Note to myself! Starta inte massagen i bad...

img_3299 (MMS)

Note to myself! Starta inte massagen i badkaret innan karet är helfyllt! På 3 sekunder blev väggar, tak och tvättmaskin dyngsurt pga strålar som sköt både kors o tvärs! Så jag fick avbryta mitt bad med att ställa mig och torka upp vatten... Men nu är allt klart och jag är på väg hem till Sofia. Skulle ha åkt till Drottningholm men vädret är ju sådär.


Idag fick jag en utskällning - igen!!

Hahaha, ärligt talat?? Vad har folk emot mig??
Jag ser mig faktiskt som en ganska så snäll och lugn person. Jag är hjälpsam mot gamla tanter, pekar inte finger mot folk i trafiken och går inte i taket över mycket... Ändå hamnar jag ofta i vägen för folks utskällningar!

Ni vet att jag tidigare skrivit om kvinnan i parken som skällde ut mig för att Paris lekte för tufft med hennes cocker spaniel... och om den bitska kärringen i vår förra bostadsrättsförening som var på mig om att jag förstört tvättmaskinen.... mm.

Idag fick jag mig återigen en utskällning av (snällt sagt) ett surarsel! Surarselt är tydligen vår nya granne som bor under oss. Surarslet hade dessutom med sig en gigantisk man, jag vet inte om det var hennes son eller käresta, men han var lika konstig han.

Det ringer på dörren mitt på dagen, jag öppnar och hinner knappt få upp dörren förens utskällningen börjar.
Jisses! Jag trodde ett tag att det var någon om drev med mig!
De båda personerna går bananas!
1. Hissdörren MÅSTE stängas när man kliver ur den! *Tanten visar demonstrativt HUR man stänger dörren ordentligt*. Hon är faktiskt handikappad och var tvungen att gå upp för trapporna.
Och jag som är trevlig och har jobbat alldeles för många år i servicebranchen visar enbart min förståelse och säger att SJÄLVKLART ska man se till att dörren går igen (och det tycker jag ju såklart att man måste vara noggrann med!).
Men eftersom vi bara bott här i drygt en vecka så är det nog inte vi som retat upp henne tidigare...... Men självklart ska jag se till att dörren är stängd :)

2. Hon HÖR när vi klampar omkring på golvet! Bara så att vi vet så HÖR hon det! Ja... tough shit. Men det är ju inte riktigt jag som har bestämt golvet när vindsvåningen bygdes. Troligtvis så hör hennes granne hennes steg och det är inte mycket att göra.

3. "Bor vi verkligen där lagligt!?"  
Öhhh, what?? Ehh, ja säger jag, vi köpte den och flyttade in för 1,5 vecka sedan....
Jaha, säger surarslena.... Vi trodde nämligen att han som ägde den innan hyrde ut den svart!
(Det här förklarar varför vår namnlapp som jag satt på brevlådan var borttagen här om dagen. Troligtvis har hon tagitit bort den för att de räknade med att vi bodde där olagligt!)

4. Och bara så att jag vet... så är surtantan med i styrelsen i föreningen informerade mannen mig om. Så vände de på klacken och gick.

Haha, fattar ni att jag såg ut som en fågelholk när de gick!
Jisses, finns sånna människor på riktigt??
Jag kände direkt att detta är två personer som definitivt röstade nej till att vindsvåningarna skulle byggas ;) så hon har nog redan när det klubbades för något år sedan bestämt sig för att avsky de som kommer flytta in i dem.

Men vet ni. Jag ringde faktiskt upp ordföranden några timmar senare. Jag hade ett annat ärende, men passade på att framföra hur oerhört otrevliga de var och hur orättvist behandlad jag känt mig när de körde över mig.
Kändes helt rätt att få berätta det för någon som har mer makt än henne.

Jag var supertrevlig hela konversationen igenom med surarslena, för det är sån jag är. Men när de hade gått så kom såklart ilskan. Vilka idioter! Och så blir jag förbannad på mig själv som ska va så jävla trevlig och bara ta skit.
Men det är nog en yrkesskada. Att vara trevlig mot allt och alla.
Jaja, antagligen så vinner man väl mer på det. Men jag är bra sugen på att säga till henne (lugnt och snällt såklart) hur oerhört otrevligt det var av dem att komma upp och skälla ut mig sådär.
Det enda som jag var skyldig till var väl att jag gick in med mina högklackade stövlar några timmar tidigare. Men ärligt?? Kl 13 mitt på dagen ska väl ingen bli rabiat av sånna ljud??

