Hunger Games på bio

Igår var vi och såg Hunger Games på bio. Riktigt bra film faktiskt!

En thriller som handlar om några ungdomar som blir utvalda att kämpa i The hunger Games som går av stapeln varje år. The hunger Games är en tävling där 24 ungdomar mellan 12-18 tävlar mot varandra, och endast en person blir vinnare. Det är den person som lyckas överleva tävlingen... Tävlingen ses dessutom som något glatt och roande för de som bor i huvudstaden där spelet avgörs.

Filmen är faktiskt inte rå och jätteblodig, men jag satt som på nålar nästan hela filmen. Även om den emellanåt bjöd på lite skratt :)

Ja, jag rekommenderar den absolut!


Sköna söndag!

Känns som att jag är lite dålig på att blogga just nu eller vad säger ni?
Men det är ofta som jag vill och kan slänga iväg ett inlägg, bara det att jag kanske bara har tid eller ork att skriva några rader och lägga upp en bild. Men då känns det tråkigt, för jag får för mig att det är roligare med långa inlägg.
Eller så kanske det är bättre med korta?
Vad tycker ni?

Idag (söndag) startade jag dagen med ett 45 min indoorwalkingpass på sportlife odenplan. Avslutade med 10 minuter magövningar.
Jag är dålig på att träna magen faktiskt, trots att det egentligen är det roligaste att få resultat på och det som "räknas" haha. Men jag vet inte, jag är dålig på att göra övningar själv, får liksom idetorka och vet inte riktigt vad jag ska göra. Så därför tränar jag aldrig magen men måste faktiskt bli bättre på det :)

Idag har det varit en fantastisk söndag! Vackert väder och jag har haft årets första uteserveringsbesök! En smootie på sandys här vid odenplan :)
Ikväll blir det biomys! Och popcorn! Gaaah vad jag är sugen på biopopcorn!


Paris på promenad

Knasiga lilla hund 😘


Vad man gör och inte gör på ett pendeltåg från Östertälje

Till att börja med, man bloggar inte. Det finns nämligen inget internet! Ingen service står det på telefonen.
Inte heller kan man roa sig med att lyssna på radio eller kolla på The Voice på kanal 5 appen, eftersom det inte finns internet :)

Så jag passar på att äta min frukost, som som vanligt består av Lidls kvarg, blåbär, jordgubbar och Pauluns cranberryflingor. Yummie!
Jag var oxå smart och tog med mig en tidning som jag kan fördriva tiden med. Så nu vet ni vad jag ska göra den kommande timmen. Det är nämligen exakt så lång tid det tar att åka från Östertälje till Rosersberg. 1 timme. Ganska rogivande trots allt :) (iaf i början och slutet av pendelstågdresan. Där emellan var det trååååångt!)

Vad jag gjorde i Östertälje? Lämnade in bilen på service :)

Föresten! Den bästa funktionen på iPhone måste vara GPS! Fantastisk uppfinning!!! Hur hittade man förr?? Kartbok? :)


Pass nr 3 med min PT

I måndags var pass nr 3 med min PT Emelie avklarat. Eller avklarat är såklart fel ord att använda, jag vill ju inte att de ska ta slut, haha, avverkat kanske man ska säga.

Denna gång var det fokus ben.
Började med ett "cirkelpass" på 3 stationer. Sjuuukt pulshöjande!
Upphopp med 10 kg boll mot bröstet: 20 st
Kettelballsving: 20 st
Mountainclimber: 30 st
6 varv med vilopaus mellan varv 2 och 4.

Sen framsida ben och baksida ben i maskin och avslut med utfall med vikt.

Jobbigt Jobbigt! :D Speciellt den första pulsdelen! Men kul! Jag vill ju så mycket!!
Jag vill vara starkare än vad jag är, men samtidigt är det ju det som är utmaningen att köra med PT, att ta i det där extra som jag inte skulle göra själv. Och då känner man sig ju såklart svag när man känner att orken tar slut :)

I eftermiddag (onsdag) är det dags för pass nr 4!


Inspirationsbild!


Re-Oxy behandling

Nu börjar snart tisdagens IQ befriade tv marathon!
Svenska miljonärer, Desperate Housewives och Lyckan i LA. Haha, sån är jag!

