Att en gurka kan göra mig så glad

Haha, eller det var kanske inte gurkan i sig. Utan mer att tron på mänskligheten stärktes 😊
Min Darling glömde en gurka på Hemköp. Och jag som prompt skulle ha tzatsiki till maten ikväll.
Bestämde mig för att offra mig och gå och köpa en ny gurka, men så tänkte jag att jag kan ju iallafall testa att kolla med kassörskan om den fanns kvar. De första tre kassorna svarade nej, troligtvis tog en annan kund den. Men så i sista kassan, där låg min gurka!
Haha, jag blev verkligen glad! Inte det att 10:- varit en big deal, utan mer att någon faktiskt varit ärlig och sagt till :)
Tzatsikin blev genast ännu godare, haha!


Grodans fiskgryta

Tjing!
Nu tänker jag flasha lite med mina superba kokkonster 😊 Igår lagade jag nämligen Grodans Fiskgryta här hemma. Jajamensan, det är DEN Grodans Fiskgryta! Väääärldens godaste! Den som jag alltid äter när vi är på Grodan :)
Jag hittade receptet på deras hemsida och bestämde mig för att laga.
http://grodan.se/media/12396/fiskgryta.pdf

Egentligen är det ju inte så svårt att följa ett recept tänker ni då. Men joho! Det är skitsvårt att följa ett recept!
Hur mycket man än bestämmer att receptet ska följas till punkt och pricka, så nä, det blir alltid nåt knas, om än lite grann. Det behöver inte vara något stort som att ändra ingredienser...det räcker med att "busa" och höfta på hur mycket ett kryddmått är 😉
Men denna gång höll jag mig, steg för steg, till receptet. Gjorde först en mise en place och sedan gjordes allt helt efter receptet 😃Och den smakade preciiiis som den ska! (trust me, I know😉)

Åt aioli till, även den hemlagad. Och vitlöksbröd, men där fuskade jag och stoppade in en färdig baguette i ugnen...


Tillbaka i Sverige nu

Hello friendz!

Nu är jag hemma igen! Med fötterna på svensk mark inbäddade i ett par varma kängor... Det är lite skillnad mot när jag bara för något dygn sedan bäddade in dem i thailändsk sand enbart för att svalka dem från solen 😊

Jag kan inte nog säga hur skönt det varit med en veckas ljus och värme! Kanske att det känns extra bra eftersom det var så oplanerat och att resan bestämdes bara någon vecka innan vi drog.

Att resa med Johanna har gått superbra! Inte trodde jag något annat heller :) men vi har verkligen varit otroligt synkade i vad vi velat göra, inte göra, äta, läsa, åka mm.
Dagarna har spenderats på olika stränder, vi köpte fruktpåsar och favoriten var ananasen. Vi har tagit div massager och dessutom varit på Ping Pong show :)
På kvällarna har vi delat på mängder av thaimat och när middagen avklarats så tog vi varje kväll en avstickare in på seven eleven och köpte en massa gott som vi åt innan vi somnade😊
Tack för en mysig vecka vännen!!!

Nåväl, borta bra men hemma bäst!
På Arlanda möttes jag av mina fina hjärtan.
Paris blev så glad, så glad. Hon tjöt och visste inte vilket ben hon skulle stå på 💜
Darling visade en lite mer kärleksfull och dämpad attityd men det var väl tur det 😉


Sjukstuga, boattrip och besök av Sofia

Tjingeling!
Sitter i hotellreceptionen i tidig morgonstund och passar på att slänga ut lite bilder 😊

Vi har det såååå himla skönt! Solar och myser! Igår tog vi en utflykt till Similian Island som ska vara en av världens bästa dyk/snorklings ställen.
Vår vän Sofia har mött upp oss nu så det är skoj! Hon kommer dock stanna kvar tre veckor här medans jag och Johanna drar hem på lördag.