Ja, jag säger då det... DÅLIGT av mig att ...

img_9689 (MMS)

Ja, jag säger då det... DÅLIGT av mig att inte plugga idag!!! Men vet ni... jag är inte förvånad och jag känner igen mitt beteende. Jag har nämligen alltid varit tävlingsmänniska, och siktar alltid högt så länge jag vet att jag är bra på det jag gör. Men när jag känner att jag inte ligger i framkant, då lägger jag ner. Exempel: när jag tävlade i hoppning så gick jag alltid in och siktade på vinst. Om jag råkade riva ett hinder så la jag (omedvetet) av. Självklart red jag klart banan, men det kunde då ramla ner ett hinder till eftersom jag inte tyckte att det var någon ide att ha 100% fokus. Lika var det när jag sprang när jag var yngre. Så länge jag låg först så sprang jag gärnet!! Men om någon annan sprang förbi så var det bara tråkigt och jag tappade fokus :) Omedvetet det med såklart! Och idag, utan att tänka så gjorde jag allt annat än att plugga. Säkert för att jag känner att jag ligger efter och inte är bra på det... Skönt iaf att man känner sig själv ;)


Här är vår nuvarande kyl o frys... Säkert ...

img_6493 (MMS)

Här är vår nuvarande kyl o frys... Säkert stilrent och så men nä, jag vill ha rostfritt. Någon som vill köpa en sprillans ny och oanvänd uppsättning, hehe ;) Vet ni det sjuka! Att nypriset på dessa är strax över 40 000:-! Exklusive själva skåpen de står i! Fint ska det va minsann när det byggs nytt.


Hahaha, jag är redan så sjukt less på vår ...

img_2951 (MMS)

Hahaha, jag är redan så sjukt less på vår nya mataffär! Så mycket har sprungit där sen vi flyttade in! Några dagar har det blivit 3 (tre!) gånger på en dag. Och minst har det varit två ggr per dag... Nä! Snart ska det bli ordning på torpet då en STORhandling ska göras! Vill dock vänta in den nya kyl & frysen som vi har beställt. Joo... Det fanns faktiskt en sprillans ny uppsättning kyl o frys här när vi flyttade in, men vi är inte helt förtjusta i utformningen. De är "inbygga", vilket säkert många gillar men inte jag. Jag tycker att det ser ut som ett städskåp :( Hoppas på att de nya kommer imorgon! Sen ska jag handla upp så vi har ett gigantiskt matförråd med massor med nyttiga råvaror! :D


Jag är en dålig dåååålig människa! Jag som...

img_4808 (MMS)

Jag är en dålig dåååålig människa! Jag som MÅSTE plugga är ute och shoppar på stan! Why?? Jag visste att jag borde sätta mig och läsa...ändå drog jag på mig skorna och styrde stegen ner på stan!


Dagens.... vardag!

Idag har jag inte gjort allt för mycket. Eller, mycket har jag gjort men absolut inget av intresse, haha.

Började med några timmars plugg på fm, gick och tränade mellan 12-13, käkade falafel till lunch. Satte mig på balkongen och pluggade lite till. Insåg dock att jag inte hade full fokus så flyttade in i köket istället.
Vad mer? Middag blev kyckling och potatissallad. Nu under kvällen har jag lassat in massa tomma flyttkartonger och annat skräp som blivit efter flytten.

Nu kommer sånt här tråkigt pluggprat igen... men nu är det illa!
Jag har prov i finansiering och kalkylering på FREDAG, och jag är helt ärlig när jag säger att jag har noll koll!
På riktigt.
Jag har liksom hamnat efter pga av jag lagt all fokus på Företagsekonomin, och det straffar sig nu. Har liksom skjutit det framför mig och tänkt att jag SKA sätta mig och läsa, men nu med flytten och allt så har jag helt struntat i pluggandet.
Känns rätt ostabilt inför fredagen :( Men har lovat mig själv att jag ska ta mig tusan sitta HELA dagen imorgon!
Förutom vid lunch då jag ska träffa Louise... Men äta bör man ju liksom ;)
På tisdag har vi återigen prov i Företagsekonomi, så helgen kommer bestå a plugg. Det MÅSTE den göra! Diciplin nu Sofie!

Hahaha, nedan ser ni ett mms som jag fick av min kära vän Vendela för några dagar sen ;)
Påminner lite om ett födelsedagskort som jag fick när vi var yngre...
Då stod det: "Du är tjejen som har allt... Till och med födelsedag!!!"
Haha, hon är rolig hon min goa vän :) :)


Beslutsångest! Funderar på om jag ska köpa...

img_5738 (MMS)

Beslutsångest! Funderar på om jag ska köpa upp mig på ett gäng matchande hushållsmaskiner. De kommer nämligen att stå synliga på en hylla i vårt kök. Just nu är jag lite inne på obh nordicas "chilli" serie i rött. Är det någon som har något av deras grejer? Är de bra? Och framförallt, haha, är det snyggt?


Ikväll hänger jag hemma hos Vendela och ti...

img_7902 (MMS)

Ikväll hänger jag hemma hos Vendela och tittar på Desperate Housewives. Jag fullkomligt älskar den serien! Men! Popcornskålen är redan tom, Vendela sitter och pluggar och Paris har somnat. Vart är världen på väg?? Vart är engagemanget?? Jag sitter iaf och skrattar för mig själv :)  Annars då? Jo bra, tackar som frågar! ;) Jag fick tillbaka FEK B provet idag och MVGt satt återigen som en smäck! Jättekul! Börjar tro att jag har lite läggning för pluggande trots allt ;) men vi får se vad det leder till när jag är klar. Om man vill jobba med det eller inte. Än känns det absolut inte som att jag har tillräckliga kunskaper att kliva in på en arbetsintervju och säga "Hej! Jag vill gärna vara er ekonomiassistent!" Men å andra sidan så är det väl så att man som assistent formas efter jobbet man hamnar på...så om man bara har någorlunda koll så kan man fortsätta lära sig på plats. Well, vi är inte där än :) I sommar har jag 10 veckors sommarlov, bara att njuta! Eller kanske jobba, vi får se. Det smartaste vore att ta någon slags praktikplats/billig hjälpreda som ekonomiassistent åt något företag för att inte tappa för mycket av det man lärt sig...