Jag har precis kommit hem efter en Re-Oxy behandling på Lifestyle Clinic. En ansiktsbehandling som återfuktar huden ordentligt från djupet.
Även kallad "Madonna behandling", googla på det om ni vill veta mer :)
Jag ska dit 2 ggr till nu i maj och räknar med att bli fräsch som en daggdroppe när jag är klar ;) Nädå, men jag gillar ju att testa sådana här saker.

Nu är det tv-dags!
Är helt osminkad så bjuder inte på någon närbild, haha!


Sammanfattning av helgen. Sömn, träning, middag och söndagslunk

Vet ni, i fredags somnade jag klockan 18 på kvällen och sov till 8.30 dagen efter!
Någon gång under kvällen tog jag ut Paris på hennes kvällspromenad, men det var mer eller mindre i dvala.
Ingen aning om varför jag vet så trött, men jag tror att det helt enkelt är för få timmars sömn som behövdes ta igen.
Går inte och lägger mig förens 23.30 och klockan ringer 5.30, 5,5 timmes sömn är alldeles för lite för mig! Måste bättra mig och lägga vid 22.30!

Nåväl, lördagen var sömnen igentagen (är helt övertygad om att man kan ta igen sömn! Jag kan det iaf) och jag började dagen med ett Bodybalancepass. BB är perfekt om man vill träna upp sin rörlighet, balans och samtidigt träna musklerna. Det är inte speciellt pulshöjande, men som med allt annat så blir det vad man gör det till. Musklerna får sig en rejäl omgång om man använder dem rätt!

Sen blev det en runda på stan.
Hittade lite basplagg, ett par sommarskor och en fruktskål.

På kvällen blev det spontanmiddag med Kusin Emelie, Rasmus, S.Johan och Hanna här hemma hos oss. Vi hade ju inga planer så messade Emelie mitt på dagen och de hade inte heller nåt för sig så då slog vi våra kvällar ihop :)
Jättetrevligt men lugnt för min del.
Jag hade ju planerat långlöp dagen efter men det var ju inte aktuellt pga mitt knä, men var ändå inte sugen på att råfesta (och vara sliten idag), dessutom hade jag lite tandvärk. Emelie skulle upp och jobba och Hanna hade heller inga partyplaner så vi var på en städad nivå.
Dock så "våldgästades" vi av ett gäng grabbar som var glada i hatten, haha, så det blev rätt livat här hemma! :) Häng i bjälkar, dans, vip avdelning och avslut framför Buzz på Playstation.

Vaknade i morse pigg och kry som en nötkärna :)
Städat undan lite, varit i parken med Paris, och nu har jag fastnat framför världscupfinalen i hästhoppning som visas på svt 2.
Skitväder ute så ska nog bara mysa hemma.

Jiiihuuu, Rolf Göran Bengtsson red precis felfritt! Spännande :)


Jävla knä!

Tack alla gulliga för er respons på mitt tidigare inlägg gällande mitt löparknä!

Jag kan onekligen säga att det är lite deppigt just nu. Jag som är (var?) sjukt laddad och älskade mina löprundor, långa som korta!
Det har på riktigt känts roligt att ge sig ut och springa, dels för att det är vår, dels för att jag har maran med mina vänner inbokat och dels för att jag känt att det gett resultat och det har varit LÄTT att springa! Ja, löparkurvan har helt enkelt varit i topp! (Det är absolut inte alltid det känns så vill jag lova, alla löpare vet att det finns perioder då det bara känns tungt och tråkigt att springa. Precis som allt annat man tar sig för.)

Men som sagt, träna kan jag ju göra ändå, så det är inte jättesynd om mig.
Bara det att jag blir så jäääääävla frustrerad när det inte blir som jag tänkt!

Ska (skulle?) springa loppet "Kungsholmen runt" om 2 veckor och det hade varit bra pepplopp inför maran. Men nu får jag se hur det känns. Och även om knät INTE känns så kanske det är dumt att pressa sig bara 2 veckor efter "skadan".
Äsch, ingen ide att planera, får ta det som det blir :)

Imorgon är det PT dags igen och jag har längtat sen i måndags!!!
Det blir 2 pass den kommande veckan, måndag och onsdag, yeeeey!!!
Har myror i byxorna idag och skulle gärna gå och köra bodypump i eftermiddag! Men kroppen behöver nog vila inför morgondagen. Hade varit perfekt med en löprunda..... (haha, förstår ni vad jag plågar mig själv med detta tänk)

Ha en fin söndag!!!