Som sagt, vi njuter!
Men jag ska inte sticka under stol med att jag saknar min Darling! Finaste hjärtat!❤

Och Igår kväll låg jag hemma på rummet och kräktes som en... Räv? Då saknade jag honom än mer!
Uffa! Helt mör och sov, kräktes och tryckte i mig resorb. Sen samma visa igen, somna, kräkas och i med ny resorb. Där emellan massa flummiga drömmar och ont i muskler och leder. Inte den bästa kvällen mao. Men tänk vad glad jag kände mig när jag vaknade nu på morgonen och jag mår bra igen!! Lycka!! ☀

Similian Island var toppen. Men tyvärr kände jag mig dålig typ hela dagen. Trodde först att det berodde på sjösjuka, men tyckte att det var konstigt att jag inte ens kunde snorkla utan att känna mig kräkfärdig... Sov bort så mycket som möjligt av dagen. Men i bilen på väg tillbaka till hotellet så kunde jag inte hålla undan illamåendet. Och sen fortsatte det...

Men som sagt! Nu mår jag bra och slänger ut lite härliga bilder (och en på sjukstugan) 😃


Surin beach

Hej! Här har ni mig igen!
Solen gassar och livet leker :)

Jag äter fried rice som att varje var min sista måltid.
Ananasen är söt som socker och den har jag ätit så mycket av att min tunga fått blåsor :)
På dagarna testar vi olika stränder. På morgnarna kör vi ett pass på hotellets gym. På kvällarna äter vi middag på någon strandrestaurang och lägger oss tidigt :) Härliga tider!

Idag kommer Sofia hit och vi har planerat in en liten barrunda ikväll. Imorgon tror jag vi satsar på en snorkelutflykt till Similian Island.

Hoppas ni har det gott där hemma!

Tack och hej för mig! 💜


Hälsning från Thailand!

Hej och hallå!
Här kommer en liten hälsning från sköna Thailand!
Vi mår toppen! Fördriver dagarna med spabehandlingar av alla de slag, mys på stranden, träning och god mat!

Har ju bara varit här i 2,5 dag än men har hunnit med en hel del :)

Slänger ut lite bilder så ni får njuta lite ni med! So long folks!


Lööööp och kööööp!

Nu ikväll när jag skulle glida ner till Åhléns Odenplan för att köpa mig EN solskyddskräm så fick jag mig en glad överraskning, vilket slutade med att jag kom hem med en hel påse full med saker!

Orsaken var: halva reapriset!

Vilket betydde:
Hawaiian tropic solkräm för 40:- st (100:- org)!
Weleda bodyoil för 86:- st (249:- org)
Brun utan sol produkter för 27:- st (125:- org)!

Galet eller hur! Så nu har jag bunkrat upp typ en årsförbrukning för en struntsumma! 😃


Imorgon bär det av till Thailand

Tjilevippen!

Imorgon bär det av till Thailand! Hur tusan kunde det bli såhär, haha? Men guuuud vad skönt det ska bli! Extra skönt eftersom det blev så spontant :)
Vi kommer bo på Surin Beach och bara njuta av livet i en vecka. Inga måsten, förutom en härlig morgonlöprunda längs stranden, Fried rice flera gånger om dagen, frossande i färsk frukt och en och annan massage. Oj, det blev visst en hel del måsten, hehehe....

Ska försöka hitta något bra ställe som gör gelénaglar där i krokarna. Har ju ännu inte hittat någon tagit mig tid att hitta någon här i Stockholm men ska ta tag i det framöver. 
Det finns ju i köpcentrumet Jungceylon i Patong i värsta fall om det nu inte finns någon vid Surin/Kamala trakten.


Biokväll med Hamilton och trångt på gymmet, en söndageftermiddag!

Igår kväll gick vi på bio efter att Darling hade vilat några timmar efter flygresan och jag kört ett Bodypump pass.