Jag & Paris ligger och myser i en solstol ...

img_4509 (MMS)

Jag & Paris ligger och myser i en solstol hemma hos mamma just nu. Har ätit påsklunch, spelat kubb och ätit blåbärstårta. Det är sååå varmt och skönt!


Nu är tvn på plats på sovrumsväggen, toppe...

img_5449 (MMS)

Nu är tvn på plats på sovrumsväggen, toppen! Men i övrigt är det tyvärr rätt tomt här inne. Jag har lite svårt att bestämma mig hur jag vill inreda det. Jag vill nämligen att det ska bli VÄRLDENS mysigaste och snyggaste sovrum! Har försökt googla men faktiskt så har jag inte hittat någon inspiration som gett mig wow känsla. Jag vill att man ska öppna dörren och komma in i ett mysrum :) Någon som har några tips eller vet någon bra sida med sovrumsinspiration?


Bauhaus-tredje gången gillt? Känns som att...

img_9183 (MMS)

Bauhaus-tredje gången gillt? Känns som att Barkarby är mitt andra hem just nu, haha! Men det är bra eftersom de har så många möbelbutiker, teknikaffärer och annat nödvändig samlade inom samma område. Igår, efter att ha spenderat förmiddagen i Barkarby, åkte jag faktiskt till andra sidan stan. Närmare bestämt Sickla köpkvarter. Jisses vad stort det är. Hade jag ingen aning om. Nä, om man ska ta och göra lite nytta här hemma nu.


Vad mer?? Jo! Jag har stått på det förbask...

img_2230 (MMS)

Vad mer?? Jo! Jag har stått på det förbaskade Bauhaus idag igen och letat efter den perfekta "kromen" på shampooflaskhållaren.. I found it! Sen var jag mer än trött i fötterna! Fick några timmars vila hemma och såg grabbarna bygga upp högtalarsystemet. Good shit! Låter fantastiskt! Sen blev det en trevlig middag med Emelie och John på Fondueboden! Resten av ligan (halva iaf) var oxå med :) skoj! Efter middagen tog vi en drink på Storstad sen hem. Helt rätt! Var i ställd på en relativt lugn kväll så det blev perfekt!


Köpt en tvål för 200:- (TUR att inte Darli...

img_4889 (MMS)

Köpt en tvål för 200:- (TUR att inte Darling var med!), letat ihjäl mig efter en solstol utan resultat och funderat på om jag behöver en sladdlös vattenkokate eller om det kanske går lika bra med en vanlig.


Hängt på Ikea! Ätit en torr frukost för en...

img_1257 (MMS)

Hängt på Ikea! Ätit en torr frukost för endast 20:-, köpt en damsugarslanghållare(??) och 250 st ljus.


Idag har jag:   Gått upp samtidigt som tup...

img_4623 (MMS)

Idag har jag:   Gått upp samtidigt som tuppen för att ge mig ut på shoppingrunda.


Premiärbad! Ni minns väl att jag för några...

img_1242 (MMS)

Premiärbad! Ni minns väl att jag för några dagar sedan var lite sentimental när jag låg i badet för sista gången i vår lägenhet på döbelnsgatan. Idag testkör jag vårt nya badkar.... och OM jag trivs! Här kommer jag spendera måååånga timmar! Ska bara se till att övertyga Darling om den där lilla tvn som skulle sitta fint här inne ;)   Jaha, annars då? Var ute på en vårjogg på förmiddagen runt Djurgårdsbrunnskanalen. Underbart! Dels för att återigen få springa i mina gamla hoods, där jag och A-L peppat varandra sååå många gånger förut! Och dels för att det ta mig tusan är vår nu!!! I övrigt har dagen mest bestått av flyttstök. Och by the way! IDAG blev byggjobbarna äntligen klara med vår balkong!!! Så nu kan vi börja fixa på riktigt! :D


Nu behöver jag er hjälp. Någon av er mina ...

img_1597 (MMS)

Nu behöver jag er hjälp. Någon av er mina vänner nämnde förut att du köpt voluspa doftljus för rena pangpriset, typ 200:- istället för 350! Jag har för mig att det var utomlands någonstans...?  Men jag minns ju för tusan inte vem det var som berättade det. Eller finns det någon annan som har bra tips på var man kan beställa dem för ett bra pris? Jag Har nämligen ingen lust att spatsera ner på nk och köpa 3 doftljus för över 1000:-....


Hörrnini! Ibland är man bra lättroad :) Kä...

img_7165 (MMS)

Hörrnini! Ibland är man bra lättroad :) Känslan av att få använda en helt ny ugn har gjort min kväll, haha! Helt ren och blank innuti. Det ska bli mig ett sant nöje att laga mat i vårt nya kök! Måste bara se till att vi har kastruller mm som passar för en induktionshäll. SEN ska jag laga mat som aldrig förr!! :D


Jag är heeelt slut! Uppe klockan 04.45 ida...

img_3916 (MMS)

Jag är heeelt slut! Uppe klockan 04.45 idag, skola 8.30-11. Sen dess har jag inte suttit ner en minut! Nu är klockan 21.30 och vi ska åka till darlings jobb och byta bil, ner till gamla lägenheten och hämta maten som är kvar i kylen samt se så att flyttstäden blev bra. Imorgon lämnar vi över den till de nya ägarna. Snyfft! Vår fina underbara lägenhet! Men nu är vi inne med allt i den nya och den är ju såklart fin den med :) men just nu är allt uppochnervänt.  Ni som är uppmärksamma inser nu att jag missar desperate idag. Men det  får bli så idag.