Jag har drabbats av löparknä!

Löparknä... det låter ju inte så farligt när man hör det.

Men just nu sitter jag och funderar på om min Marathonstart den 2 juni är i fara. Det känns 50/50 om jag ska vara ärlig :( Depp!

Det hela grundar sig på gårdagens löprunda.
Jag skulle ut och ta ett långpass på 25 km (2 varv runt Djurgården). Allt kändes bra fram till 12 km, då plötsligt började båda mina knän smärta. Till en början ganska lite, men när jag var uppe i 15 km var det helt och hållet olidligt och varje steg jag försökte springa kändes som knivar som skar in i sidorna på knäskålarna!
Försökte ta mig fram småjoggandes men insåg när jag skrek högt var 50 meter att det var lönlöst.
Som tur var kändes det inget ont alls när jag gick, så det blev 10 km powerwalk hem. Jag var längst ut på Djurgårdsudden när det tog stop, haha, snacka om otur. Men som sagt, att gå ist för springa var inga problem.

Om jag ska vara ärlig så kändes det som en mardröm!
Ni vet när man försöker springa, men det går bara inte!
Och för att inte tala om mitt psyke! Det dalade rätt snabbt vill jag lova och ju mer jag tänkte på "maran", desto värre blev det.
Men kom hem, tog ett bad, grät en skvätt och tyckte synd om mig själv. Men sen kändes det bättre. Hallå, jag är ju inte dödssjuk!! Och jag har inte brutit benet! Jag får ta en dag i taget bara.


Inser nu att det jag drabbats av är löparknä.

Hur det går över?
Genom vila från löpningen. Och strech av knä, lår och sätesmuskeln, gärna typ 6 ggr/dag.

Det värsta?
Det kan ta fleeera veckor och under den tiden ska man inte springa alls! Vilket betyder att uppladdningen för Stockholm Marathon inte blir vad den bör. Maran är den 2 juni, det är 6 veckor dit. Jag ska göra vad jag kan för att kunna springa loppet, men jag får försöka ta en dag i taget :(


Det positiva?
Man kan träna i princip allt annat som vanligt, så länge man inte belastar knäna så att det gör ont.
Löpning är bannlyst, men vad jag har förstått så kan crosstrainer vara ett bra alternativ. Så jag ska nog ta och testa något indoor walkingpass nästa vecka, det är skonsamt för knä och leder men ger samtidigt väldigt bra intervallträning. Och i värsta fall så får jag väl stå på crosstrainern 4 timmar i ett sträck ist för att löpträna långpass, haha.
Och som sagt, jag tror att man kan köra på som vanligt med allt annat.

För er som är intresserade, att läsa om Löparknä:
http://www.sct.nu/traning/traningslara/itb/itbartikel.htm 


Fy vilken ruggig höstdag, i april.

En skitdag som denna så kan man inte annat än att längta bort från Sverige. Fya vad kallt och grått!

Sitter och klurar lite över sommarsemester. Lite lösa planer finns det men inget helt bestämt. Eller jo, vi ska till Island i mitten av juni. Men det räknas ju nästan som innan sommaren eller hur.
Vad ska ni hitta på?

Just nu skulle jag vilja beachhänga och dricka Moet & Chandon ice imperial...


Pass nr 2 med PT

Tjingeling!
Idag har jag varit på pass nr 2 hos min PT!
Jag kan säga att träningsvärken i benen från i fredags preciiiiis hade lagt sig när jag klev in på gymmet. På't igen bara, haha!

Idag var det fokus rygg och lite mage.
Jag behöver verkligen stärka upp min rygg och få tillbaka min hållning. Under alla år på hästryggen så har hållningen funnits där automatiskt. Men utan ridning, med 8 timmarsdagar framför datorn och lite självförvållad framtyngd 😉 så har ryggen liksom slappat till sig och jag orkar inte hålla upp på samma sätt som förut. Så det är något jag verkligen behöver! Ihop med ryggen hör ju coren, och även den behöver jag stärka upp. Jag har INTE ALLS samma styrka i mage och ländrygg som förut! Och det stör mig!!!
Att jag inte orkar spänna magmusklerna när det behövs. Både i löpningen och till vardags behövs detta, så nu jävlar hoppas jag på att få lite funktionella muskler på rätt ställen! :)

Idag fick jag fick testa på något som jag aldrig gett mig på förut, chins! Men med mycket hjälp så lyckades jag köra igenom alla set :)
Fattar inte hur vissa orkar dra upp sig själva utan hjälp! Jisses..