En liten parantes bara.... Fy fasiken va med folk det är på gymmet nu!! Nästan så man blir lite irriterad, haha, för någonstans så anar man att dessa proppfulla salar inte kommer vara proppfulla så länge till... Jag tänker elaka tankar men håller dem för mig själv ;)

Well, tillbaka till biokvällen. DEN störde mig den oxå vill jag lova!
Vi såg Hamilton, och den är säkert bra. Men nu var det så att jag bara såg halva filmen. Bildligt talat!
För framför mig sitter radens (och säkert hela biosalongens) högsta huvud! Seriöst alltså! Och killen vägrar gosa ner sig som man normalt sätt gör under filmens gång.

Och det värsta var att det där var egentligen inte ens min plats, den platsen skulle ha varit tom.
Men det satt ett par brevid oss som hade satt sig en plats "förskjutet" vilket gjorde att jag hamnade där. Jag brydde mig såklart inte så mycket om att vi inte fick sitta på VÅRA platser förens filmen började och jag insåg att jag inte såg mer än halva duken! Fasiken vad irriterad jag var!
Det gjorde ju att jag fick sitta och hänga mig mot min stolsgranne hela filmen, och den grannen var inte Darling utan en äldre ganska så rund tant.
Idag har jag ont i nacken och är sur. Både på det muppiga paret som, trots att salongen var full, inte satte sig på de platser som var deras OCH på muppen framför som antagligen känner till att han är liiiite längre än alla andra och därmed kanske kan sluta sitta som att han har ett kvastskaft upp i arslet!!!

Men i övrig tycker jag att filmen var helt okej... ;)

På Arlanda

Jag och Lörsan är på Arlanda för att möta Darling som äntligen kommer hem! Lörsan är uppspelt och piper. Hon känner att nåt kul är på G... :)
Själv känner jag mig som tanten i sällskapsresan 1 av nån anledning. När hon lämnar sin gubbe på flygplatsen och har en liten hund med sig :)


Thailand here I come!

Jajamensan, you heard me! Om en vecka drar jag till Thailand!
Det är Johanna som blir mitt resesällskap och vi spontanbokade denna resa här om dagen 😃
Så.Sjukt.Skönt!

Jag slängde ut frågan till henne för ganska längesedan, lite på skoj för inte trodde jag att det skulle hända. Men jodå, hon behövde semester och hakade gärna på fick jag veta i tisdags. Så vi slog till på en vecka och åker redan nu på fredag den 20:e. Det blir Phuket och vi kommer bo vid Surin Beach 👍
Det roliga är att vår vän Sofia oxå åker till Thailand några dagar efter oss. Iofs så åker hon till Krabi, men vi ska försöka mötas upp någon dag iallafall.

Jag ser verkligen fram emot solljus, värme och fried rice, och att bara få softa i en vecka! Och det ska bli kul att åka med Johanna!
Vi har gjort några resor ihop tidigare, USA, Grekland, norge, Amsterdam och Tallinn, men vi har aldrig åkt själva bara hon och jag 👯
Det blir min 6:e Thailandsresa om jag räknat rätt, haha, på 10 år.

Åhhh vad jag längtar efter värmen nu!!!


Veckans update!

Hej kåmpizar!
Ledsen för min frånvaro men hamnade i någon slags bloggtorka.
Vad har hänt sen sist? Förutom att vintern har kommit dvs.

I veckan har jag varit med Sofia på Ikea, blivit frisk efter förra helgens förkylning, kommit tillbaka till gymmet efter helgens förkylning, hjälpt Vendela att kasta/bära grejer (värre, eller man bör väl säga bättre, återvinnare får man leta efter!! Jag kan inte tänka mig att hon slänger NÅT i de vanliga soporna! Nästan sjukligt! Jisses!) och fått hem min chihuahua från mamma.

Mao en ganska bra vecka 😊
Darling är fortfarande bortrest men kommer hem imorgon! Yeeeey! Jag & Paris åker såklart ut till Arlanda imorgon och möter honom.

