Då var det klart! Love it! Sååå enkelt och...

img_2400 (MMS)

Då var det klart! Love it! Sååå enkelt och gott! Säg till om ni testar  och vad ni tycker :)


Ny knäckebrödsats

Har redan ätit upp knäckebrödet som jag gjorde i torsdags!
Det är helt sjukt gott och jag äter det typ som kakor. Supergott att bara ta en bit och knapra på om man är sugen på något.
Men man bör verkligen inte strunta i saltet, ibland när jag tagit en bit som inte hade grovsalt på sig så blev den lite tråkig. Men jag tror inte på salt i degen, utan "flinga" över lite havssalt efter att den är utkavlad så känns det fräscht!

Ska nog slänga ihop en sats till tror jag. Yummi!

Prova ni med!!

God kväll alla vackra!

Som jag skrev igår så blev jag lite missnöjd när jag insåg att jag inte fått in mitt planerade 10 km löppass förra veckan.

Så det första jag gjorde när jag vaknade imorse var att traska upp till gymmet och springa de där 10 kilometrarna. Sååå skönt!
Sprang på 11 km/h så det var riktigt behagligt tempo. 11 km/h betyder att jag sprang på 55 minuter.
När jag springer på 12 km/h så ligger jag på den hastigheten som jag pressar mig själv men samtidigt tycker att jag bör ligga på. Springer man 12 km/h så betyder det att man klarar milen på 50 minuter. Det är där jag vill ligga men det får bli en annan dag :)

Sen har jag suttit med plugg hela dagen.
Fick dessutom tillbaka min första inlämningsuppgift idag... VG! Weeei!  Denna uppgift var VG det högsta man kunde få så jag är nöjd och glad! Herregud, sist jag pluggade var i gymnasiet och då var jag så omotiverad att jag knappt kan minnas att jag var där.
Det var jag ju uppenbarligen eftersom jag gick ut med Godkänt, men det var på håret.

Till middag slängde jag ihop kyckling med potatis och grönsaker i ugn.

Kyckling
Poatis (klyftad)
Paprika
Morötter
Lök
Vitlök
Salt, peppar och en blandning av massa andra kryddor...

Bara att skära till och slänga in allt tillsammans i ugnen på 200´C.
Till det gjorde jag en Guacamole på tre avocados och "TexMex" gucakrydda.
Sååå nyttigt och sååå gott!

Jag...svettig...trött...nöjd efter "milen"


Veckans träning v 4 - 2011

Som jag skrev tidigare i veckan så testade jag PowerYoga för första gången.
Varför då? kan man undra. Jo, det handlade nog mest om att jag var lite lat och inte hade energi och lust att köra ett konditionspass, och detta fanns på schemat så jag tänkte att varför inte.
Men jag vet inte. Jag tycker inte att yoga är min grej. Det här med att fokusera på andning och tankar har jag svårt för. Föredrar Bodybalance som är en blandning av yoga, pilates & tai chi.

Hmmm, skulle ju ha fått in ett löppass denna vecka var planen. Så jag är inte helt nöjd över veckans träning. Well, får ta 2 nästa istället. Nu ska milen börja putsas på!


Måndag: Indoor Walking 45 min + core 30 min    
Tisdag: Cirkelträning 45 min + crosstrainer 20 min 
Onsdag: -----
Torsdag: PowerYoga 1h 
Fredag:
 Bodypump 1h 
Lördag: -----  
Söndag: Bodybalance 1h    

Dagens nyttiga lunch: äggröra med spenat o...

img_0079 (MMS)

Dagens nyttiga lunch: äggröra med spenat och rivna morötter. Ska iväg och köra bodybalance snart så det är fräscht att ladda upp med bra grejer. Sen ska jag på bio med Vendela, Josefine och Anna. Ska se Änglagård, och äta popcorn! ;)


Fick besök av Pappa & Eva igår

Igår var pappa och hälsade på. Haha, jodå ni hörde rätt ;)

Pappa & Eva var i Stockholm för lite ärenden och passade på och komma förbi. Det var inte igår ska jag säga :) Rättare sagt så har han aldrig varit här förut...
Men det var väldigt skoj att dom hörde av sig när dom ändå var i krogarna!

Vi har inte så mycket kontakt och har aldrig haft det heller. Inte av någon speciell anledning, absolut inte osämja eller något! Det har bara blivit så...
Men det är alltid skojigt att ses!

Hade huset fullt här här igår em med Pappa, Eva, Liz, Isabelle, Johnny, Celle och så Jag och Darling såklart.

Fredagsfest på Sturehof, Soap Bar & Café opera

Ja som jag skrev tidigare så var kusin Emelie i stan och givetvis är det mys att boka in något skoj.
Så vid 20.00 kom Emelie & John hem till oss så korkade vi upp en flaska Champagne. Johnny som var hemma hos oss men inte hade tänkt gå ut ändrade sig och svidade om han med.
Passade på att planera lite för sommarens semesterresa som vi ska göra ihop. Nu är datumen satta, yeey!

Vid 22.30 åkte vi ner till Sturehof och käkade middag. Middag klockan halv elva? Jepps! Underbart att det finns ställen där folk glider in vid 23.30 för att äta!

Sen gick vi över till Soap Bar och drack shots och drinkar. Shots? Jag? Haha, ja de här var faktiskt goda! Men tråkigt nog var det fööör mycket folk. Det är ju inte stort där inne så man får ju stå och parera hela tiden för att inte ramla omkull... suck. När jag nästan trodde att det var dags att gå hem så ändrades planerna och vi tog en taxi över till Café Opera istället :)
Underbart!! Skönt att slippa stå och knuffas, dessutom var det grym musik :) :)

Hemma hos oss
Sturehof
Soap Bar. Johnny, John, Emelie
Jag på Café Opera
John, Emelie, Darling
Emelie
Jag & Darling
Jag


Paris har fått besök av två pilska killar,...

img_2380 (MMS)

Paris har fått besök av två pilska killar, Max & Milton. Jodå, det är tre hundar på bilden, det är en brun tuss bredvid Milton som inte kunde sitta still på gruppfotot :) Lilla Max är bara barnet men gör sitt bästa för att "få till det" med Paris. Milton som är en riktig gentleman uppvaktar genom att slicka på henne så hon är helt dyngsur :)   Jag vet tre sötnosar som förmodligen kommer sova gott i natt!


Igår mötte jag upp Emelie för en lunch mit...

img_2367 (MMS)

Igår mötte jag upp Emelie för en lunch mitt på dan. Strosade runt lite i affärer oxå. Jag hittade ingenting! Nada! Vet inte vart jag ska leta... Tycker det mest finns massa tråkiga färger och former just nu. Jag har ingen favoritbutik för tillfället. Tycker det går i omgångar var man gillar att shoppa, men just nu finns det ingen som lockar. Well, det var mys att ses. På kvällen åt vi en middag på Sturehof, och så blev det lite drinkar på det... Har massa bilder som jag kan slänga ut sen.


Sitter och kollar på den hemliga miljonäre...

img_2368 (MMS)

Sitter och kollar på den hemliga miljonären på kanal 5. Good shit! Sånt där skulle jag vilja testa. Inte att leva som uteliggare eller prostituerad, såklart, men att komma nära och få höra deras livshistorier. Usch. Det är så obegripligt att man kan hamna i den sitsen, och som han säger, det är två skilda världar vi lever i. För några år sedan så packade jag ju ihop massvis av Darlings kläder (när han var bortrest hehe, men jag tog även en del av mina) och åkte till ett hus för hemlösa och lämnade över det. Dom blev såklart väldigt glada och tog mer än gärna emot det. Fan! Det ska jag göra igen! Så enkelt och det kommer till personer som behöver det. Inte massa mellanhänder och pengar som ska läggas i plånböcker innan det kommer till rätt person. Gör det ni oxå! Jag lämnade till ett som ligger i närheten av sveavägen.


Idag ska jag träna och träffa Emelie

Jag har suttit med ett arbete sen klockan 8 imorse, nu är det dags att ta tag i dagen.

Ska träffa upp Emelie strax efter 13 nere på stan. Ska ta en lunch och uppdatera lite :)
Innan dess ska jag ta en promenad runt kvarteret med Paris, och klockan 12-13 kör jag Bodypump.
Ikväll blir det middag med Emelie & John, har inte bestämt vart än. Teatergrillen var som vanligt fullt, står på väntlista men det är nog inte mycket att hoppas på...
Får se vad annars man kan hitta på. Min fantasi sträcker sig ju till Sturehof och Grodan, eventuellt Prinsen. Haha, inget fel på ställena, bara min fantasi.

Eller, jag kan komma på massa ställen! Men om det inte är jag som är kinkig så är det Darling som är det :)

Nä, nu måste jag rusa!

Oh, innan jag glömmer!
Igår testade jag PowerYoga för första gången! Inte min grej riktigt... Gillar Bodybalance mer. Det är lite tuffare och inte lika "flummigt" ;)
Fast dom säger ju att PowerYoga är tuffare än Bodybalance, hmm, kan jag inte hålla med om. Fast det ger säkert massor när man kommer in i det och vet hur man ska göra. Men jag håller mig nog till Balance ändå...