Sen var det rörlighet och styrka i ryggen, axlar och sist litet cirkelpass med mage och rygg övningar.

Och vet ni, efter att jag kommit hem, ätit lite så gav jag mig ut på en kort löprunda :) bara för att jag var sjukt sugen! Sååå fint väder ju!
Tog 5 km runt Karlberg och det tog 23,42 minuter.

Nu har jag kvällsmys framför "älskling du har blivit en tjockis", haha! Gillart!

Imorgon ska jag på hälsokontroll och se så att jag är frisk som en nötkärna 😊 Wish me luck!

Emelie (min PT) har en inspirerande blogg! Läs & Lär 😉

http://blogg.improveme.se/emeliemattsson/


Effektiv träningsform?

Haha, jag kom på en lite rolig grej som jag glömde berätta.

Det var min dröm, natten innan första PT passet. Jag kom dit, och mitt träningspass gick ut på att jag skulle sätta mig i en bergochdalbana, som inte hade några säkerhetsanordningar, utan bara själva sätet, så skulle jag hålla mig kvar bäst jag kunde. Hahaha!
Jo tack, snacka om bra träning när jag fick klamra mig fast både i loopings och svängar 😜

Supertråkigt att höra om andras drömmar jag vet :) men jag var tvungen att dela med mig lite.
Får se om det blir någon knäpp dröm inför morgondagens pass...

Sleep tight friendz!


Säker solning!

Hur härligt är det inte med eftermiddagssol som strålar in genom balkongfönstret?
Här kan jag ligga i vardagsrummet, med balkongdörren stängd, och njuta av värme och solens strålar utan att behöva utsätta mig för farligheter 😊👍

Just nu ligger jag och njuter och blir helt dåsig :) när jag blundar befinner jag mig plötsligt på en vacker sandstrand...


Träningsvärk efter PT pass :D

Jisses Amalia! 😝
Jag har totalt glömt hur det känns med extrem träningsvärk! Men nu är jag påmind!
Mina ben (framsida lår och baksida ovanför knävecken) gör ooont och stelnar till så fort jag inte har dem i rörelse.

Jag inser nu att jag antagligen har 8 veckors konstant ont i kroppen framför mig, haha!
Vet inte hur jag ska lyckas marathonträna med sån här värk i muskler som jag inte ens vet att jag har 😉 Men! Det ÄR en härlig känsla! Kul att jobba med muskler som i vanliga fall ligger och smygvilar... Nu jävlar!

Idag (sönd.) har jag försökt röra på mig så mycket som möjligt för att slippa stelna till, och samtidigt köra en lightversion av maratonlöpträning. Det blev nämligen 2,5 timmes promenad med kusin Emelie runt Djurgården. Bara att röra på kroppen i lång tid är bra inför maran. Och dessutom är det lite kvalitetstid med en vän :)

Imorgon (måndag) blir nästa PT pass. Hoppas att jag kan röra på benen tills dess, haha!
Men jag är laddad!!!💪😊


Lördagsintervaller

Jag tänker börja med att nämna ett ord om det uppenbara idag, vädret!
Vad hände? Vaknade och var inbäddad i ett snötäcke, haha! Men med en tänd brasa, en bra film och mys med mitt hjärta och lilla Paris i soffan så gör det inte så mycket :)

Så den inplanerade löprundan runt Brunnsviken ändrades till intervaller på gymmet nu på morgonen.
Men det behövdes det med, då jag vilat från löpning denna vecka pga en oroveckande smärta i båda knäna... Troligtvis beror det på överansträngning efter skidåkningen och efterföljande löppass på 2 mil och längre.