Detta kan vara sista badet i mitt kära bad...

img_4850 (MMS)

Detta kan vara sista badet i mitt kära badrum! I 5 år och 3 månader har jag legat här. Självklart har jag inte legat Här HELA tiden, men många timmar har det blivit! Jag tror att rekordet ligger på 2.5 timme i ett sträck haha! Jag älskar att koppla av här :) Hoppas på att nya badkaret är lika trevligt. Det ska tydligen ha massagestrålar så det bådar ju gott inför framtida badtimmar :) Ska nog se till att få en tv installerad där har jag tänkt..... Haha, stackars Darling kommer inte se röken av mig om jag får igenom det.


Loungemöbel eller matgrupp på balkongen?

Ni är bara för underbara!
Tack vad gulliga ni är som orkar ge mig råd i utemöbelveladet.
Jag får känslan av att Loungegruppen får några få mer röster på sig av er... Men det är väldigt jämt lopp :)

Det är verkligen svårt. Jag vet ju liksom inte vad man kommer använda den mest till.

Antingen en loungemöbel, där man kan sitta och mysa. Dock är det jobbigt att äta mat vid en sån möbel eftersom bordet är så lågt. Men det är skönt att sola och softa, och dessutom gillar jag att den är "låg". Att den inte tar över balkongen liksom...

Eller en matgrupp. Tar lite mindre plats än en loungegrupp och är bekväm när man äter. Men... Om man slår ut snittid på hur många minuter man kommer äta där ute jämfört med hur mycket man kommer sitta och softa... nja, då känns det onödigt att ta upp dyrbar plats med en matgrupp.

Eller min senaste tanke. En matgrupp med fällbara stolar.
Då kan man ju använda dem som "solstolar" när man inte ska äta. Så OM det blir matbord så får det bli en sådan här.

Men faktum är, att loungemöbeln i konstrotting är snyggast. Inget snack om saken!
Nedrans vad svårt det är!
Vad är mest använbart på en balkong??

Snyft..... Farväl min vän! Min favoritplat...

img_2532 (MMS)

Snyft..... Farväl min vän! Min favoritplats i lägenheten, näst efter badkaret då. Fan det känns lite tråkigt att någon annans kläder ska hänga i MIN garderob.


En fråga som jag hoppas att många av er ta...

img_3620 (MMS)

En fråga som jag hoppas att många av er tar er en minut att svara på: Vad är bäst att ha på balkongen?? 1. En vanlig matgrupp eller 2. En låg rotting möbelgrupp? Den "vanliga" matgruppen är ju som det låter, ett matbord och stolar där det är bekvämt att sitta och äta. Eller en rottingmöbel med en soffa, 2 fotöljer och ett lågt bord. Inte lika bekvämt att äta vid, men trevligare när man inte äter...eller?       Jag är helt rådvill! Var helt bombsäker på min rottinggrupp som jag hela tiden tänkt! Men sen undrar jag, man kanske hellre vill ha en matgrupp? Vad hade ni valt? Motivera gärna om ni orkar, annars säg bara 1 eller 2.  Lägger in en bild på hur jag menar. Det är inte just dessa, men då ser ni hur jag menar :)


Veckans träning v 15 - 2011

Jag är alltid lite sen med att lägga ut vad jag tränat :) Men här kommer då FÖRRA veckans träning.

Obs. När jag skriver "löpning" så är det såklart inte alltid jag springer och tar i för kung och fosterland.
Ibland blir det lugn jogg på ca 10,5 km/h, och ibland blir det löpning på ca 12,5 km/h.
Orkar bara inte sitta och funderat över om jag har sprungit snabbt eller sakta så därför blir det helt enkelt "löpning" + antal km.

Måndag: Löpning - 6 km på morgonen  
Tisdag: Löpning 25 min + Cirkelträning 45 min  
Onsdag: Löpning 30 min + Bodybalance 1 h   
Torsdag: Bodypump 1h     
Fredag: ----- 
Lördag: Löpning ca 13 km - 1,06h (Djurgårdsbrunnskanalen)    
Söndag: -----

Härliga, underbara, strålande lördagmorgon...

img_5645 (MMS)

Härliga, underbara, strålande lördagmorgon! Vaknade strax före 10 och 10.25 var jag ombytt och redo att ge mig ut på en skön löprunda :) Tog rundan Vallhallavägen-Djurgårdsbrunnskanalen-Karlavägen. Det tog ca 1 timme och 6 minuter så jag skulle tippa på att det var ca 12 km. Känns som att alla (nåja, inte alla men många) jag känner är mer eller mindre trasiga idag. Då känns det än mer hälsosamt när man är ute och sportar, haha!