Brödbak hemma hos Sofie!

Så sjukt nyttigt och ambitiöst det känns att baka eget knäckebröd! Och det blev faktiskt riktigt gott!
Jag saltade på degen med Rocksalt innan jag stälde in plåten, tror det blir lite extra gott om man inte skippar saltet.
SUPERDUPERLÄTT och snabbt recept!

Här är receptet och länken till Emelies knäckebröd som jag precis testat:
http://www.improveme.se/emeliemattsson/134253 

Knäckebröd

1dl linfrön

1dl sesamfrön

1dl pumpakärnor

1dl solroskärnor

1dl fullkornshavregryn

3 1/2 dl fullkornsmjöl

1tsk bakpulver

2dl vatten

1dl olivolja (jag hade en stark olivolja som vi köpte i toscana som smakar underbart)

Mixa frön och kärnor i en mixer snabbt. Blanda ihop allt och lägg mellan 2 bakplåtspapper. Kavla ut degen supertunn. Ta bort de översta bakplåtspappret. Salta lite med flingsalt om du vill, eller låt bli. 180grader i varmluftsugn i 20min. De ska inte bli för bruna eller brända. Låt de stelna. Njut med mosad avocado och fräslök eller keso



Här är mitt bak:

Nyttiga frön
Deg som man rör ihop
Utkavlad deg
Klart att ätas! Ska testa med lite keso och avocado på sen.


Rabatt på filler på Lifestyle Clinic

Någon undrade varför jag var vit upp mot näsan på bilden nedan, den med bedövningssalva.

Ibland när jag fyller och inte använder en hel spruta, då brukar jag välja att ta det sista i de nasioglobala(?) vecken. Synd att kasta bort så dyra droppar!
Denna gång gick allt åt till läpparna, alltså la jag in 1 ml i läpparna och inget i vecken. Teosyal heter fillern, det finns ju Restylane & Juvederm oxå som är de två kändaste. Jag har testat Restylane tidigare men föredrar absolut Teosyal då den sitter längre och inte klumpar sig på samma sätt.

By the way! Om ni är sugna på att testa så kan ni gå in på Emelie Mattssons blogg (där jag även hittat receptet på hårt bröd som jag ska göra idag). Där finns en rabattkod som ger er 20% på fillerbehandling!
Normalpris 3500:-, med detta betalar man "enbart" 2800:-
Good deal :)

Följ länken så kommer ni till koden:
http://www.improveme.se/emeliemattsson/135008


 FÖRE
 EFTER

Nya läppar på Lifestyle Clinic

Sådär ja, då var det färdigfyllt för den här gången :)

Denna gång var det en ny läkare som utförde behandlingen, Christian. Jag som är något av ett kontrollfreak blir ju genast skeptisk. Under de få minuter som det tog från det att jag såg att det var en ny person tills det att det var dags att gå in så hann jag tänka typ ALLT.

Min fantasi skenade så mycket att jag trodde att den gamla läkaren, Silvia, hade slutat på stört och så hade de fått ta in första lediga person.
Att han säkert var läkare i sitt hemland men aldrig gjort fillers förut.
Att han inte hade en aning om vad han gjorde med andra ord.


Haha, min skepsis var helt obefogad. Det blev superbra och lika snyggt som alltid :) Själva ingreppet var klart på mindre än 10 minuter, snabbt och fokuserat jobbade han.

Men ändå, när jag gick var jag tvungen att luska lite även fast jag var nöjd, man vet ju aldrig... Ville veta om han var ny där och vad han gjort mer...
Haha, det visade sig att han bla. driver en egen klinik på Strandvägen, kommer till Lifestyle och jobbar emellanåt, och har MER än massor av erfarenhet från flera års studier och jobb inom skönhetsingrepp.

Rekomenderar er verkligen att gå till Lifestyle om ni ska fylla läpparna.

Om ni tycker att jag ser rödgråten ut på bilderna så stämmer det :)
Inte för att jag grät med flit. Men när man ligger där så rinner tårarna även om man inte känner det.



Snyggmongo liksom, men den bjuder jag på :...

img_2323 (MMS)

Snyggmongo liksom, men den bjuder jag på :) sitter på Lifestyle Clinc med bedövningssalvan på läpparna. Rekomendation om ni ska göra sånt här: var på plats i god tid innan och be om bedövningsalva direkt! Det har jag lärt mig, att det bara är bra om den får verka länge.


God natt världen! Har farit runt hela dan ...

img_2310 (MMS)

God natt världen! Har farit runt hela dan idag känns det som. Haha, de flesta skulle nog se det här som en lugn dag, i andra människors mått mätt. Men i mina mått så har jag haft fullt upp. Skolan till 15.30, sen hem och värma maten från igår ( mitt hemlagade mos ni vet), sen iväg med bilen till Barkarby för att köpa en ny hundbur till lilla Paris. Kunde ju inte låta bli att skämma bort henne på samma gång så det blev lite leksaker och tuggpinnar när jag ändå var i farten. Sen blev det storhandling hem! Kyckling, köttfärs och fisk tar nu upp vårt kök. Samt mängder med grönsaker och annat nyttigt. Jag har blivit besatt av att laga bra mat. Imorgon tex. då ska jag baka bröd! Hårt bröd. Har hittat ett superrecept på en superblogg som jag ska testa! Delar med mig av både recept o bloggadress imorgon :) sleep tight snyggingar!


Jag Är ute på shoppingtur :) Lilla Paris h...

img_2274 (MMS)

Jag Är ute på shoppingtur :) Lilla Paris har precis fått en ny hundbur. Så att hon kan åka med husse till jobbet riktigt ofta, haha. Hon avskyr att åka bil... :)


Jag är så sjukt pysslig i köket nu för tid...

img_2273 (MMS)

Jag är så sjukt pysslig i köket nu för tiden! Hade ni inte tror för några månader sen va?! Att JAG skulle slänga ihop hemgjorda pannbiffar med hemgjort potatismos! Och inte nog med det! Med köttfärsen som blev över var jag spontan och rullade köttbullar! Ja herrejesus, det här verkligen nåt nytt . Istället för att springa ner på första bästa restaurang som vi är vana vid :) men så blir det när man har all tid i världen om dagarna, and I love it! :)


Sent omsider.... Mitt 2010

Som många andra har gjort så kom jag oxå på att jag ville göra ett "Mitt 2010"
Jag har ju inte, som tidigare år, gjort något drastiskt. Som tex att gifta mig, förlova mig, skaffa hund. Nä, 2010 får jag nog se som ett resans år. Vad sägs om 6 semesterresor.....
Har säkert glömt en massa skoj, men detta var det jag fick ihop lite snabbt :) Hur har erat  varit?


JANUARI
Vaknade upp på årets första dag i ett soligt Thailand. Nyårsafton hade spenderats på Surin Beach tillsammans med vänner 


FEBRUARI
Bestämde mig för att göra en Detox och rensa kroppen :) Fy vad jobbigt det är när man blir sugen på "riktig" mat. Men det känns väldigt bra efteråt!



MARS
Jag VANN en Gucciväska (värde ca 8000-9000)!!! Jiiises! Att jag dessutom fick en telefon värd 4000:- i vinsten glömde jag nästan bort, haha. Tack snälla radiostationen "The Voice". Väskan hamnade hos HEELT rätt person vill jag lova :)



APRIL

Firade påskveckan i New York tillsammans med Jocke & Helen. Helikoptertur, shopping, turistande... ja sånt man gör i NY!





MAJ
Åkte upp till Sundsvall och hälsade på Kusin Emelie! Myyys.
Flög till Amsterdam tillsammans med Vendela, Johanna & Sofia! Myyyys.




JUNI
Sprang Stockholm Marathon!
Sprang Parloppet.
Slutade på mitt jobb som jag varit på i 4 år!
Åkte till Grekland en vecka över Midsommar tillsammans med Celle & Jo!





JULI
Började på nytt jobb.
Åkte till USA med Darling på en liten drömresa! Reste runt i 3 veckor! Niagarafallen, Cedar Point Ohio (sjuka bergochdalbanor!), Baseball i Denver, Fridlufsliv & fest i Aspen, Bilade från Aspen till Las Vegas med stop vid Grand Canyon.






AUGUSTI
Kom hem från USA i mitten av augusti
Sprang Midnattsloppet.
Annars flöt livet på som vanligt, träning, fest och mys.


SEPTEMBER
Sprang Stockholm Halvmarathon.
Sa upp mig från nya jobbet.
Var nöjd över att Moderaterna vann valet.
Var på Joe Labero och blev uppdragen på scen.


OKTOBER
Skräckupplevelse när jag skulle laga hål hos Tandläkaren.
Sprang Hässelbyloppet på personligt rekord!
Halloweenfest hos Johanna.