Men intervallerna idag gick finfint, och ingen känsla alls i knän! Ifs kändes benen onekligen rätt tunga efter gårdagens PT pass, haha, men det sprang jag bort under uppvärmningen :)

Dagens intervallpass:
9 min uppvärmning på 11,5 km/h

Sen intervaller i stegrande fart. Mellan varje ökning hade jag 1 min gång på 5,5 km/h

1 min 14,5 km/h
1 min 15
1 min 15,5
1 min 16
1 min 16,5
1 min 17
1 min 16,5
1 min 16
1 min 15,5
1 min 15
1 min 14,5

Efter det gjorde jag en magövning som får upp pulsen ganska bra! Läs exakt hur man gör på bilden nedan.

30 sek plankan med benjobb
30 sek plankan
30 sek situps

Första gången jag testade detta och ja, det var jobbigt! Men 6 minuter går snabbt!

Nu är jag hemma och har gosat ner mig i soffan med mina darlings och en god frukost! Lycka!


Pass nr 1 med PT

Wow! Jag är så fantastiskt nöjd och glad efter dagens PT pass!

Energin och lyckohormonerna visste inga gränser när jag gick därifrån! Jag kom på mig själv med att gå med ett STORT leende på läpparna på vägen hem :D såpass att folk lätt skulle kunna misstagit mig för lite halvknäpp... ;)
Hur kommer det sig att nåt så jobbigt, svettigt, som ger en känsla av att både hjärtat och andningen är på väg ut ur kroppen, ger ett sånt fantastisk lyckorus. Jo, det är väl Bara att tacka Endorfinerna för det! :)

Vi började med att gå igenom mina mål, fortsatte med lite rörlighetstester, 2 tabataövningar för benen och avslutade med ett cirkelpass på 9 minuter.
Sen kom det bästa, strechen haha!

Jag vill lova att jag var heeeelt slut efter endast 9 minuters cirkelträning! Detta för att man tar i så himla mycket mer, när man inte har nåt annat val än att bara göra haha.

Vi får se hur kroppen mår imorgon. Jag har planerat ett långlöp, men får kanske skjuta upp det till söndag... ;)

Jag är iaf grymt peppad, jättenöjd med Emelie (min PT) och med första träningsdagen!!


Fredag den 13:e-My lucky day?

Skulle betala parkering för bilen.
Medans jag står och väntar på att kortbetalningen ska gå igenom så känner jag i returluckan...
En Guldpeng!




Dålig feedback från er!

Jag & Paris tycker allt att ni är väldigt dåliga på att kommentera nu för tiden!

Det är såååå mycket roligare att skriva när man vet att ni är där ju!

Paris tycker att jag ska sluta blogga och lägga den tiden på henne istället.
Busa, killa magen, ta en promenad, servera mat, åka och köpa tuggben, borsta päls, massera, gå till parken och hitta nya vänner (hundar, fåglar eller pinnar spelar ingen roll)...
Ja till och med klippa klor står högre upp på hennes "Sofies viktiga att göra lista" än att jag ska sitta här och blogga 😉


Appen som visar pulsen

Haha, wtf!
Vilopulsen visar just nu på 43.
Brukar ligga på 47, plus minus något slag. 44 är det lägsta jag haft när jag kollat. Så kvällens 43 är rekord :)

Finns en app att ladda ner för er som är sugna på att testa: heart rate heter den


Jag har bestämt mig! Nu blir det träning med en PT!

Jag är så sjukt glad och laddad!

Jag har varit sugen på att skaffa mig en Personlig Tränare i typ 3 år nu, men har aldrig kommit till skott.
Vem ska man ta? Det kostar mycket. Nödvändigt? Lite läskigt. Ja, funderingarna har varit många.
(Det gick till och med så långt att jag skaffade en åt Darling för några år sedan, som han fick gå och slita hos. Haha, på så sätt stillade jag min PT längtan genom honom, hahaha)
Men nu äntligen har jag vågat ta steget, haha! Och jag är sjukt taggad!

Har bokat in mig på 10 ggr och första passet blir imorgon (fre) eftermiddag.
Kul men samtidigt lite läskigt, haha!
Jag tränar mycket, så någorlunda kondis och styrka finns ju. Men samtidigt vet jag att jag av naturen är ganska lat... 😉
Det betyder att när jag tränar så blir det jobbigt, men aldrig JOBBIGT!