Det här är ju så sinnessjukt! Jag är så ge...

img_3621 (MMS)

Det här är ju så sinnessjukt! Jag är så genomfrusen att jag måste bädda ner mig! Jag gissar att det är för att det är möbeltomt här hemma. Tur att jag har en skön värmande säng iaf. Men ärligt! Klockan är halv åtta en fredagkväll, Wiiihuuu! God natt!


Snopen start i nya lägenheten!

Ordning och reda - pengar på fredag... Eller hur är det man säger?


Hur som... det var ingen ordning och reda i vår nya lägenhet vill jag lova!

Igår efter att vi varit hos mäklaren och fått nycklarna så åkte vi raka spåret till nya adressen för att se vad vi harde köpt. Såklart!
Öpnnar dörren..... och möts av.....en jävla byggarbetsplats!!
Snopet värre!
Det visar sig att de inte är klara med byggnationen av balkongen. Eller... klara är de sen flera månader tillbaka, men de skulle ändra golvet på balkongen och lägga in värme i plattorna där, och detta skulle varit klart förra veckan.
Så hela lägenheten var täckt av byggdam, sopsäckar, golvet var intäkt i plast mm... Kände rent spontant att det här måste ju vara ett skämt?? Men icke.

Jag ringde upp byggledaren (eller, rättare sagt så ringde jag upp VDn på företaget, men det visst jag inte då, haha) och undrade "vad i helvete är det för jävla klåpare som inte kan se till att vara klara i tid???"
Självklart sa jag inte just de orden, de tänkte jag bara, men jag sa att det var bäst att rappa på för senast måndag måste vi vara ute ur vår lägenhet (bara TUR att vi inte bytte samma dag utan har en veckas dubbelt boende!)

Men de var faktiskt väldigt medgörliga och skulle sätta in extra personal som ska fixa allt med byggnation samt städ så att vi kan komma in på söndag.
Jaja, jag får väl sysselsätta mig med att packa så länge.


Paris trivdes inte alls i sitt nya hem! Hon påstod att hon tänker köpa en egen lägenhet om vi ska leva i den där röran. Jag vet inte jag...




Det här är vår balkong... mysigt va?? NOOAAT!

Bröllopsinbjudan till majbröllop!

Åhhhh!!!
Vet ni vad som damp ned i brevinkastet igår då? Nä, klart ni inte vet!
En bröllopsinbjudan!!

Wiiihuuu!
Så i maj bli det bröllop... och i juni blir det bröllop... Någon frivillig som har lust att slå till ned bröllop i juli kanske?? Jag tycker nämligen att det är himla fint och romantiskt med bröllop :)
Speciellt efter att man själv har gift sig. Först då förstår man vilken oerhörd känsla det är för brudparet att stå där. Och dessutom inser man vilket enormt arbete de lagt ned på att ordna med hela bröllopet!

Det är liksom, nu kanske jag tar i men, typ 1000 saker som det ska fixas med! Allt från petitesser såsom vilken typ av blomma som ska ingå i buketten till vad som ska serveras på middagen! Och där emellan är det, ja typ, 998 andra saker som ska ordnas.
I know, been there done that!
Men det hör liksom till själva grejen med att gifta sig tycker jag.
För mig var det inte bara de 45 minutrarna i kyrkan som står för vårt bröllop. Utan det är hela året med planering, där man på något sätt kommer ännu närmare varandra och lär känna både sin egen och sin blivande mans viljor.
Vad är viktigt för mig? Var tycker vi lika? Hur bra är jag på att kompromissa? Och hur bra är vi på det teamwork som bröllopsplanering är?

Opps, nu svamlade jag iväg lite.
Var var jag? Jo! Bröllopsinbjudan ja! Det är "NorgeJohanna" och Lars som ska gifta sig. Som jag skrivit tidigare så varken bor eller kommer hon från Norge, men hennes blivande man gör det. Jag måste liksom hitta på smeknamn eftersom jag har för många Johannor i mitt liv. 
Alltså... inte FÖR många! Utan många. Och jag måste hålla isär dem bland folk så då för det bli så :)

http://hannisfashionista.blogg.se/ 



Sofie "checkar in" på Ekenstam... Sofie "c...

img_0463 (MMS)

Sofie "checkar in" på Ekenstam... Sofie "checkar ut" med nycklar i handen! Wiiheeey! Äntligen!!! Lite nervöst att se vad det är man har köpt egentligen, haha. 15 minuters besök i lägenheten är allt man gör, sen hostar man upp en förmögenhet och vet egentligen inte ens vad man köpt :)


Veckans träning v 14 - 2011

Detta är alltså FÖRRA veckans träning.
Har glömt bort att skriva ner den. Som sagt, jag tycker att det är perfekt arr skriva ner vad man har gjort vecka för vecka så att man har koll på vad och hur mycket man egentligen tränar.

Fick iaf ihop 3 mil i löpspåret denna vecka. Det är bra. Jag ska allt se till att nöta ut de där nedrans Asic skorna innan sommaren är här :) Inget fel på dem! Menar bara att nu ska här springas!


Måndag: -----   
Tisdag: Cirkelträning 45 min  
Onsdag: Löpning - 12 km runt Brunnsviken   
Torsdag: Löpning 6 km  
Fredag: Bodypump 1h 
Lördag: -----  
Söndag: Löpning - 12 km runt Brunnsviken


Vem tusan har skrivit dikterna på toarullen??