Idag (lördag) har jag varit på Hasselbacken med Nadika och ätit brunch. Mycket trevligt och riktigt bra mat! Var ju på Bockholmen förra helgen och åt brunch men den här var typ 150 gånger bättre! Tack för en mysig dag vännen!
Tyvärr avslutades det trevliga med att det satt en P-bot på min bil! Jag blir såååå jääävla suuur! 6 minuter efter att min tid gått ut hade de tryckt ut den, SEX! Jag hatar Q-park nåt så sjukt mycket! Det finns typ ingenting som jag skulle använda ordet "hata" om, men Q-park alltså...jag finner inga ord! Jag hade redan betalat 120:-(!) för att stå där i 2 timmar, så jag hade alltså inte gjort en fuling och struntat i att betala. Och 6 minuter...kom igen!

Hann även med att träna på förmiddagen och jag tror att det var bland det jobbigaste cirkelpasset ever! (eller så är det jag som är i dålig form, haha) Kondition och rörlighet, precis vad jag behövde just nu! Kul och tufft men jag älskart! 😜

I onsdags körde jag och Vendela Box! Love it!
Sportlife Östermalm har börjat med det på onsdagar kl 18 och söndagar kl 15. Jag tycker att det är sjukt kul pass och vi har bestämt att vi verkligen ska försöka ha det som inbokat på onsdagar VARJE vecka! Det är inte bara sjukt kul, det är även väldigt tufft både styrke- och konditionsmässigt. Dessutom så är det bra att kunna slåss!



Med huvudet i Verktygslådan en fredagskväll

Heeeej!
Här har ni mig! :)
Tänkte slänga in ett litet inlägg innan jag somnar.

Fredag och gissa vad jag gjort ikväll...jag har sorterat upp i verktygslådorna som står i ett av skåpen här hemma. Hur fånigt är inte det?? Okej om man städer ur lite, men jag har helt seriöst suttit och sorterat varenda skruv, varenda spik, varenda...ja vad det nu heter. Summa sumarum, ALLT!
Det tog mig ungefär 2 timmar!
Helkorkat jag vet! Och medan jag satt där så tänkte jag att vad f*n håller jag på med? Sluta! Men nä, har jag väl tagit mig an något så måste jag göra det noggrant.
Det är därför det är tur att vi har städerska! Bara att jag skulle dra fram dammsugaren...jag orkar inte ens tänka på det! Inte ett enda hörn kan jag missa vilket betyder att bara den biten tar alldeles för lång tid. Nä, då är det bättre att jag lägger den tiden på andra saker :)

Nu ligger jag och lörsan i sängen och ska sova. Lovar att jag ska slänga in lite inlägg imorgon :)



Besök på Sophiahemmets kirurgiavdelning

Ojojajaj... Stackars lilla mig.
Kände mig som "Paris hos veterinären" idag när jag besökte Sophiahemmet för att ta bort fettknölen som slagit fäste i mitt huvud.

Man sitter där och väntar in doktorn (veterinären) och vet inte riktigt vad som kommer att hända och om det kommer göra ont. Antagligen kommer det både vara obehagligt samt smärta så den där känslan av "nja, här trivs jag inte riktigt" är väl inte helt felaktig.

Skillnaden mellan mig och Paris är dock att jag trots allt slappnar av när doktorn kommer och börjar arbeta.
Man är ju där av en anledning och den enda som kan lösa problemet är ju doktorn (veterinären). Paris däremot, hon vägrar att ens ta emot en godis när hon är klar, och hon är gärna lite småsur hela vägen hem. Hon kan inte alls förstå poängen med veterinärer (doktorer) och att de vill henne väl.

Jag fick iallafall min lilla fettknöl borttagen och det känns bra! Även fast jag har ont i huvudet av stygnen och är blodig i håret haha.


Välkomnar Karin in i vår familj :)

Karin är varken en hemhjälp, ett djur eller någon avlägsen släkting :)
Karin är...en cykel!