Enkelt förklarat: jag tycker att min träning är mer kvantitet än kvalitét

Jag tänker alltid när jag ser folk på tv (typ biggest looser) att oj vad jobbigt det måste vara för dem, när de inte har vanan att träna.
Men jag är övertygad om att hur jäkla vältränad man än är, så finns det alltid sätt att pressa kroppen på.
Och speciellt när man är van att ta i precis lagom mycket, haha.
Så det här ska bli superkul!

Jag är övertygad om att det kommer bli skillnad i styrka och kondis. Men jag har svårt att se det framför mig, då det känns som att man stått stilla och varken sett förbättring eller försämring av all träning de senaste åren.
Så Nu kööööör vi!!! 💪😃

Peppbilder:


Desperate Housewives-bara 8 avsnitt kvar!

Nu är det nedräkning. Avsnitt 15 av 23 visades idag. Bhuuuu!

Desperate Housewives är liksom den bästa serie som finns! Jag har följt det i...jag vet inte hur många år som set har gått!

Nu är det 8 avsnitt kvar, sen är det SLUT!!! Helt slut alltså!
Hur ska jag klara mig utan mina heliga tisdagar. 21.00. En kopp grönt te. Skratt.
Bhuuuu😢


En positiv känsla efter tandläkarbesöket!

Åhhhh! Jag är typ kär!
I min nya tandläkare :)

Haha, nä så är det ju såklart inte. Men hon (ja det var en hon) var så fantastiskt go och gav mig hopp om framtida tandläkarbesök!
Hon Förklarade hela tiden vad hon gjorde, och var så sprudlande glad hela tiden! Det var hennes positivitet som gav mig trygghet :)

Och med en inställning att inte behöva kasta sig in på hållagning med en gång, utan avvakta ett år som även det var bra. Inte "nu måste vi tjäna pengar så vi gör allt vi kan".

Hon var verkligen toppen! Måtte hon jobba kvar nästa år och resten av alla mina tandläkarbesök!! ;)
Och måtte jag ALDRIG mer behöva gå till min förra tuffing till tandläkare!


Tandläkarbesök...

De försöker kalasa till det med ballonger och trevliga receptionister.... Men nä du, den gubben går jag inte på!
Om det ändå fanns ett bättre sätt att få perfekta tänder på. Typ, ät en morot om dagen...
Nä, tandläkarbesök är inget för mig.

När jag var yngre så förstod jag mig inte på folk som hade tandläkarskräck. Tyckte det vara var skönt att göra tänderna fräscha.
Men de senaste 5-6 åren så har dessa besök blivit sjukt ångestladdade och bara pest och pina. Är gråtfärdig bara av att sitta här i väntrummet :(


It may not look so comfortable...

...men Paris älskade påskägget!
Så mycket att hon frivilligt låg kvar, och såsmåningom borrade ned huvudet så gott det gick 😊
Gulletuss!


Påskhelgens bästa dag = påskdagen!

Påskdagen! Vilken härlig dag, haha!
Vaknade upp pigg och utvilad! Solen strålade in genom sovrumsfönstret och min kropp sprudlade av energi (kan bero på onaturligt stora godismängder som intagits de senaste dygnen😉)

Så jag drog på mig löparkläderna, snörade på skorna och gav mig ut på en lång löprunda kl 9.30! Häääärligt!
Fick med mig Darling oxå, även han ska ju springa marathon vilket är toppen då man har någon att träna med.

I dag var det extra nyttigt att springa tillsammans, då jag måste lära mig att sänka farten. Haha, inget elakt mot Darling, men i nuläget så springer jag fortare än han, hehe✌😉

Jag har ofta en tendens att ligga i min "övre bekvämlighetsfart" när jag springer ute, dvs det är bekvämt, men pulsen ligger på gränsen till att det är jobbigt. Och springer jag med någon så blir det än lättare att ta i lite till, för att jag tycker att det är så kul!!

Men när man har 2,5 mil framför sig, så är det nyttigt att springa ekonomiskt och spara krafterna att orka springa länge, snarare än snabbt.
Så efter dagens runda var jag full av energi, trots att vi avklarat 2,5 mil! Det är faktiskt en positiv känsla, då man får kvitto på att man klarar mer. Ibland behöver man avsluta på topp!