Nu är det ganska exakt 18 timmar kvar tills vi står med nya lägenhetsnycklar i handen :D

TUR TUR att vi har dubbelt boende i en vecka eftersom jag ännu inte börjat packa.... Måste åka och köpa flyttkartonger så jag har någonting att stoppa grejerna i.
På tisdag nästa vecka har vi bokat flyttstäd så innan dess så bör väl allt vara undanröjt. Får ta helgen till att packa och bära grejer.

Idag har jag varit duktig och tränat. Samma med gårdagen.
Igår blev det 25 min jogg på bandet sedan 45 min Cirkelträning.
Idag joggade jag på bandet 30 min sedan 1 timme Bodybalance.
Good work!

Haha, föresten, är det någon mer som köper Lambis toalettpapper med små kärleksdikter på??
De måste ju vara världens sämsta, haha! Eller så är det jag som är så oromantisk att jag inte fattar..?

 


Sesådär ja! Då var dagens prov avklarat :)...

img_1801 (MMS)

Sesådär ja! Då var dagens prov avklarat :) Och det kändes faktiskt riktigt bra! Jag är nästan 100% säker på att jag klarade uträkningarna. Och skrivuppgifterna hoppas jag oxå att jag tolkade rätt. Haha, är lite osäker på en fråga där jag svarade med en lång påhittad historia om etik på en arbetsplats... (om en rasistisk chef som förstörde företagets rykte) Vet liksom inte om det var det de var ute efter eller om jag enbart skulle gett ett kort svar på frågan vad etik är. Haha, men det visar sig väl :) Nu hänger jag på mitt nya stammishak, stadsbiblioteket, och läser om konstiga ord och formler....


2 dagar kvar! Sen får vi nycklarna till vår nya lägenhet!

På torsdag får vi nycklarna till vårt nya hem!
Som jag har längtat och väntat! Men ju närmare det kommer desto saktare tenderar tiden att gå....

Det var ju i februari som vi var på visning av lägenheten, närmare bestämt på Alla hjärtans Dag :)
Vi hade egentligen inte planerat att flytta, men vi slökollade lite på hemnet en dag och såg denna. Och några dagar senare satt vi på mäklarkontoret och skrev på nya ägarpapper ♥
Vi hade faktiskt lite flyt som fick den. Av en slump så lyckades vi få veta att det skulle vara förhandsvisning av den en vecka innan den ordinarie visningen skulle äga rum. Så tack vare en bekant som jobbar på samma mäklarbyrå som denna såldes genom så blev vi uppskrivna på förhandsvisningen. Och på torsdagen köpte vi den, alltså innan den riktiga visningen ägde rum. Det var ju självklart budgivning om den mellan några av oss som var där, men vi fick den tillslut :D

Det "värsta" är att den stått tom hela den här tiden, för det var ingen som bodde i den när vi köpte den. Så gissa om det kliat i både fingrar och tår att få springa dit och ropa hem ljuva hem!!!
Men... nu var vi ju tvugna att vänta in nya ägare på våran men nu är det så äntligen dags!

Med risk för att Darling kommer skälla på mig.... men jag ger er ändå en liten sneekpeak. Bara för att jag kan :)

Haha, inser ni oxå hur måttligt road jag s...

img_5551 (MMS)

Haha, inser ni oxå hur måttligt road jag ser ut att vara... ;) Men faktiskt, det är inte så illa som det ser ut. Jag har prov imorgon och har fram till igår haft ett hatkapitell som bara vägrat sätta sig i huvudet! Men så plötsligt, igår em, så lossnade det och jag fattar! Nu sitter jag och gör övningar som jag vägrat ta mig an tidigare och ekvationerna går ihop, yeeey! Man kan säga att det var i grevens tid, haha! Imorgon är det som sagt prov och jag känner mig numer ganska lugn...


Hurtiga, hurtiga jag!!! Idag, måndag, var ...

img_7476 (MMS)

Hurtiga, hurtiga jag!!! Idag, måndag, var egentligen tänkt som vilodag från träningen. Men vad gör man när man vaknar tidigt och det spritter i löparbenen?? Jo, såklart man tar en runda :) Det blev ca 30 min lugn jogg, Vallhallavägen-Karlavägen vid 06.45 imorse. Såååå sköööönt! Visst, det var tänkt som vilodag men vad gör väl lite lugn motion för skada på kroppen? Nä precis. Röra på sig bör man! :) Underbara vår!


Kvällsinlägg från sängen. Idag började jag...

img_2440 (MMS)

Kvällsinlägg från sängen. Idag började jag förmiddagen med en 12 km runda runt Brunnsviken. Vilket underbart väder!! Strålande sol och ca 12 plusgrader = perfekt löpväder! Mötte upp Vendela och tog en snabblunch på Non Solo Bar efter det. Sen blev det plugg varvat med hundpromenad och bloggläsning. Vid 18-tiden hade jag en dejt med Sofia på en tapas restaurang. Och nu är det som sagt läggdags :)


Tapeter?? Någon som har tips?

Är det någon som har koll på tapeter?

Har ni någon favorit tapetdesigner och vad är "the shit" att ha  på väggarna just nu?