NOVEMBER
Blev inlåst i bakluckan på bilen! Klant!
Målade om och fixade nytt i sovrummet.
Fyllde år!
Renoverade Vendelas Walk in closet när hon var i Norge.


DECEMBER
Åkte på skidresa till Österrike en vecka över jul! Lärde mig åka skidor, superkul ju!
Nyårsfest hemma.


New Lipps på torsdag

Nu har jag bokat tid!
På torsdag är det äntligen dags för lite påfyllning av Teosyal i läpparna :)

Sist jag var på Lifestyle Clinic var i början av juni om jag inte minns fel. Jo, det stämmer, det var bara några dagar innan Stockholm Marathon så jag är lite lagom blå om läpparna på bilderna, haha.

Hade egentligen tänkt sluta upp med det där, känner inte att det är jätteviktigt att fylla dem och vill inte skapa ett beroende. Men nu när det börjar gå ur så tycker jag att det är lite tråkigt ändå... Jag tycker ju att det är fint med fylliga lipps :)

Och va fan, man lever bara en gång är ju mitt lilla motto så nu blir det så.

Lite blåslagen under Marathon :)

Äh! Vi har redan gett upp. Eller, Lörsan h...

img_5113 (MMS)

Äh! Vi har redan gett upp. Eller, Lörsan har gett upp iaf. Jag pluggar vidare. So long!


Här sitter jag o Lörsan. Jag pluggar och h...

img_4223 (MMS)

Här sitter jag o Lörsan. Jag pluggar och hon håller koll på lapplisor. Försöker lära henne att hon ska skälla om hon ser några, så man kan springa ner och flytta bilen om den står fel. Det går inte så bra, Lörsan vet knappt hur man skäller eller hur lapplisor ser ut. Suck!


Sunkhunden måste bli ren!

Fick lite ångest redan igår över hur vår sunkiga chihuahua såg ut...

Intorkat rött kladd mitt på huvudet efter att hon kört nosen i makrillsburken. Det roliga var att Paris inte hade en aning om att hon gick omkring med en röd fläck mitt på skallen, stackarn :)
Dessutom hade hon fått en likadan kladdfläck mitt på ryggen, dock inte röd... vet inte vad det var för smarrigt.

Well, hundstackarn kan ju inte gå omkring och se ut som en lurk! Så imorse var det duschsags!
Hon gillar det ända tills det kommer att blöta öronen, fya! Det är inte kul. Eller, haha, för mig är det kul eftersom hon blir helt fokuserad på att få ut vattnet ur öronen! Ömsom försöker hon springa ut det, ömsom ligger hon på mattan och försöker gnida ut det :)

Men jag är ju en snäll matte, så när handduken kommer fram så gnuggar jag allt vad jag kan och det älskar hon :)




Veckans träning v 3 - 2011

Ännu en vecka avklarad.
Vad ska man tycka till om den här veckan då? Helt okej med varierad träning.
Det var superskönt att köra Bodypump igen! Få "pumpa upp" musklerna lite, haha.
Cirkelträningen ger ju som alltid träningsvärk någonstans. Efter tisdagens pass kände jag att det var rumpan som fått sig en omgång tack vare upp och nedhopp på bräda (se exempel nedan)
Indoorwalking, perfekt konditionsträning! Dock känner jag att jag måste börja löpträna lite snart, får se om det blir den kommande veckan eller kanske veckan efter...


Måndag:
 -----  
Tisdag: Cirkelträning 45 min  
Onsdag: Indoor Walking 45 min
Torsdag: indoor walking 30 min + core 30 min 
Fredag:
 Bodypump 1 h 
Lördag: -----  
Söndag: 14 km powerwalk = 2 timmar


Lånade bilden från www.gymglam.se Första gången jag var in på den sidan, och där verkar det finnas massa kul och peppande läsning för träningssugna (och osugna som behöver lite motivation :))
Jättebra beskrivningar på hur övningar utförs och vad de är bra för!


Powerwalk runt Brunnsviken i solen

Ahhhh, fy tusan vilken skön start på dagen! 14 km powerwalk i strålande sol!

Laddade upp med en nyttig frukost. Det kan behövas efter gårdagens frosseri, haha! Vill ni veta vad jag fick i mig igår? Nä det vill ni inte, haha, men jag ger er det ändå!

Frukost: Ostbågar & vatten
Lunch: Pizza Hut
Mellanmål: Grillchips
Middag: Pizza med chilibearnaise
Kvällsmål: Popcorn och smågodis

Inte okej!!! Ändå var jag inte superbakis, jag var iofs jävligt trött då det bara blev 3 timmars sömn natten till lördagen. 

Haha, men det tar jag igen nu, åter till normal och god mat :)
Drog med mig Darling ut på en runda runt Brunnsviken. Det tog ganska exakt 2 timmar, sååå skönt!
Lite halkigt var det, men det är bara bra eftersom småmusklerna i rumpan och låren får arbeta lite extra :)




Ibland är det jobbigt att ha hund. När man...

img_3717 (MMS)

Ibland är det jobbigt att ha hund. När man är på väg hem från krogen och kommer på att man måste gå ut på promenad mitt i natten är en sådan gång. Men när man möts av en överlycklig chihuahua så kan man inte annat än att glömma det jobbiga :) vi gick ut på innergården Har ju tjurskalliga grannar som inte vill ha djur där, men sådär mitt i natten skiter jag i det. En ensam smålullig tjej på hundpromenad en fredagnatt på folktomma gator, nä, då tar jag hellre grannarnas utskällning!


Haha, försökte ta någon slags outfitbild! ...

img_2887 (MMS)

Haha, försökte ta någon slags outfitbild! Nä, det är inte samma topp som förra helgen. Igår hade jag en lila, då hade jag en svart. Körde jeans till det för en gångs skull. Jag är ju ett fan av klänningar och kjolar, men igår slog jag till på byxor och hästsvans.


Halloj alla pigga! Har inte haft ork att s...

img_9648 (MMS)

Halloj alla pigga! Har inte haft ork att sätta mig vid datorn idag, men slänger iväg ett litet inlägg från sovrummet så här på kvällskvisten. Det blev utgång igår, mycket trevligt! Först åt jag o Darling middag på Grodan, fiskgrytan såklart! Love! Sen gick vi upp till C5 som slagit upp portarna kvällen till ära! Wiiihuuu (förstår om alla inte känner till C5, det är våra vänners lägenhet :)) Det har vankats bebis där under förra året så det var ett tag sen vi festade ihop. Men! Det var skoj att ses igen. Sen gick vi ner till Sturecompagniet och V, blev dock inte allt för långvariga då min kärlek, hmm hur ska jag uttrycka mig...hade mer än enough av promille i kroppen :) Så vi var hemma redan 02.30. Tyvärr blir ju min kropp helt fucked up efter vodka red bull, och ändå drack jag bara en, så jag fick ihop 3 timmars sömn. Vaknade 06.30 klarvken! Suck! Så jag har ju inte varit den piggaste grisen i stian idag..


Blir det kanske liten vända på stan ikväll....?

Herregud! Nu blir jag riktigt trött på mig själv. Det är bara träning, träning, träning. Måste vara skittråkigt för er som inte är lika hooked som jag är...?

Som jag skrev tidigare så ska jag köra Cirkelträning imorgon fm men! Nu kom Darling hem med en flaska Champagne och tyckte att vi skulle ta en utekväll istället.
Det låter ju onekligen rätt trevligt, hehe. Både för mig och för er som läser. Då slipper ni iaf höra om min lördagmorgon på gymmet ;)

Fast just nu känner jag mig rätt säckig, blek och opiffad. Well, det är väl bara att korka upp och ta tag i sig själv!
Så får vi se vart det slutar :)


Lunchbodypump

Fy satan vad härligt det var att få Bodypumpa lite idag!
Konstigt nog kände jag mig stark och på G. Trodde mina muskler hade lagt sig till ro och blivit nöjda med att inte få arbeta på riktigt :) Men icke, de blev nog glada att få känna sig behövda, haha.

Men jag kommer säkert ha ordentlig träningsvärk imorgon, spec. biceps & triceps.

Men min plan är ju ändå att köra Cirkelträning kl 10 imorgonbitti.


Programhantering. Hmmm, jag blir inte klok...

img_2208 (MMS)

Programhantering. Hmmm, jag blir inte klok på det här! Skitsvårt att lära sig data genom att läsa en bok. Dessutom tycker jag att jag redan kan allt det här, herregud, Word liksom :) Men när jag läser i boken så verkar allt så sjukt krångligt, och jag funderar om det verkligen är det här jag kan. Jag vill läsa eftersom det är vår uppgift, men det blir ju bara komplicerat. Data är inte svårt och dessutom går de mest enkla sakerna att göra bara man prövar sig fram. Men som sagt, den här boken får allt att låta så invecklat. Kanske bättre att hoppa över att läsa steg ett i Word, så man kan fokusera på nya saker som man inte kan. Men man vill ju inte vara för självsäker heller, då kanske man sitter med skägget i brevlådan när det är dags för prov. Haha, jag förstår om ni inte hänger med i det här inlägget! Summa sumarum: boken och jag talar olika språk.