Men det ska även sägas att det är jobbigt att springa sakta! Benen vill liksom rulla på i sitt eget tempo, och att bromsa gör att kroppen känns lite tung. Men som sagt, bra träning!

Måhända att det var helgens överdrivna sockerkost som gav mig all denna energi, haha. Men då får jag väl offra mig och ladda med smågodis inför varje långlöp... 😜


Påskafton

Påskafton "firades" med en shoppingrunda/långpromenad på stan.
Jag provade solglasögon men hittade inga som satt bra. Tusan vad svårt det är! Det är inte lätt att hitta glajjor som sitter som en smäck! Dessutom är det jobbigt att ha ett butiksbiträde som ska gå runt och öppna varje hylla och titta på när man provar.
Well, well, jag får leta vidare.

Åt en god lunch på Riche och frossade i påskgodis hemma på kvällen.
Lugn och skön påskafton mao ☺


Skärtorsdag och en låååååång fredag!

Tjingeling! Glad påsk på er alla (om än i sista sekund...)
Vad har Sofie haft för sig hela påsken undrar ni såklart (varför annars kikar ni in) och jag tackar självfallet för visat intresse 😜

By The way... För er som bara ser en konstig fyrkant lite här och var i inläggen så är det små smileys, som jag tror enbart syns om man läser inläggen via telefon. På datorer tror jag att det visas en fyrkant..?

Nåväl. Påskhelgen började med en trevlig födelsedagsmiddag för Brushke med efterföljande fest på V (Sturecompagniet)!
Supertrevligt och jätteskoj!
Men jag vete tusan vad som hände, om jag ätit för dåligt, druckit för lite vatten eller vad det var. För jag blev så sjuuuuukt dålig! Av 7 glas bubbel och 1 drink! Det är typ 1 flaska skumpa och en drink på 8 timmar... ingenting ju!
I vanliga fall kan man sippa vodkadrinkar hela natten lång och må helt ok, om än lite trött dagen efter.
Men nä. Nu Kräktes jag som en räv och önskade livet av mig själv både under natten och dagen efter, huuuua!

Så fredagen, som så lägligt heter långfredag, kändes fruktansvärt lång och i mitt tycke en dag att hoppa över haha.
Blev dock lite gladare när påskharen kom hem med ett gigantisk påskägg med fantastiskt innehåll! Dessutom en stavmixer, som jag länge tänkt köpa men aldrig kommit till skott!
Love ya! 😘



Piffar!

Glider omkring hemma.
Borstar, fönar, sminkar, dressar, putsar och tar ett glas bubbel :)
Lugnt och skönt.
Snart åker klackarna på och det är dags att bege sig ut i Stockholmsnatten.


Morgonprommis!

Idag jobbar jag hemifrån :) skönt!

Började dagen med en promenad med Paris runt Karlberg.
Hon har varit lite krasslig de senaste dagarna. Typ magsjuk (eller så var det falukorven jag gav henne som satt sina spår...). Men nu är det samma lilla hund som är tillbaka! Pigg, go och glad! 😊

Snart ska jag hoppa in i bilen och åka till Uppsala. En snabbvisit bara. Ikväll blir det middag på Museet med vänner.


På fredag blir det vår i lägenheten!

Lycka!

Jag messade städerskan idag och frågade hur det blir med städning på fredag eftersom det är röd dag.
Då fick jag till svar att jovisst kommer hon på fredag ändå, och det är dessutom inbokat en person till som ska utföra fönsterputsning! Haha, det hade jag ingen aning om, men jag tackar och tar emot!

Fick dessutom ett stort fång med rosor av Liz i påskpresent. Så till helgen kommer lägenheten stråla VÅÅÅÅÅR!


Det vankas påskhelg!

Haha, det är ju förtusan påsk i helgen!

Varken långledighet eller påsken i sig är något jag toklängtat efter.
Mitt jobb är fantastiskt på alla sätt och vis, så "söndagsångest" eller vardagstristess existerar inte. Och därmed inget behov av en extra ledig dag eller två...
Inte heller högtider är något som jag hetsar upp mig över. Så det är kanske inte så konstigt att jag inte reagerat över den stundande påskhelgen 😊

Hoppas på att städerskan kommer på fredag trots att det är långfredag... Det är fruktansvärt smutsigt här hemma. Annars tänker jag tvinga mig själv till att ha stora städardagen! Tänk vad härligt med massa tulpaner i ett nystädat hem i helgen!

