! Men det blev ju hur bra som helst och ärligt talat så har vi båda länge varit sugna på en vind.

Well well, denna alla hjärtans dag kommer vi inte gå på lägenhetsvisning eller nåt annat flådigt, vi ska gå på hockey!!??
Typ det tråkigaste jag vet, haha, men vad gör man inte för den man älskar 😉 Ge och ta, uppoffringar och önskemål. Självklart följer jag med om han verkligen vill det ❤ Nästa gång är det jag som får min vilja igenom.


Måndagskvällens intervallträning

Tjingeling!
Har precis kommit hem från gymmet därav min utmattning 😊

Idag stod intervaller på schemat. Började med 9 minuters uppvärmningsjogg på 11,5 km/h.
Sen tror jag att jag mesade lite om jag ska vara ärlig, körde bara på 14 under ökningen.
2 min 14 km/h
1 min 6 km/h
Osv... i 25 minuter

Nästa gång ska jag satsa på kortare ökningar men snabbare. Typ:
1 min 15,5 km/h
45 sek 6 km/h
osv... i 25 min

Men! Trött blev jag i vilket fall och det är bra! Nu blir det 2 dagars vila då det är alla hjärtans dagsmys imorgon, och på onsdag ska vi till Solvalla.
På torsdag kör jag igen, då blir det nog bodypump.


Långlöp på 15 km

Här om dagen tragglade jag mig igenom 15km på löpbandet. 1,5 mil.

1 timme och 18 minuter tog det och då sprang jag på 11,5 km/h hela tiden (förutom sista 500 meterna då jag ökade upp till 13km/h).
Ärligt talat så är det sjukt tråkigt att nöta den sträckan på bandet! Utomhus är det både lättare och roligare.
Jag drog upp iphonen och kollade på ett avsnitt av Efter tio med malou 😊 det handlade om skönhetsingrepp så det fick tiden att flyga iväg lite medan jag sprang.
Men skönt är det iallafall när man är klar!


Real Housewives of Beverly Hills

Idag har jag bäddad ner mig i vår härliga säng och laddat upp med massvis (närmare bestämt 20) avsnitt av Real Housewives of Beverly Hills 😊

Jag älskar den serien!
Jag gillar Den mest av alla de "real Housewives" serier som finns även om italienarna i real Housewives of new Jersey oxå är ganska underhållande 😊

Spanar in deras snygga kläder, deras fina hem, frisyrer, skor. Allt! Haha!
I detta avsnitt är de i Colorado på skidresa, kul! Det är ju dit vi ska om några veckor!

Och vad sägs om Kens sköna kommentar: If your wife isnt happy, then make her happy.
Haha, braaaaa kille!

Och googla in adrienne maloofs helt fantastiska hem!


Nya naglar

Nu ligger jag äntligen i sängen efter en lång arbetsdag, ett tufft boxpass, en middag, en kvällspromenad med hunden och ett bad.

Har även hunnit med att fixa nya naglar, yeeeey! Det känns så himla rent och fräscht med snygga naglar👍
Jag har ju knappt varit utan gelénaglar en enda dag sedan hösten 2007, tills nu strax innan nyår då min nagelfixerska lade ner sin verksamhet😔
Nu testade jag ett ställe relativt nära jobbet och ska se hur de håller och om jag tycker att de känns fina och bra.

Nä, nu ska jag dra täcket över huvudet så jag hinner få lite sömn innan klockan ringer imorgon kl 5.30!
Sleep tight friends!


Aldig mer en bio i Heron City!

Hej alla!

Helgen har flutit på fint trots kyla som tränger ända in i benen på mig!

På fredagskvällen var vi ju som jag skrev tidigare på Melanders.
I lördags var vi på jobbet hela dagen och sen blev det middag med några vänner på Restaurang Kungsholmen på kvällen.

Söndagen var jag och Vendela ut till Heron City för att gå på bio. Jag säger bara det... aldrig mer!
Vilket kaos bara för att köpa lite popcorn! Kösystemet var lite som så att störst familj gick först... Folk bredde ut sig så helt plötsligt stod man inte i kön längre, för då hade folk kommit från sidan och bildat en ny kö.
Vendela var borta 5 min och handlade biljetter ur automaten, när hon kom tillbaka hade jag ärligt talat inte rört mig ett dugg. Jag kunde bara skratta åt elendet fastän jag ville skrika åt folk att ställ er i kön din j*vla idi*t!
Detta kaos gjorde att vi kom en kvart(!) efter att filmen börjat.