Dagens nyttiga frukost: kesella med blåbär...

img_2318 (MMS)

Dagens nyttiga frukost: kesella med blåbär, jordgubbar & linfrön. 2 mackrill mackor. Ett päron. Tyvärr hade vi inget grönt te ( och jag orkar inte gå ner en trappa och handla) så det får bli vatten till det. Fråga mig inte vad den lilla tabletten är, haha. Köpte en burk vitaminer när jag var i Amsterdam och höll på att bli sjuk, hittade dem nu igen så det är väl lika bra att äta upp dem. Idag ska jag köra bodypump på lunchen. Det var superlängesen! Har ju mest kört konditionspass efter nyår men nu känner jag för att använda musklerna lite igen. Imorgon siktar jag såklart på cirkelpasset kl 10. Fy Satan vad ont jag hade i rumpmusklerna efter tisdagens pass :)


Anmälan till Premiärmilen

Nu är det dags att anmäla till årets första löpartävling! Wiiihuu :)
Kom igen!!! Är ni på?!?

Premiärmilen går av stapeln den 27 mars och bara av att läsa inbjudan gör mig peppad, haha! Nu har jag ju inte sprungit så mycket i år, men va fan, det är ju en och en halv nä två månader kvar, så tills dess ska man väl ha fått upp löpsteget :)

http://www.premiarmilen.se 

Sitter och funderar på vilken klass jag ska anmäla till, motion eller tävlig.
Förra året startade jag ju i motionsklasserna i alla lopp, så där känner man ju sig lite hemma. Men nu tänker jag att jag visst kanske har något att komma med i tävlingsklassen.
Fast å andra sidan, det är ju bra mycket roligare att vara i topp i motionsklassen, än bland de sista i tävlingsklassen. För i topp i tävlingsklassen, DET kommer jag INTE vara.
Och det är nog lättare att springa topp 50-100, än att känna att alla som inte har nåt liv springer ifrån en som värsta gassellerna... ;) Då blir man bara trött.



Hahaha, jag dööör. Snyggaste hållningen i stan liksom!
Den här bilden möts man av när man går in på Parloppets hemsida. www.parloppet.se
Fy tusan vad trött jag var när jag sprang det här loppet! Bara 5 km men jag var döende!
Men ett gäng järntabletter under sommaren gjorde susen! 46,03 på Hässelbys mil


Sovdags 19.30. Skööönt!

Det är så underbart att ha en man som är jetlagad, igår gick vi och la oss kl 19.30!
Det sjuka var att vi sov till 07 dagen efter. JAG är inte jetlagad, jag älskar bara att sova, haha!

Men dagen var liksom slut 19.30.
Gick från skolan 15.30
Tränade 16-17.15 (45 min indoor walking + powerwalk på bandet i 20 min + lite magövningar)
Gick ut och åt kl 18, hemma igen vid 19 (ingen långmiddag här inte)

Ja sen var liksom allt klart :)

Note to My self: om Microvågsugnen är tras...

img_8331 (MMS)

Note to My self: om Microvågsugnen är trasig, försök inte värma plastburken med mat i ugnen. Som tur var hann jag känna doften av smält plast innan det blev värre än så här :)


Christian Louboutin

Förlåt att jag är så otroligt materialistisk nowdays. Men jag vill ha BEHÖVER de här skorna!
Finns på Natahalie Shuterman för den netta lilla summan 5495:- Tror mig, jag VET att det är mycket pengar för ett par skor... men jag tycker ändå att det är "billigt" för att vara ett par Louboutin.

Undra om jag kan unna mig ett par i födelsedagspresent. Nej fan! Jag fyller ju inte förens om 10 månader!
Kanske en namnsdagpresent? Men då får jag vänta till maj...
Kanske om jag gör riktigt bra ifrån mig på ett kommande prov i skolan. DET kan funka :)

Jag gillar att de är i skinn, de finns i mocka oxå vilket är supersnyggt! Men tyvärr blir ju mocka förstört så fort.
Well, förhoppningsvis har jag glömt dem lika fort som de fångade mitt hjärta... :)

Imorse blev det oplanerad morgonjogg

Imorse var jag på gymmet 06.50. Normalt? Nej.
Men tack vare att min goa man var lustig imorse så var jag klarvaken redan 05.25...

Han måste ha gått upp vid 05 tror jag. Och när han ska gå så lever han om, ropar på Paris, tänder lampor mm. Säger "Darling hur länge ska du sova idag? Klockan är halv åtta".
Jaja, jag ska gå upp nu svarar jag...
Så går han hemifrån och jag kollar då på klockan. 05.25. Bussigt!
Bara för att han har jetlag!

Försökte lägga mig och somna om men icke. Jag var klarvaken. Så jag drog på mig träningsbyxorna och gick upp till gymmet :) Blev 7 km varvat löpning och powerwalk.
Väldigt soft träning eftersom jag ska köra Cirkelpass ikväll 18.30. Därför ville jag inte ta ut mig.
Tänk vad härligt det hade varit om det varit vår/sommar. Då hade jag tagit ett varv utomhus istället. Åhh vad jag längtar!!


Presenttime!

Fick en ny parfym av Darling när han kom hem.
Jádore Dior
Alltid spännande med nya parfymer, man får ju alltid vissa minnen till sina dofter som man har haft.


Min Louis Vuittonväska är såld och en ny har tagit plats :)

Kan tänka mig att ni undrar varför jag skulle sälja min älskade Louis Vuitton Neverfull.
Som jag skrivit tidigare så är det ju den som jag haft mest användning för.

Men sanningen är den att jag hade köpt en ny, fast i en annan färg. En Damier :)
Insåg att jag inte kunda ha två likadana, nån måtta får det vara, haha.
Men jag hade ju inte gjort mig av med den första förens jag köpte den andra. Och Darling hade nog inte blivit jättestolt, nybliven student som man är ;)

Men nu har min kära väska hamnat i ett par glada händer, och jag kan börja inviga min nya "vän".



Lördag med tjejerna, sen till Arlanda och möta Darling

Jag hade verkligen en kanonkul kväll igår!

Vi började med middag hemma hos Vendela. Johanna hade köpt med sig mat från jobbet, och eftersom hon jobbar i Uppsalas Saluhall så vi frossade i gott småplock från Feskarn. Hummersoppa, pajer, räkor, aioli, scampi....Himmelskt gott!
Lite Champagne, vin och drinkar och partymusik på det så hade vi fått så vi täckte alla sinnen :)

Hoppade in i en taxi och åkte ner till Hell´s Kitchen strax efter 01 (tror jag klockan var...) Drog direkt till Hell´s trots att det var tidigt. Men jag föredrar att komma in så man kan "barhänga" i lugn och ro innan det blir fullt ös.
Hade riktigt kul!!! Vi dansade och svepte drinkar :) Bra musik var det oxå. Tror vi alla var riktigt nöjda med kvällen :D

Och vi är ju inte de som ger upp i första taget. Så vi rullade ut därifrån vid 05 när dom stängde. Snabbvisit på Mc Donalds sen hem. Jag hade ju en viktig uppgift som väntade, hihi.

Som jag skrev tidigare var Johnny gullig och erbjöd sig att följa med och hämta Darling på Arlanda. Grymt! Och under nattens festande som kom vi på att Darlings "syrra", Vendela, oxå skulle med :D
Planet var en timme försenat, så vid 06.30 stuvade vi in oss i bilen. Jag, Vendela, Johnny, Paris, ett "välkommen hem" plakat och lite smått och gott att tugga på.
Sååå kul att överraska!!! För överraskad, det blev han :) :) Han hade ju inte alls räknat med att jag skulle vara där, eller Paris. Ännu mindre att två av hans vänner oxå skulle vara det.
Träffade på Elisabeth som var på Arlanda för att hämta P.Jocke. Hon hade oxå varit vaken hela natten, men inte av samma anledning som oss. Hon kom direkt från jobbet. 

Inte förens vid 08.20 steg Darling ut genom ankomstgrinden. Hemma var vi vid 09.30. Ut med Lörsan och somnade tillslut vid 10.30, som 1,5 timme sen var jag klarvaken tack vare red bull vodkan som jag drack under natten... Men på eftermiddagen, vid 14-tiden, då somnade jag ordentligt och sov till 19.30, haha. Hoppas på att kunna somna snart igen.

Middag!
Värdinnan slår sig ner :)
Sofia
Jag & Vendela
Vendela & Johanna
Vendela, Johanna & Jag
Vendela på bardisken
Det blev några drinkar...
Jag har laddat upp inför resan till Arlanda
Paris ville vara först att möta Husse!
Vad fint vi knåpat ihop!
Vendela & Johnny


Herrejisses vilken kväll/natt/morgon :) ja...

img_2167 (MMS)

Herrejisses vilken kväll/natt/morgon :) jag hade såååå bra utekväll med tjejerna! Och som jag skrev tidigare så åkte vi raka spåret till arlanda från från krogen för att möta min kärlek :) mer om hela gårdagen + bilder kommer. Hade grymt roligt!!!