Jag har länge tänkt att jag borde skaffa en ny cykel eftersom jag lyckats få både min och Darlings att bli stulna :(
Tänkte egentligen köpa en riktigt sliten rishög som ingen vill stjäla.
Men så idag, av en slump gick jag in på Blocket för att se om det var värt att lägga ut mina skolböcker till försäljning.
Då slog det mig att det kanske finns någon sleten cykel till salu...

Men så överst, där låg "Karin" - en Monarkcykel som bara hade några månader på nacken. Alltså i nyskick och dessutom inte alls långt från odenplan!
Jihuuu!
Det roliga var när jag kollade sen så var annonsen inlagd bara 5 minuter innan jag såg den, haha. Han sa att inom 10 minuter hade han fått tre svar på den :)
Pris? 1600:- Nypris: 5000:-

Så jag kastade mig iväg och hämtade den så nu har jag en ny, fin och praktisk cykel! Både cykelkorg och pakethållare. Haha, vuxenpoäng??? 😜
Det bästa är att jag TROR att den är rosa, ljust ljust rosa... (svårt att avgöra i mörkret) Vill ut och cykla NU!!!


7 år sedan jag träffade mitt hjärta!

8 januari... Bästa datumet!

Det var den 8 januari 2005 som jag träffade mitt livs kärlek!
En snöstormsnatt på Café Opera.
Helgen efter nyår och riktigt skitväder, en kväll då man normalt sett inte skulle ha gått ut. Men som de partyprinsessor som jag och Vendela var, så kunde inte ens en hel hög med snö hindra oss från att dra på oss partystassen och gå ut och slå klackarna i taket! (okej okej, vi var bara nyss fyllda 23 så varför skulle dåligt väder hindra oss??)

Under kvällen, fram till baren, så gled min blivande man upp till mig... Och det var starten för vårt numera 7-åriga förhållande.
Den 27 februari tog vi vår första dejt. Det skulle ha varit den 25:e men en utekväll kom i vägen för det, haha, men den som väntar på nåt gott väntar inte för många dagar :)

Ja, och här är vi nu!
Gifta, kära och lyckliga.
Kollegor och bästa vänner.
Omtänksamhet (och ALLT vad det innebär) är något som vi lever efter.
Vi har allt vi kan önska oss och mer därtill!
Jag är så glad att jag träffade dig mitt hjärta ❤ 7 år....

(Jag försökte skicka blommor till hans hotellrum idag, det funkade visst inte alls :( Men tanken var god)


Rekommenderar Eric & Mackan-snygga och smärta!

Haha, sitter (ligger) och kollar på Eric & Mackan smala och smärta. Sååå sjuka och roliga!
Det här avsnittet går på TV6 just nu. Jag bara måste kolla om alla avsnitt ligger uppe på TV6 play!
Underhållande och matnyttigt på samma gång! 👍


Bockholmen, Kungens Kurva, NK

Här det fortfarande lite snorigt men jag överlever. Tackar som frågar! :)

Idag har jag haft en mysig dag tillsammans med "DullaDubai" (aka Vendela).
Vi käkade brunch ute på Bockholmen som ligger utåt Danderydshållet.
Jättemysigt! Brunchbuffen var kanske lite i tråkigaste laget, men maten var vällagad och det som fanns var väldigt gott!
Sen åkte vi ut till Kungens Kurva och spatserade runt i massa möbelaffärer.
Jag köpte ingenting men fastnade lite för en stor sänggavel och en helfigursspegel till Walk in closeten, så det kanske blir till att hämta det nån dag i veckan. Ska fundera lite.

Nu på kvällen har jag bara varit hemma. Tagit ett bad och ätit rester från igår (tryffelmos & halloumi). Tiden har flugit iväg och nu redan kl 22 ligger jag till sängs. Snorig och jävlig :( uscha!