Vi såg Stig-Helmer Story och den var väl med handen på hjärtat inte jättebra... Lite kul emellanåt men nja. Men mysigt med bio och gott med smågodis och biopopcorn :)

 


Lördagsjobb, fredagsmiddag på Melanders och det går inte att komentera

Idag är det lördag, skitkallt, och vi passar på att åka ut och jobba lite.
Skönt att få saker gjorda i lugn och ro :)

Jag hade tänkt att börja dagen med ett träningspass, men efter några glas Champagne och en drink igår kväll så kändes det inte som en bra idé.
Igår trotsade vi nämligen kylan och gick ut och åt middag med Vendela & Sami. Möttes upp på Melanders som ligger "runt hörnet".
Maten var väl sådär tycker jag. Aiolin till skaldjuren var lite tråkig smak och räkorna lite torra. Fiskgrytan var väldigt god men den såg faktiskt väldigt osmaklig ut. Den liknade precis det som jag kräktes upp för en vecka sedan i Thailand ;) Och dessutom var det sjuuuukt kallt! Tillslut kunde jag knappt fokusera på annat än på hur genomfrusen jag var. Men sällskapet var mycket trevligt och drycken porlade fint genom svalget :)


By the way. Jag vet inte varför det inte funkar att komentera. Detta inlägg kommer det gå att göra det på eftersom jag skriver ifrån datorn, men när jag gör inläggen via appen så verkar det inte funka. Aja, det löser sig säkert när någon på blogg.se orkar fixa det ;)



Ingen snöbomb här inte!

Va faen, säger lörsan! Vart tusan är all snö som jag blivit lovad??

Här har ni en tjej som älskar att busa i snön, så att det knappt kommit något är lite utav en besvikelse. För henne alltså :)

Nedrans vad kallt det är föresten! Det är inte alltid som det är positivt att ha en hund som måste få gå ut på sin kvällspromenad.


Bodypump och snökanon

Hej alla Genomfrusna!

Tittade nyss ut genom fönstret och såg att snökanonen börjat bomba Stockholm. Uscha tänkte jag och hällde upp ett värmande bad :) och härifrån mitt badkar kan jag faktiskt ligga och beskåda snön som faller ned på takåsarna. Tror iofs inte att det kommer bli någon snökaos, brukar ofta vara falskt alarm det där med stormar...
Ska ge mig ut på en kvällspromenad med lilla korvlörsan sen så då får vi se om det ligger nån snö på backen. Hon ligger föresten här i badrummet och håller mig sällskap just nu.

Ikväll körde jag bodypump och det kändes sjukt bra! Tungt som satan men man har ju mycket energi och vilja när man inte kört på 2 veckor 💪😃
Idag var det ingen mindre än en livs levande Gladiator (Hyper) som ledde passet, hehe. Väldigt peppande och bra på att påminna om att ha muskelkontakt, och inte "bara göra" övningarna. Kul!

Känner nu att träningsvärk från gårdagens boxpass börjar bita sig fast i övre delen av ryggen 😊 så skönt ju!
Imorgon ska jag nog satsa på att springa lite på bandet. Förhoppningsvis blir det milen i "lagom" tempo.
Jag känner att det ligger någon liten envis bacill i kroppen... Inte mycket, och knappt så att det stör, men ändå känner jag mig inte helt 100. Så om det inte bryter ut så bör det funka med lite löpning imorgon.
Jag ska ju trots allt springa Stockholm maraton i juni 😉 det har ni inte glömt va? Nästan så att jag själv har förträngt det, haha!

So long!


Dagens träning

Idag var jag tillbaka i boxsalen och oj vad kul det är!
Nä, det är ju inte riktig boxning jag går på utan boxpasset på gymmet. Men det var härligt att vara tillbaka! Har faktiskt kört 3 av 4 onsdagar och det är ju rätt bra ändå.
Idag var det jag och Vendela som boxades, Darling körde med Jocke.
Det är verkligen sjukt kul, sjukt jobbigt och sjukt bra träning!

Skulle önska att det fanns på Sportlife Odenplan oxå, nu går vi uppe på Östermalm. Inte jättelångt härifrån men det underlättar ju när det bara tar 3 minuter till odenplans gym.

Efter boxen så körde jag lite intervallträning på löpbandet.
1 minut på 15 km/h
1 minut vila
Detta gjorde jag 7 ggr sen var det klart!

Nu på kvällen tog jag en timmes pw ihop med kusin Emelie runt Karlberg.
Mys :)