Veckans träning v 2 - 2011

Hmmm, vad fjuttigt det ser ut...
Men det har blivit mycket konditionsträning och det är ju det som var tanken denna vecka. Nästa vecka ska jag försöka få in 2 st "milspass".
Men ärligt talat, det är jääävligt segt att springa en mil på bandet och inget som lockar. Finns det nåt kul pass så dras man liksom hellre till det.

Körde Indoor Walking med pulsband för första gången i måndags!
Nedrans vad bra! Alla (som vill) har varsit pulsband, så finns det en stor overheadbild längst fram i salen där man kan följa sin puls.
Ja, man ser allas klockor. Men eftersom man bara tar ett random band så är det ingen som vet vem som har vilken klocka. Man vet bara sitt eget nummer :)
Så informerar ledaren hela tiden vilket spann man ska hålla sig (blå, grön, gul, röd). Det gör att man vet om man ska/bör/kan lägga på lite mer flås :)


Måndag: Indoor walking, 45 min   
Tisdag: Cirkelträning 45 min  
Onsdag: 10 km löpband, 52 min  
Torsdag: indoor walking 30 min + core 30 min 
Fredag:
 -----  
Lördag: Cirkelträning 45 min + 20 min powerwalk     
Söndag: ----- 

Typ så här ser ett activopass ut:

Hallojskoj! Fortfarande hos Vendela :) imo...

img_2162 (MMS)

Hallojskoj! Fortfarande hos Vendela :) imorgon ska jag överraska min kärlek på flygplatsen kl 06! Han tror inte att jag kommer, eftersom jag är ute o festar o inte kan köra... Men Johnny är snäll och kör :) så om några timmar ska vi stå på Arlanda och välkomna världens bästa!! Hoppas han inte ser det här...men nä, han sitter på flygplanet nu och kommer inte hinna in och kolla bloggen. Längtar!!!! Men först blir det fest med tjejerna!! :D


Imorgon kommer han hem!

Imorgon bitti kommer Linus hem!!!!!!!
Jag är sjukt glad över det!!! Älskade hjärtat!
Funderade på att köpa världens alla blommor och dekorera lägenheten med dem! Tända massa ljus och laga den godaste mat som går att laga!
Sen insåg jag att det kanske var lite att ta i :)

Men jag har iaf bäddat rent i sängen, köpt hans godaste godis och gjort fint. Sen har jag ju såklart presenten som jag köpte för någon vecka sedan... :)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Cirkelträning på morgonen, och ikväll blir det fest!

Fy satan vad bra Cirkelträningen var idag! Kommer ha ont i axlar/armar imorgon känner jag redan nu... Jag är helt slut :)

Först när Sandra (instruktören) visade vilka övningar vi skulle göra på de olika stationerna så kände jag lite "åh nej". Tycker egentligen att det är rätt tråkigt att träna armar, axlar & rygg.
Men shit vilken bra timme det blev! Det var riktigt roliga övningar!

Det kan även bero på att min kära fd kollega A-L var där. Jag hade inte räknat med sällskap på passet så blev glatt överraskad när hon kom! Man blir lite extra inspirerad när man får köra med en kompis. Speciellt när man är på samma nivå, då är det bara att ta i!
Är man med folk man inte känner, som inte tar i lika mycket, då blir man själv oxå lite bekväm.

Snart ska jag hämta upp Johanna vid Centralstationen. Hon kommer med tåget från Uppsala 17.50.
Sen ska vi hem till Vendela på middag och drinkar, Sofia kommer oxå. Och om vi inte däckar redan hemma så är planen att gå ut och svänga våra lurviga :) Fyyy vad äckligt det låter! Haha....


Säljes: Louis Vuitton Neverfull Monogram Canvas



SÅLD



Ja, som rubriken säger så tänkte jag sälja min
Louis Vuitton Neverfull GM Monogram Canvas (den största modellen)
(Egentligen är jag inte helt 100% säker på om jag vill sälja den, så detta är en liten mjukstart att släppa taget, haha....)

* Inköpt i Stockholmsbutiken i juni 2009 för 5150:-
* Hel, ren och självklart äkta.
* Kvitto medföljer vid köp.
* Dustbag medföljer.
* Mått: 40cm x 33cm x 20cm

Jag har tänkt mig 4000:- för den.


http://prettywoman1.blogg.se/category/shopping.html 




Lunchdejt

Nu ska jag iväg till mitt gamla jobb och äta lunch med Eva & Yvonne, mys!

Sen har jag massa annat jag måste fixa idag, typ konstiga saker.
Betala räkningar, anmäla poäng till SAS, boka en spadag, kolla upp en resa, sy i en knapp i en klänning, ringa och kolla upp en räkning. Ja, lite konstiga saker. Sen ska jag sitta några timmar med skolböckerna oxå.

Det blir ingen träning idag. Har bestämt mig för en vilodag idag och på söndag. Imorgon fm blir det Cirkelpass!

På söndag kommer mitt älskade hjärta hem!!! Längtar! Jag har längtat varenda dag! Jag vet att jag älskar honom till 657465445345% och det blir extra tydligt när man är ifrån varandra :)

So long folks!


Eftermiddagsplugg

Har suttit hela eftermiddagen och pluggat. Mycket ovant!
Känner mig helt slut mentalt.
När jag tänker plugga, då ser jag framför mig att jag läser boken några gånger. Thats it.
Men jag har nu insett (till skillnad från i gymnasiet) att det inte bara är att läsa, man måste även TÄNKA. Se saker framför sig och omvandla från text till bilder i huvudet.
Det gör ju att pluggandet tar j*vligt lång tid, haha. Det krävs mer än att avsätta 30 minuter för att läsa igenom ett kapitel liksom.

Här är ett exempel på en uppgift:
1. Kom på några ideér och verksamheter som du skulle vilja arbeta med.
2. Formulera en affärsidé för den verksamheten som du tycker verkar bäst.
3. Beskriv hur du ska gå till väga att starta företaget.
4. Vilken hjälp behöver du för att starta företaget.

Det här gör man inte på en kvart! Sen var det 10 andra liknande uppgifter...

Nu är ju just den här kursen Företagsekonomi A, och lyckligtvis hade jag VG i den i gymnasiet. Så någon slags läggning för det hela har man väl...

Visst, jag skulle inte behöva gå in helhjärtat. Men vad gör jag då där?
Jag är inte där för att få högsta betyg. Jag vill känna att JAG har lärt mig saker som jag kan ta med mig ut i arbetslivet sen. Alltså ska jag försöka lära mig och förstå så mycket som min lilla hjärna orkar med ;)





Halloj! Sorry för mitt icke existerande id...

img_7551 (MMS)

Halloj! Sorry för mitt icke existerande idag. Har varit i skolan sen 820, sen hem vid 15.30. Tog en låååång promenad till hagaparken med lörsan, stackarn har varit ensam hela dagen. Händer typ ALDRIG! Sen snabb middag och lite pluggande, därefter gymet. Idag sprang jag en mil på bandet. När jag kom hem vid 19 var jag trött som en gnu! Så en snabb promis med lörsan, kessela med bär och en macka, snabb dusch, i säng redan 20.30 :)


Köpes: Programhantering Office 2007

Nu behöver jag er hjälp.

Är det någon av er som har denna bok som ni vill sälja till mig?

Programhantering Office 2007
av Irene Friberg & Christian Sjögreen
ISBN 13: 978-91-85437-14-6

By the way så tror jag att denna kurs kommer bli kul.
Vi kommer lära oss mer om word (som jag iofs är ganska haj på) men oxå excell och powerpoint. Det har jag velat lära mig länge! :)


Cirkelträning, love it!

Shit vad bra det är med Cirkelträning!
Jag är supernöjd nu när dom lagt in ett cirkelpass även på tisdagkvällar! Förut var det bara lördagar kl 10.... det betydde att jag måste offra något av mina intressen.
Fredagsölen (jajaja, jag dricker inte öl. Men ni fattar) eller cirkelträningen.
Nu kommer jag iaf få in tisdagarna utan problem, I´ll be there!!

Passet är 1 timme, men aktiv-fullt ös-träning är bara 30 minuter. Sen är det uppvärmning och nedvarvning. 30 minuter betyder att man verkligen orkar ge järnet!
Är det 1 timme kanske man sparar på sig för att orka hela passet, så kan det bli för mig på t.ex spinning. 30 minuter fullt ös, 45 minuter blir jag lite feg och håller igen för att orka.

För er som inte vet, så är Cirkelträning ett gruppträningspass där man gör en övning t.ex 45 sek, vila 10, sen hoppar man vidare till nästa i 45 sek, vila 10, sen nästa o.s.v.....
Men Cirkelträning kan vara uppbyggt på flera sätt, idag hade vi 30 sek jobb, sen 3 sek vila, 30 sek jobb, 3 sek vila o.s.v....
Otroligt varierande träning som att man kan variera i oändlighet med alla övningar som finns. Om man är påhittig :) Vår instruktör, Sandra, är grym på det!!