Ah! Just ja! Var ju ner en snabbis på NK idag oxå. De startade sin rea idag. Jag fyndade två tröjor från Karen Millen och lite lancomeprodukter :)

Nä nu är det sovdags! Pyjamasen har åkt på eftersom det är så sjukt kallt här hemma. 23,1'C just nu. Det ÄR kallt! Jag trivs när termometern visar 25, som tur är gör Darling oxå det och vi kämpar hela tiden med att hålla värmen uppe här hemma. Vill lova att nästan alla som besöker oss påpekar nåt om hur varmt det är ;)

Sleep tight!


Mysig dag med vänner

Idag har jag haft en riktigt trevlig dag :)
Började med att svassa omkring i pyjamasen och svidande inte om förens klockan blev strax efter 11 (varför berättar jag lite längre ner i detta inlägg).
Hämtade sen upp Sofia och vi åkte ut till Barkarby Ikea. Blev inget mer än ett paket servetter, lite värmeljus och en toaborste :) men Sofia shoppade desto mer.
När jag. Kom hem så kom Vendela över och vi fikade någon timme.
Strax efter att hon gått så kom Sofia över på middag och tv-kväll. Vi åt tryffelpotatismos, halloumi och sallad, supergott. Sen skrattade vi gott åt filmen "vuxna människor" :)

Föresten, varför jag svassade runt i pyjamas hela förmiddagen... Jag har blivit förkyld, igen! Sååååå jäääääävla triiiiist!
Hann knappt skriva klart det förra inlägget, om att jag är laddad för träning, innan snoret började rinna. Och ja...här är jag nu :( snorig och tung i huvudet. Fan fan fan! Hoppas det ger sig innan helgen är slut! Vad hände med mina supervitaminer??? Kom igen, jobba lite nu!!


Min man är en retsticka!

Den första bild han skickar till mig är denna... En bild på fried rice!
Jag ÄLSKAR fried rice!!! Det vet han. Jag kan ärligt talat käka fried rice till frukost, lunch och middag när jag är i Thailand. jag kan äta det precis som det är med lite grönsaker till. Eller chicken fried rice... Eller fried rice med kokosmjölksoppa... Och på frukostbuffen så är det stora favoriten! Lav lav lav!

Nu fick jag denna, med texten "orkar inte äta mer..." Fyyyy bövelns vilken retsticka!!! ❤


Årets träning, so far :)

2012 är nu kommen och träningssuget är på topp! Nja, inte riktigt haha men jag är iallafall motiverad!

Jag har fortfarande väldigt svårt med rutinen att träna på kvällstid. Fy farao vad meckigt det är!
När ska man äta( före eller efter träningen)
Vilket pass HINNER man till (bilköer, jobba över etc.)
Och om man missar det planerade passet, då måste man ladda om psykiskt till att ställa sig på löpbandet istället (blä!)
Och om man nu var duktig och tog ett mellanmål i perfekt tid innan passet, så kan all tidsplanering röra till det så blir man ändå hungrig lagom tills det är träningsdags...
Ursäkta mina i-landsproblem men det ÄR lättare att starta dagen med ett pass än att göra det vid 17.30-20.00 tiden.

Men! Nu ska jag inte klaga över det! Istället ska jag göra det bästa av situationen och peppa mig till träning och försöka planera så gott det går. Och som sagt, inte deppa ihop om det inte går som planerat utan istället se det som något positivt att stå på löpbandet. Dessutom går vi mot ljusare tider och jag läääängtar till att kunna springa utomhus på kvällarna!

Min peppstart börjar nu! 2012!
Månd=bodypump med bra feeling!
Tisd=indoorwalking med bra tryck!
Onsd=30 minuters utomhuslöpning runt Kungsholmen

Och nu ska jag vara ärlig, det kommer vara lättare att ta sig till gymmet nu när Darling är bortrest. Ingen som lockar mig till soffmys istället för träning haha. Och jag som faktiskt älskar nyttig och fräsch mat kan nu äta det bäst jag vill (Darling är lite kinkig ibland och är inte så glad över mina hälsotallrikar ;))

Jag älskar ju faktiskt att träna och äta hälsosam mat!!! Och det är jag glad för :D


Check this out!