På torsdag ska jag och Darling till Museet (restaurang) och fira Brushke som fyller år. På lördag blir det eventuellt 30-års firande för mina kusiner i Uppsala.


Tv tittande och löpning denna tisdag

Ikväll sitter jag bänkad framför Desperate Housewives. Och Svenska miljonärer :) Herregud, det låter som att tv är mitt största intresse, haha, men faktum är att jag egentligen är rätt dålig på att kolla på tv. Det enda som jag MÅSTE se är Desperate, i övrigt finns det inget jag följer slaviskt.

Filmer är jag ännu sämre på! Om man säger så här...det finns inget skönare än att somna till en film, ja då förstår ni hur få filmer jag lyckats plöja igenom :) och somnar jag inte, så får jag oftast för mig att göra massa annat (om jag inte har popcorn eller godis att roa mig med).

Just nu är det svenska miljonärer, Och Gabriella visar upp sin fantastiska sko och väsksamling! Dregglar!
Jag är på god väg men har mycket kvar, haha! Älskar mina väskor och vill bara ha mer och mer! Investering kallar jag dem ;)

Idag blev det 14 km löpning runt Brunnsviken. Lugnt tempo. Jag skulle behöva satsa på ett upptempovarv snart och se var jag ligger jämfört med personbästa sedan tidigare år. Jag TROR att det ligger på 58 min runt brunnsviken (12 km) eller 56...
Sa jag att jag sprang 22 km i helgen? Duuuktiiiig hääääst som vi säger, hahaha!


Tv tips!

Jag tror att jag har hittat ett nytt gav program!
Självklart finns det inget som kan toppa Desperate Housewives :) men när jag idag hamnade framför "Älskling du har blivit en tjockis!", ja...I love it!
Jag tänker snälla (och liiiite elaka) tankar, haha, men det är bra kämpat och väldigt underhållande! Jag blir sugen på att träna jag med!!! Nu ser jag fram emot "du är vad du äter" som oxå börjar denna vecka tror jag.

Men hur tusan kan man som hemmafru sitta och glo på tv hela dagarna?? När jag var hemma hade jag fullt upp med hemmafix, träning, matlagning, promenader med hunden, shopping (nä inte en massa lyxshopping utan vardagsshop haha) mm mm.

By The way så blev det intervaller på bandet idag. Jobbigt!
Lagade kycklingwrap till middag, suuuuupergoda! Stekte tortillabrödet så det blev lite knaprigt, fyllde dem med:
Stekt Strimlad kyckling
Stekt paprika
Stekt zucchini
Hackad spenat
Isbergssallad
Tomat
Hemgjord guacamole

Yummie!!!!


Fortfarande svårt att somna på kvällarna

Tröttmössa! Det är jag det.

Hade hoppats att jetlaggen skulle lägga sig efter en vecka hemma, men nopp.
Jag har aldrig haft sådana här problem att somna på kvällarna efter USA semestrar.

Undra om det beror på den höga höjden vi varit på (Aspen ligger typ 2500 möh) Kroppen kanske blir knäpp av för lite syre, haha.
Fast mest tror jag på att det var att vi ställde om klockan samma natt som vi kom hem. Mao så förlorar man en timma på kvällarna.


Dagens aldrig mer!

Dagens äckligaste: offentliga toaletter!

Ska väl egentligen inte dra alla offentliga toaletter över en kam, så okej då, Mc Donalds toaletter! Mc Donalds toaletter på Sergelgatan för att vara EXAKT!

Trodde på riktigt att jag skulle dö idag när jag behövde kissa och det enda jag kom på som hade toaletter var just Mc Donalds!
Dödsångesten berodde mest på att jag desperat försökte hålla andan i närmare 2 minuter... vilket jag typ klarade! Men sån rutten äcklig toalett alltså! Jag kände mig som en stor vandrande bakteriehärd när jag gick ut därifrån! Uscha!
Och inte blev det bättre av att jag inte kom åt att tvätta händerna efteråt, för där stod en människa och blödde näsblod!?!

Bara att springa in på första bästa apotek och inhandla desinfektionsgel!