Hihi, här är en rätt gullig bild på cirkelpass :) men det är det som det går ut på :)

Kessella med bär & linfrön

Jag har fått ett nytt favorit mellanmål!

Kessella med bär & linfrön!

Jag förbereder detta några timmar/kvällen innan jag ska äta.
Lägg kessella i en skål
Ta ur bären ur frysen och strö dem över kessellan
Låt tina i kylskåp

När det är dags att äta strör jag över lite linfrön för gott tuggmotstånd (inte innan, då linfröet mjukas upp om det ligger för länge i blöt).

Idag blev det blåbär och hallon.
Ibland blir det hallon, blåbär eller jordgubbar. Ibland så blandar jag.

Supergott, nyttigt mellanmål som både ger mättnad och stoppar sötsuget :D


Första lektionen i skolan

Sådär ja! Då var första RIKTIGA skoldagen avklarad :)

Var faktiskt rätt nervös innan... För att man inte vet vad vad man har att vänta sig, att man inte känner någon, och för den där nedrans presentationen som man alltid ska hålla om sig själv första dagen.
Usch.
Och man vet aldrig vad det är för slags "tal" dom vill att man ska hålla. Ska man ställa sig längst fram och berätta allt möjligt, får man sitta på sin plats, ska man berätta om någon annan.
Det sistnämnda gjorde vi idag. Skönt :) Det är alltid lättare att ha fokus på någon annan när man berättar än på sig själv :)

Idag var det Administration som stod på schemat.
Vår lärare verkar gullig. Påminner väldigt mycket om läraren som jag hade i gymnasiet, en positiv och glad person.

Dock blev jag lite ställd. Det stod att det skulle vara 13 pers i min klass. När jag kom dit så sa dom att dom väntade in 30 pers!
Men det är ju för att det är vissa som har enstaka kurser och vissa (jag bla) som läser ett färdigt paket insåg jag när vi blev indelade i grupper för att lära känna varandra.

Well, summa sumarum.
När jag gick dit var jag nervös, under lektionen var jag nervös tills presentationen (som inte var så farlig) var gjord, och när jag gick därifrån kände jag mig konstigt nog lycklig :)
Det är väl ett bra tecken, att man känner sig glad och att man växt lite redan efter dag 1. 
Hoppas det fortsätter så :)


Kan väl slänga ut en bild på "dagens outfit" så här på skolstartsdagen :)


Första dagen i skolan...Jag gick till fel adress!

Haha, vilken bra skolstart. Not! Jag gick till fel adress :)

Jag är en människa med ganska stort kontrollbehov. När jag ska göra saker så vill jag gärna ha lite extra koll, t.ex så vill jag gärna vara påläst om resemål vi åker till, eller om jag ska göra något nytt så vill jag gärna veta hur saker går till innan jag kommer dit. Jag vill liksom vara påläst och ha koll (inte för att jag vill vara duktig utan för att jag vill veta för egen skull).
Men! Det kan, några få gånger, vara så att jag släpper allt helt, och litar fullt på någon annan. Men jag vill inte ha nåt mittemellan.

Nu var det dags för skolstart.
Ända sen jag anmälde mig så har Darling sagt: "Ja, vad kul! Där har jag oxå studerat. Det ligger ju vid Sollevi..." Och den gatan stod som adress så jag har liksom inte brytt mig om att kolla upp om det stämmer.

Men så kommer jag dit, 15 minuter för tidig som tur var, och går och letar längst gatan... hmmm, nr 8, det stämmmer ju inte.
Som tur var hade jag med mig kallelsen, där står nr 45. Fuck!
Så det var bara att ta ett stadigt tag om väskan och börja springa :) :)
Nu var det ju inte värre än att det var lite mindre än en kilometer bort på samma gata, så jag hann.

Men som sagt, tjejen med koll liksom....

Till skolan.....

Off to school :)

På förmiddagen har jag hunnit med att införskaffa två skolböcker, Administration A & Företagsekonomi. Ska oxå hitta Programhantering sen har jag böckerna för de första 3 månaderna.

Nya naglar har jag oxå, känns sååå skönt! Har gått utan gelenaglar hela helgen och känner mig typ skitig utan dem.

Nä, nu måste jag skynda mig så att jag inte kommer för sent!

Söndagen har försvunnit in i datorn

Hallojskoj!

Jag har suttit helt fast vid datorn hela dagen idag, vet inte vart varken tiden eller ljuset tagit vägen...

Imorgon är det ju skolstart!
Så jag har suttit och fyllt i grejer som hör till skolan och dessutom kom jag på såhär i sista minuten att jag ju måste köpa skolböcker!
Har kollat runt lite på nätet men inser att jag får gå ner på stan och leta upp dem eftersom jag ska ha dem på tisd em.

Har oxå suttit och kollat lite efter extrajobb. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag bara vill plugga, eller om jag ska fixa så att jag jobbar lite då och då.
Rent spontant så vill jag ha ett jobb. Ett kul jobb som man kan ha som lite extra några timmar/kvällar/helger. Men det kanske blir för mycket att plugga heltid och samtidigt ha ett jobb?
Det kanske är bättre att enbart satsa på studierna?
Men, jag kikar iaf lite så får vi se. Hittar jag nåt kul som inte är för ansträngande så vore det väl toppen. 

Ingen träning idag. Tror kroppen vill ha en återhämtningsdag.

Johanna kommer och hälsar på ikväll. Eller... ikväll... ca 17 och det är ju typ snart.

Imorgon fm ska jag fixa naglarna och klockan 13.30 är det time to be in school.


Veckans träning v 1 - 2011

Sesådärja! Nytt år nya tag!
Nu ska det konditionstränas minsan! Jag tänkte ta en liten kickstart och försöka satsa på konditionen nu några veckor. Självklart kommer det bli lite styrka oxå, men fokus (läs om det inte finns något roligt pass som jag bara MÅSTE gå på) ska jag försöka ha på löpbandet/crosstraining/indoor walking/spinning.

I mars är det dags för årets första löplopp. Jajjamensan, jag tänker utsätta mig för sånt i år igen :D
Dock har jag inte anmält mig till Stockholm Marathon. Känner att det behövs så mycket långlöpning innan och jag vet inte om jag tycker att det är värt det. Men... vem vet, när det börjar närma sig kanske jag står på startlinjen i år igen (finns folk som säljer sina startbevis, ssschyyy ).
Har jag sagt att jag ställt mig på väntlista till New York Marathon däremot? Haha, DET vore nåt! Tror inte jag kommer lyckas få tag i startbiljett då det är fullbokat typ ett år innan...
Men tänk vad häftigt att ha gjort!

Den här veckan såg ut så här:

Måndag: Crosstrainer 40 min   
Tisdag: Powerwalk 12 km + Löpning 10 km = 54 min  
Onsdag: 40 min på löpband m. intervallträning + Bodybalance 1h  
Torsdag: indoor walking 30 min + core 30 min 
Fredag:
Powerwalk på band 50 min  
Lördag: Spinning 45 min + Core 30 min  
Söndag: -----  

Får väl erkänna att jag har haft årets trå...

img_3744 (MMS)

Får väl erkänna att jag har haft årets tråkigaste lördag idag! Förutom träningsincidenten imorse så har det faktiskt inte hänt nåt kul. Har varit hemma hela dagen och tvättat flera maskiner, städat badrummet, gått till glasholkarna med 2 stora påsar med flaskor. Well, thats it! Trååååk! Känner lite att det är bortkastad tid att ha tråkigt när det är helg och ångrade lite att jag inte styrt upp nåt kul eller bestämt träff med någon. Hade varit trevligt med lite sällskap :( Klockan 22 kastade jag bokstavligen in handuken och gick och la mig. Natti!


Fin gardin

Ser ni föresten, på bilden nedan, hur sjukt bra gardinen blev! Som jag har letat efter den längden och tjockleken.
Men enträgen vinner! Och tasseln sitter ju som en smäck! :)

Gårdagens shopping

Antar att ni är galet sugna på att se vad jag shoppade igår! Haha, eller inte... ;)

Var ju på NK´s rea på morgonen, men det var det ju inte bara vi som var. Jag var på sjukt dåligt humör när jag gick därifrån pga alla männsikor som går/står/puttas....

Vendela hittade ingen Mulberry som hon ville ha, och Marc Jacobsväskan var inte på rea (men den kommer nog få följa med hem ändå låter det som).
Men igår slog hon till på en snygg Karen Millenväska!

Själv hittade jag inget. Jo föresten, en Peak Performancejacka som blir perfekt till våren/hösten. Behövde en "gå ut med Paris jacka" och det kommer denna få vara.