Läskigt va?? Eller är det någon som lyckats klura ut hur det går till...?
Det har jag, hehe

http://www.milaadesign.com/wizardy.html


Nu när jag fyllt 30, så har jag fått mycket större förståelse ;)


Dessutom har jag suttit och lyssnat på Sveriges Radio Stockholm hela dagen på jobbet... FRIVILLIGT!



Runkeeper

Nu har jag laddat ner Runkeeper på min iPhone och ska försöka komma ihåg att använda den på mina utomhusrundor.

Toppen ju! Då kan jag se exakt tid jag sprungit, hur långt, hur snabbt mm. Jag har ju ändå alltid med mig telefonen när jag springer utomhus så att jag kan lyssna på musik.

Ni som har mig på Facebook har ju redan sett mig publicera mina rundor. Det stämmer inte :) Det är Darlings Runkeeper som på nåt sätt länkat så det ser ut som att det är jag som publicerat.
Nu kommer det bli rätt och ni kan följa mina rundor inför Stockholm Marathon 2012 (Kommer inte lägga ut de rundor jag kör på bandet på gymet, tror inte att det funkar där).

Ni som har iPhone (funkar säkert på Android oxå)och springer mycket, ladda ner! 👍


Lyxfällan

Usch och fy.
Kan inte låta bli att fascineras lite över dessa lyxfällandeltagare på TV3.
Man ska inte kasta sten i glas hus och bla bla bla. Men jag hoppas att ni förstår mitt tänk. (Dessutom är ni ändå rätt kassa på att kommentera så jag tror inte att det blir ramaskri)

Lyxfällan ja.
Jag häpnar över deras tänk och fascineras av deras sätt att slösa! Tycker synd om dem men kan inte hjälpa att jag tycker att det är lite "sunkigt" att sätta sig i den sitsen. Visst, man kan inte alltid rå för att det går illa, och de personerna lider jag med. Men de här! De sätter ju sprätt på pengarna utan minsta koll?!?
Vem gör så???

Men jag förstår Dem lite på samma gång. Det måste vara toppen att köpa det man vill ha! Men fatta ångesten när man inser att man har lån på 500 000 på småsaker! Kläder, cyklar, maskiner, produkter, restaurangbesök... Lån!!

Själv älskar jag att spara! Det kanske man inte kan tro om mig ;) Visst älskar jag fina saker och att leva, men lika mycket så älskar jag att lägga pengar "på hög" och se dem växa. Jag skulle aldrig köpa något som jag inte har råd med.

Sparat det har jag gjort så länge jag kan minnas.
När jag var yngre, redan då älskade jag att pyssla med mina pengar i ett kassaskrin som jag hade på mitt rum. Att lägga i en ny peng till kändes fantastiskt! :D
Samma med lördagsgodiset, det sparade jag och njöt av att ha dubbelt så mycket veckan efter (sen att det blev gammalt och hårt är en annan sak).

Jag hoppas att jag aldrig hamnar i den sitsen att jag inte märker om jag lever över mina tillgångar! Då får man ta mig tusan stoppa karusellen med en gång!


Nytt i kylskåpet!


Ah! Kom på att jag ju köpt lite nytt att fylla kylskåpet med oxå!

På Life butiken så hade de mina Optimalis multivitaminshots som erbjudande! För halva priset!
Tror de ligger på 305:- i vanliga fall, nu kostade de bara 150:- st!
Bra deal!!
Så jag köpte upp mig på några flaskor :) De har ju varit grymt bra mot mina ständiga förkylningar och hjälpt mig att hålla mig frisk!