Jag har liksom ingen koll på sånt.
Det enda jag vet är att jag är ute efter en ruskigt snygg tapet, som man liksom hajjar till när man ser! Och dessutom ska den förstora rummet.
För att förstora så har jag förstått att det är en ljus tapet som gäller... och gärna randig.
Men ärligt talat, det låter ju inte såååå upphetsande...

Har ni några tips? Det ska vara till en hall.

Haha, ett tag var jag lite inne på ett par fånigt snygga Guccitapeter. Helt patetiskt I know! Men på nåt sätt så gillade jag det smaklösa i det hela, haha! Men, det blev inte ens något problem att överlägga med mig själv eftersom Gucci tydligen har slutat sälja dem.






Provade att använda Tastesthlmkortet på Hotel Hansson

Idag har vi för första gången utnyttjat Tastesthlm kortet som darling fick i födelsedagspresent av mig.
(Ni vet, ät 2 betala för en på 71 restauranger under ett år... www.tastesthlm.se )
Och vilken grej! Det blir ju typ gratis ju! 

Vi gick ner på Hotel Hansson (http://www.hotelhansson.se/) som ligger alldeles runt hörnet från där vi bor för att äta en soft lördagsmiddag.
Måste faktiskt ge dom en stor eloge för Utmärkt service! Supergod mat! Trevlig personal! Och stilren och mysig hotellobby! Tyvärr lite ont om matgäster men det kvittrar ju för oss :)

Vi betsällde in:
1 Oxfilé med potatiskaka och bearnaisesås
1 Biff Rydberg
1 tallrik med pannkakor och glass
3 läsk

Och för detta lördagskalaset betalade vi endast 360:-!
Nu var dom iofs snälla och bjöd på pannkakorna, detta för att de var kalla när de serverades så de tog ut dem och kom ut med nya och fräsha. Men det var liksom inte så illa att de hade behövt bjuda på dem :)
Men jag är oerhört imponerad över deras service! Toppbetyg för toppservice!


Vad är det för fel på folk nr 2...

Vad skönt att höra att det inte bara är jag som är lite kinkig gällande toalettkönsincidenten :)
Jag bara känner bara, fine, men hur fräck får man vara?

Sen har jag ju som jag skrev tidigare en till förundran över folks beteende i hisskön.
Det kanske kan ursäktas med att personerna i fråga var i 20-års åldern. Men ändå inte.

2. Om jag står själv och väntar på hissen, och det kommer några andra precis när dörrarna öppnas... Är det inte mer än rätt då att JAG är den som ska få åka med??
Så var det inte denna vecka.

Detta var en morgon i skolan och jag kommer ensam fram till hissarna. Ingen hiss finns på entréplan så jag trycker dit den.
När jag står där och väntar så kommer 5 personer och ställer sig bredvid mig. När hissen väl kommer och dörrarna öppnas, då kastar sig alla in i hissen så att den blir full. Och JAG är den enda personen som inte får plats.
Gör man så? Haha, jag blir mållös! Jag stod ju där först och väntade och det vet dom. Jag önskar att man hade haft lite stake i sig och sagt till dom att så där gör man bara inte! För jag såg på dem att de inte riktigt ville möta min blick när de stod där och trängdes och väntade på att dörrarna skulle slås igen.


Haha, ledsen om jag stör mig på småsaker, men detta är två saker som jag bara häpnat över denna vecka!
Det positiva är väl att man kommer uppskatta mer när folk är vänliga och artiga mot en. Man kanske behöver några sånna här "käftsmällar" för att inte bli blasé?


Vad är det för fel på folk??

Alltså ärligt talat... Det kanske bara är jag som är konstig men de snaste dagarna har jag reflekterat över följande: Vett & etikett i toalettkön och i hisskön.
Jag börjar med toalettkön för det är allt jag hinner med just nu. Hisskön får ni lite senare.

1. Vett & etikett i toalettkön
Igår när jag var på stadsbiblioteket och pluggade så insåg att jag behövde gå på toaletten, detta kostar 5:-. Före mig på väg dit går en tjej som även hon tydligen är kissnödig.
När hon kommer fram och ser att hon måste betala 5 kr så blir hon besviken men håller ändå i sin 5krona och är på väg att stoppa i den i myntinkastet. Men så upptäcker hon att jag står bakom henne. Vad gör hon? Då backar hon undan och låter mig gå före.
Det betyder alltså att jag tar upp min femma och betalar.
Och det är helt okej för mig, OM det inte vore för att hon står där när jag kommer ut och tar tag i dörren och går in!
Jag hade oxå gått in efter någon om det redan var någon där, absolut! Men är det inte liiiite väl fräckt att göra sådär??


12 km löpning och 3,5 timmes plugg. Annars har jag mest softat idag

Idag har jag varit duktig! Jag startade dagen med en löprunda runt Brunnsviken.
12 km i ett "jag springer i en bekväm fart så jag inte blir trött och uttråkad"-tempo. Tyckte att det skulle bli lite kul att se min bekvämlighetstid. Jag klockades på 1,03, det är ändå inte många minuter efter mitt "jag springer och tar ut mig"-tempo :) Tror att jag har hunnit runt på 59 minuter som snabbast om jag inte missminner mig.

Ja vad mer? Under dagen har jag inte gjort så mycket. Paris var hemma med mig idag så därför ville jag inte lämna henne självför att gå till biblioteket. Så jag tog ett bad, körde några maskiner med tvätt, mailade lite mm. Gick iväg för att plugga vid 17-tiden och satt till 20.30.