På eftermiddagen bestämde jag mig för att åka ut till Forum Nacka för att köpa lite nödvändigheter och kika om dom hade nån rolig rea.
Där slog jag till på en vårjacka, en tröja, 2 tubtoppar & ett ipadfodral (hoppas inte Darling läser detta för det är en överraskning till honom).

Dessutom, haha dö inte nu..... Så köpte jag en tofs! Eller en "tassel" som Maria Montazami skulle ha sagt :)
Jag som alltid varit anti gardiner... går och köper en gardin, OCH en tofs till det. Jisses! Men det blev bra!
Den matchar kuddarna perfekt!




Cirkelträning till Spinning - till ingenting - till Spinning

Hahaha, här är det toppar och dalar när man vaknar en lördagmorgon.

Ni läste kanske tidigare om min besvikelse över Cirkelträningen som var inställd...
Kastade mig in i bilen och körde upp till Östermalm för att istället köra Spinning & core kl 10. Kommer upp och frågar varför det inte kommer ut någon passbiljett ur maskinen... Då säger receptionisten att det inte är några pass idag! De kör igång fr.o.m nästa vecka efter juluppehållet!
What the fuck?!? Jag har alltså kollat på fel vecka i schemat... Pucko!

Kände att det här kan ju inte vara min dag... Bestämmer mig för att köra crosstrainer istället. Men precis när jag ska hoppa upp och börja, då kommer Spinninginstruktören!
Haha, hon hade tydligen oxå missat att det inte skulle vara något pass idag :D

Vi var ett litet, litet gäng som missat detta och kommit dit för Spinna, så det blev pass ändå! Yeeey!


Inställt cirkelpass, fan!

Va faaaan! Här ställer man klockan en lördagmorgon för att gå upp och köra cirkelträning... så är passet inställt!
Som tur var så såg jag det redan när jag skulle boka in mig på hemsidan så jag slapp gå dit och inse det på plats.
Men vad görs nu då? Plan B??
Östermalm har ett spinningpass kl 10, tror jag kastar mig in i bilen och satsar på det istället! Inte lika kul som cirkel, men nu måste jag omfokusera. Spinning Spinning Spinning

Myskväll var det ja :) sprang ner på ica o...

img_2105 (MMS)

Myskväll var det ja :) sprang ner på ica och köpte smågodis, poppade jag mig en skål med popcorn, sen kröp jag upp i soffan med ipaden i knät. Helt rätt såhär när klockan blivit så mycket att partytsuget  lagt sig. Har laddat ner massa favoritappar, favoritbloggar och favoritsidor, så nu är den så gott som made for me! Så går det när man åker utomlands och lämnar mig med leksaker, höhöhö! Nu har jag tryckt i mig alla popcorn, allt godis och svept en flaska vatten. Sängdags kanske?


Tråkigt eller mysigt med hemmamys?

Nu början klockan närma sig den tidpunkten då det börjar rycka i party och alkoholtarmen...
Jag är sugen på vin, barhäng och sällskap!!! :(
Men det kommer gå över snart... När klockan närmar sig 20.30 så brukar kroppen ställa in sig på hemmamys istället och det där med att svida om och piffa till sig känns skitjobbigt, haha. I know my self ;)

Jag har dessutom bestämt mig för att köra cirkelpass imorgon kl 10 på fm, och då är det ingen bra idé med alkohol kvällen innan.

Men tråkigt...det har jag.


Certilogo.com - Genialiskt!

Alltså, vilken sjukt bra idé! Varför använder sig inte fler designers sig utav detta??
Jag pratar om www.certilogo.com


Idag när jag satt och kollade på Monclers hemsida på nätet, så läste jag vad de skrivit om kopior av Monclerjackor som cirkulerar.
Även de är ju utsatta för fejk. Tyvärr.

Men för att minimera risken att bli lurad att köpa en fejkjacka som folk säljer och påstår att de är äkta, så har de anslutit sig till (eller om de driver siten, det vet jag inte) Certilogo.com.

Där kan man gå in och fylla i ett nummer, som varje Monclerjacka har ett eget unikt på en lapp i jackan, och kolla upp så att jackan inte är fejk!

Det är ju genialiskt! Varför gör inte tex. Louis Vuitton samma sak? Deras "äktehetsbevis", serienumret, är ju inte unikt för varje väska. Men skulle de ha denna möjlighet, där EN kod är knutet till EN produkt, så skulle ju folk som faktiskt vill köpa äkta varor kunna kolla upp så att det stämmer när de handlar second hand och även i riktiga butiker!
Nu är ju Louis Vuitton lite speciell eftersom de enbart säljer LV från egna butiker och har väldigt begränsad internetshopping, så handlar man där så riskerar man ju inte att bli lurad. Men som sagt, vid second handförsäljning så vore det ju toppen. Och för andra märken som har återförsäljare av sina saker.

Jag blev nyfiken på hur detta fungerar så jag drog fram min Moncler för att dubbelkolla, haha. Och nä, Länna Sport har inte lurat mig att köpa en förfalskad jacka, haha! Tur för dom ;)

Det finns säkert någon som kommer på ett sätt att komma runt detta oxå... men man får hoppas att de riktiga tillverkarna då ligger ett steg före.




Imorgon är det start för NK´s rea

Hahaha, det är jävligt svårt att få något gjort vid datorn när Paris ligger på musmattan med huvudet PÅ min hand som jag styr musen med...
Jag tror hon försöker säga: Kom nu matte så lägger vi oss i soffan och kollar på film istället.

Idag har jag köpt en ny kalender för 2011, duktig tjeeeej!
Man känner sig genast så mycket mer strukturerad när man har en almanacka, speciellt när den är snudd på tom!

Imorgon ska jag & min vapendragare Vendulla ner till stan tidigt! NK startar sin rea... Hon har siktat in sig på en väska, typ Marc Jacobs eller Mulberry, medans jag ser fram emot att få rota runt inne på Karen Millen :D
Karen Millen brukar alltid ha riktigt bra priser på rean, upp till 70%!
En jacka som kostat 3000-4000 kan man få för 1200:-, och klänningar som kostat 2200:- finns för 850:- good deal!
Men vi får se om jag hittar nåt skoj imorgon, kön till provrummen brukar inte vara nådig... och utan bytesrätt så kan det bli att man struntar i det.



Boeuf Bourguignon...typ....

Herregud, nu har jag spårat igen.

Jag är ensam hemma (jaja, Paris är här men hon räknas inte som matsällskap) och jag ställer mig och lagar ihop någon egen typ av Boeuf Bourguignon!
Haha, nu har jag lagat mat i snart 3 timmar... och sen är det ingen som säger "ohhh älskling, vilken underbar mat du har lagat" eftersom min man är bortrest :(

Och grejen är att den är riktigt god! Jag tror att jag har lyckats! Det är väl inte en exakt sån gryta, jag har slängt i lite annat oxå, men typ....

Min tanke var att jag kanske kan frysa in, men det kanske inte funkar så bra?
Well, Vendela har lovat att komma över imorgon och äta den till lunch ;)

Jag hade i:
Kött
Bacon
Paprika
Champinioner
Schalottenlök
Purjolök
Vitlök
Grädde
Rödvin
Kantarellfond
Köttbuljong

Och till det har jag kokat ris. Mmmm, snart matdags!





Nu gymmet!

Nu ska jag slira upp till gymmet med Dulla & Nadika!

Indoor walking och core står på schemat :) 30 min vardera.
Har lyckats få i mig en frukost oxå, har annars lite svårt att äta innan jag är hungrig, men när det är träningsdags så måste jag väl.
Riktigt nyttig frukost får jag väl säga att det blev oxå:

Grönt te
Rågbröd med solrosfrön - pålägg smör och kaviar
Kesella blandat med blåbär

Jag brukar inte vara någon hejjare på det här med frukost. Lika väl som jag kan hoppa över den så kan jag äta fil och musli eller frallor med ost och oboy... Lite det som faller mig i smaken mao.
Men nu när det finns nyttigt hemma så är det ju toppen!

När katten är borta...tar Paris över sänge...

img_7662 (MMS)

När katten är borta...tar Paris över sängen! Hon är inte lite fräck hon. Nästan så att jag får ursäkta mig när jag vill ha en bit av täcket ;) och helst ska jag ligga helt still så att hon inte blir störd. OCH killa magen så att hon sover gott. Nä, imorgon blir det catfight om sängen!


Nu har jag två snabba tankar. Nr1. Varför ...

img_3871 (MMS)

Nu har jag två snabba tankar. Nr1. Varför säljer dom inte popcorn på biografen Sture?? Äter inte folk på Östermalm popcorn när de går på bio?!?! Självklart går det inte att sitta på bio utan popcorn, så jag och Dulla skyndade med raska steg bort till Rigoletto på Kungsgatan och köpte 2 STORA bägare :)  Nr 2. Gud vad jag är imponerad av Malin Åkerman! Ni vet den "svenska" hollywoodskådisen... Så otroligt positiv och charmig! Och att hon dessutom kör intervjuer på svenska och får oss att se henne som "en av oss svenskar" trots att hon knappt bott här ger än mer pluspoäng! Har bla sett henne på nyhetsmorgon och hört henne Sommarprata och hon bjuder verkligen på sig själv. Ja, henne gillar jag!


Tips till dig som är i träningstagen!


Iforms hemsida  www.iform.se

Jag tycker att de har bra och lättlästa tips. Inte allt för invecklat, krångliga recept eller långa texter.
Jag kan tycka att det blir lite tråkigt när det svamlas om ditten och datten innan man kommer till saken.

Det enda som jag tyckte var lite svårt var att hitta var tusan dom gömt bloggarna?? Men det löste jag med att testa webadressen www.iform.se/blogg så hittade jag dem :)
Tyvärr finns där bara några stycken så det var inte mycket att hänga i julgranen.

Jag har en till bra träningssida som jag brukade läsa. Men jag har helt glömt bort vad den heter. A-L, vet du vilken jag menar..?
I FORM - http://iform.se

Mina nyårsaftonar de senaste åren

Satt och funderade på vad jag gjort de senaste årens nyårsaftonar. Jag ser ett tydligt mönster... vartannat år i solen. Det bådar gott till nästa år, hehe :D


2010
Hemmamiddag/fest tillsammans hos oss:
Darling, Sofia, Vendela, Martin, Chome, Helena, Bettan, P.Jocke, Mery & Brushke.



2009
Thailand:
Firade på Surinbeach tillsammans med Chome, Helena och deras vänner på en restaurang på beachen. Sen mötte vi upp Böhmer, Madelen, Peter, Nina, Brushke, Mery mfl.



2008
Hos Celle & Jo + Besim:
Nyårsmiddag hemma hos Celle & Jo med Darling, Vendela och Jo´s kompis. Vid 22 åkte vi ut till Besim som hade stor nyårsfest hemma.



2007
Dubai:
Firade med Linus familj och alla andra hotellets gäster på restaurangen. Kl 01 hoppade vi in i taxi så vi inte skulle missa flyget hem :) Ganska lugnt och mysigt firande.



2006
Hotell Diplomat/Sturecompagniet:
Firade med Celle, Jo, Böhmer & Crille med middag på Strandvägen. Därefter fortsatte vi firandet inne på Sturecompagniet. Minns detta som en av de roligaste nyårsaftons jag firat i Sverige!


2005
Florida.
Firade i Florida i Tampa. Superkul! Visste inte vad vi skulle göra på nyårsafton men såg en anons om nyårsfest på ett flott hotell. Så bara några timmar innan det började gick vi dit och frågade om det fanns plats, det gjorde det och vi hade en av de bästa nyårsaftonar! Vid vårt bord satt mest äldre par men det var riktigt GO! i dom och de tyckte att det var superspännande att vi kommit ända från Sverige :)

Årets första powerwalk

Solen sken så härligt ute så jag bestämde mig för att ta en powerwalk runt Brunnsviken på fm, 12 km.

Det var lite kyligt om tårna i början med det gick över när man fått upp tempot lite. Dock kunde jag inte trava på i det tempo jag föredrar eftersom det är buckligt och halt i snön, men å andra sidan så får man jobba på balansen så det ger mycket det med :)



Nyårsmiddagen bestod av:

På nyårsafton hade vi ordnat med:

FÖRDRINK: "Lush" = xanté, äppeljuice, passionsfrukt & mousserande
FÖRRÄTT: Per Mobergs Sparrissoppa med ostflarn och vitlöksbröd
VARMRÄTT: Oxfilé med bakad potatis & vitlökssmör, smörstekta grönsaker, kantareller, rödvinssås & chilibearnaise
DESSERT: Hoffas cheesecake i glas = smulade digestive, kessella & philadelphia med blåbär, toppat med hallon och citronmeliss


Haha, fy tusan så tråkigt det ser ut på bilderna, haha... Men det var inte så fjuttigt som det verkar :)

Förrätt
Varmrätt
Dessert

RECEPT

Förrätt

Dessert

Fördrink

Nyårsbilder it is!

Här kommer de utlovade nyårsbilderna, bättre sent än aldrig som det så klyshigt heter...

Insåg att jag inte hade en enda bild på min outfit :( :( och inte heller helkroppsbilder av de andra tjejernas dressar, alla var såååå glittriga & snygga!


* Vi börjar med hela gänget samlat vid matbordet, utom Sofia som tar bilden.



Chome & Helena. Mery, Brushke, P.Jocke & Bettan
Linus & Mery
Sofia & Vendela
På väg till tolvslaget
Martin & änkan
Chome firar tolvslaget
Jag & Vendela
Tomteblåss is the shit ;)
Linus med en liten raket, och Helena med skumpan
Sen blev det drinkar frma till kl 05...

Nu är det städat efter nyår, tre & en halv timmes slit :)

Hej hopp!

Här har ni mig! Fullt upp även denna dag! Herregud, om året fortsätter i den här takten....

Idag började jag dagen med att träna. Var upp till gymmet på Östermalm och körde Crosstraining 50 minuter, det fick bli årets "mjukstart".
Sen åkte jag till Uppsala, hälsade på hos Mormor & Morfar innan jag åkte vidare hem till Mamma. Var inte tillbaka i Stockholm förens 18.45 och då hade jag inget annat val än att ta rätt på elendet i köket efter nyårsfesten.
Jag började kl 19.00 och var klar... NU! 22.30. Det är 3,5 timmes städande!

Tyvärr så upptäckte jag att mår disknaskin inte diskade rent efter att jag kört första vändan, så jag fick diska allt för hand! Exakt 78 glas & koppar, 31 tallrikar, 54 bestick + övrig disk såsom skålar, serveringsbestick och matbläck.
Och lagom tills jag var klar med allt så hade diskmaskinens rengöringsprogram kört klart. Yeeey.

MEN! Nu är det rent och fräsht här hemma igen!
Tro mig, jag brukar inte låta skiten stå så här länge...

Bhuuuu ;,( mitt hjärta ringde nyss från fl...

img_5426 (MMS)

Bhuuuu ;,( mitt hjärta ringde nyss från flygplanet men jag hann inte svara. Fan! Och jag kan såklart inte ringa tillbaka eftersom det står okänt nummer :( :( nu tror han säkert att jag ligger och sover eftersom han ringde 4 gånger utan att få svar, men jag ligger ju i badet och bara väntar på att få höra hans röst! Min telefon hade kommit in på ljudlös så jag hörde inte. Trissssst! Provar med telepati........ {ringringringring....}


Huset är tomt nu när Darling åkt till Thailand

Alltså... I´m so sorry, men jag hinner inte lägga in nyårsbilder idag heller!
Kom hem från middagen med Sofia & Vendela nyss, håller på och tappar upp ett bad och sen ska jag sova.

Det är onekligen lite tomt här hemma, ingen man och ingen hund.
Jag gillar att vara ensam och brukar passa på att "njuta" när Darling är bortrest lite titt som tätt :) missförstå mig inte nu, haha. Jag älskar att vara omgiven av hund och man, men man får passa på att rå om sig själv när läget är som det är. Men det är lite tråkigt så här första dagen.
Sen blir det lite extra tomt när man "jobbar hemifrån" och inte umgås med arbetskamrater på dagarna.
Nä, jag tror att jag ska passa på att ta ledigt den här veckan, haha. Chefen har ju semester så då ska jag nog göra samma sak ;)

Imorgon åker jag hem till mamma och på onsdag blir det bio med tjejerna.


Bjuder på en liten nyårsbild som ni får suga på tills imorgon :)


Nu är jag och Vendela på hovet. AIK leder ...

img_2049 (MMS)

Nu är jag och Vendela på hovet. AIK leder med 3-1, det är bra. Efter det här ska vi möta upp Sofia för lite thaimiddag. Det är så nära jag kan komma Thailand just nu :) SEN ska jag ta tag i hemmet, pinsamt nog har jag ännu inte städat upp efter nyår. Men jag har ju inte varit hemma! Ska även lägga in bilder från nyårsfesten ikväll, håll ut :)


Nu powerwalk med Vendela. Har precis lämna...

img_3863 (MMS)

Nu powerwalk med Vendela. Har precis lämnat Darling på Arlanda, så nu klivet han snart på planet som tar honom till Thailand. Nedrans fuskis! Det är deras årliga golfresa som det är dags för. Själv får jag vara kvar i kalla Sverige. Men som sagt, jag får roa mig bäst jag kan. Nu PW med Vendela, sen norpar vi darlings hockeybiljetter och åker ut till hovet och kollar AIK-Timrå


Slö start på nya året :) Sällskapsresanmar...

img_2035 (MMS)

Slö start på nya året :) Sällskapsresanmarathonoch massa goffande i chips, pizza och smågodis. Har röjt upp efter gårdagens fest men all disk står på bänken. Ska köra diskmaskinen för fullt imorgon, idag vill jag bara slappa. Tog massor med bilder igår så de lägger jag upp här imorgon!