Det är sååå perfekt att kunna gå dit och plugga!
Jag får studiero som inte infinner sig hemma. Och dessutom känner jag mig sjukt smart när jag sitter där som en annan plugghäst, hehe. Det som jag ignorerar är typ de som sitter där med decimetertjocka böcker som det står typ "läkare", "jurist", "lagbok" eller något annat smart på. 
Herregud, plugg som plugg... eller? ;) ;)


 

Veckans träning v 13 - 2011

Det ÄR bra att skriva upp sin träning! Det är nämligen först då som man inser hur mycket/lite som man tränat :)
Jag fick för mig att förra veckan var bra, ehhh... När jag tänker efter så blev det bara två pass :)

Måndag: -----          
Tisdag: Bodybalance 1h  
Onsdag: -----   
Torsdag: Spinning 30 min + core 30 min 
Fredag: -----      
Lördag: -----        
Söndag: -----    

@ stadsbiblioteket: Här sitter jag och plu...

img_4937 (MMS)

@ stadsbiblioteket: Här sitter jag och pluggar. Kände att jag nästan var på vippen att somna till, så tar en paus och slänger in ett blogginlägg. Vore ju ytterst pinsamt att dänga huvudet i bordet för att man somnar.... :S Det är nämligen precis så tyst som man förväntar sig på ett bibliotek... Hungrig är jag oxå! Jag har en banan framför mig men den lockar ungefär lika lite som vilken annan frukt som helst när man är sugen på nåt gott.


Nu släpar jag mig upp till gymmet....

Ska alldeles strax släpa mig iväg till gymmet.
Kan inte finna någon som helst träningslust, hur mycket jag än försöker. Jag har provat att peppa mig själv med löpning... bodycombat... core.... bodypump... indoor walking.... men nä, inte efter någonting känner jag något sug.

Men nu får jag draghjälp av Vendela, eftersom hon oxå ska upp. Vi bestämde oss för att det får bli Bodypump. Det är det tidigaste passet och lika bra att få det gjort när man känner så här. Om jag väntar för länge så kommer jag istället dega ner mig i soffan. Nä just ja! Vi har ingen soffa... ;)



Här ligger jag och softar... Ska snart ge ...

img_0693 (MMS)

Här ligger jag och softar... Ska snart ge mig av till dagens lektion men fick lite tid över så tog min tekopp och la mig och kika på The voice. Men nu börjar jag ärligt talat få lite bråttom så avslutar här. Ha en bra dag alla!


Idag har vi varit ute på möbeljakt. Det är...

img_5564 (MMS)

Idag har vi varit ute på möbeljakt. Det är svårt att veta vad man vill ha o vad som passar när man knappt har varit in i lägenheten. Men, vi har iaf beställt ett matbord och stolar till det. En bra början! Soffa är det största bekymret, men vi får helt enkelt vänta tills vi får tillgång och kan mäta hur stor soffa som får plats. Sen är det väl typ ALLT annat som ska införskaffas oxå. Men som sagt, en bra början är det än så länge :)


Så här har denna dag sett ut.....

img_8589 (MMS)

Så här har denna dag sett ut.....


Wihuuu, så här såg gårdagen ut!

img_6168 (MMS)

Wihuuu, så här såg gårdagen ut!


Ser gott ut va?? :) jordgubbscider med jor...

img_9286 (MMS)

Ser gott ut va?? :) jordgubbscider med jordgubbe. Jag har typ känt mig bakis hela dagen... Fråga mig inte varför, jag var liksom inte ute igår! Så det är inte jättelockande att dricka, men det brukar ge dig ganska snabbt :) klockan är nu 20 och jag är dynghungrig redan!


Finns den gamla infon kvar i datorn?

Undrar om de gamla apparna oxå finns kvar på datorn så jag kan föra över till de nya. Någon som vet?

Minns att jag på något sätt fick in Darlings alla appar i min mobil för ett tag sen (höll på att bli gaaalen när man inte kände igen sig i sin egen telefon, haha). Så då tänker jag att mina kanske ligger där någonstans, och samma med alla kontakter.

Hojta gärna till om ni vet!


Nu kan ni nå mig igen!! Samma nummer som tidigare. Skicka mig era är ni snälla :)

Hallå alla nära och kära!

Nu kan jag äntligen meddela att jag är kontaktbar! Både telefon och simkort är nu på plats så nu får ni ringa, smsa eller whatsappa och jag kommer att svara!
Samma nummer som tidigare!

Men jag har ju tyvärr inga nummer kvar. Så var snälla och skicka över dem så jag kan börja fylla min telefonbok igen.
Jag ska dock kolla om de kanske ligger kvar på itunes i datorn... Har ingen som helst koll på hur sånt fungerar... men eftersom den förra iphonen var synkroniserad så borde jag ju kanske synkronisera över den infon till den nya..?
Hmm, det här får jag nog be om hjälp med.

Men jag är sååååå LYYYCKLIG! De här veckorna utan telefon har varit lite sköna men mest tråkiga. Lite "avvänjning" men nu får det vara nog!

Och bilder kommer ni att få igen! Haha, vi börjar med en på mig själv om ni har glömt bort hur jag ser ut... ;)