De är faktiskt ganska goda oxå. Väldigt stark smak men söt, så en shot varje morgon är helt okej.
Man kan tydligen blanda dem i ett glas vatten istället så blir det inte så stark smak (med stark så menar jag att den har mycket smak, inte att den är kryddig).


Tyst och tomt!

Nu är tiden på året kommen då Darling drar iväg på golfresa till Thailand. Bhuuuu 😪
Självklart unnar jag honom det, så mycket som han har att göra + att jag vet att han skulle göra samma för mig. Men jag kan inte rå för att jag tycker liiiiite liiiite synd om mig själv, haha, så får man känna 😉

Paris är inte heller hemma den lilla griseknoan. Hon är hemma hos min mamma på landet och har varit det sen julafton. Hon kan behöva få springa av sig och få busa med andra hundar.
Men i helgen kommer hon hem igen och det ser jag fram emot! Dessutom är det skönt att ha en "vakthund" när man bor själv :)

Jag har inga direkta planer nu när Darling är borta. Lite lösa bara + jobb.

På lördag fm ska jag ner och trängas med alla andra då NKs rea drar igång. Kämpigt men oftast hittar man nåt kap.

Föresten så var jag in på Marc Jacobs butiken som ligger på Smålandsgatan 10 idag. Rea! Så om ni funderat på en väska så är det 30% nu! Och det är på populära modeller dessutom. Så skynda fynda! Jag letade efter en clutch men hittade ingen som var lagom size tyvärr.

Var in på Gucci oxå, 30% även där!
Väldigt utplockat då de startade igår och killen i butiken berättade att det hade varit kaos :) så det blev inget där heller.
Däremot hittade jag massa snyggt till Darling på stan idag. Så han är nog nöjd :)

Men Gud, nu svamlade jag iväg. Var var jag, haha?
Jo, planer för dessa veckor. Ska hjälpa Vendela med lite lägenhetsfix, 2 snabba läkarbesök, massor av träning och kanske ett besök på bauhaus för att köpa ved. Den är slut här hemma. Och att gå upp till ICA och handla en liten säck kostar 70:-!
På bauhaus kostar den lilla säcken "bara" 45:-. Rena rånen båda två men what to do? :)


Finaste nyårspresenten!

Mitt hjärta och jag bestämde oss för att skippa julklappar. Istället tyckte vi att det var mysigare att ge en nyårsklapp :)

Och finaste vet vad jag behöver och vill ha! Jag fick ett par Gucci skidglasögon som jag suktat efter i några veckor!! (Dock ska jag byta dem till ett par svarta)

De kommer passa perfekt när vi drar iväg till på vår skidresa som vi nu har bokat! Jiiihuuu! Nu kommer jag förhoppningsvis smälta in i backen haha! Vart vi ska får ni veta en annan gång, men det kommer bli fantastisk skidåkning!!!

Tack bästa!


Nytt i mitt badrumsskåp

Jag har köpt upp mig på en hel massa bra grejer som jag ska testa 👍

Weledas hudvårsprodukter!
Har använt Dermalogicas de senaste åren men kände nu att det var dags att prova något nytt. Weleda är naturliga produkter gjorda på ekologiskt vis och med läkande växter. Jag vet ännu inte hur huden blir, men än så känns de väldigt återfuktande och bra!
(Läs mer här: http://www.weleda.se/hudvard/ )

Ricinolja!
Nu har jag läst så mycket om denna olja som ska ge fantastiskt tjockt och fint hår att jag var tvungen att testa!
Det är egentligen en olja som används som laxermedel men som nu uppmärksammats som någon slags mirakelkur för håret. Finns att köpa på Apoteket för ynka 40:-!

Lancomes juicy tubes!
4 olika färger med olika godis smaker! Sitter länge och ger inte så mycket färg, mest glans och härlig smak!


Jag Börjar året som en hel, ren och ny människa!

Hej alla! Och välkomna in i mitt liv 2012 :)

Hoppas ni återhämtat er från nyårshelgen! Det har jag :)
Och inte bara har jag återhämtat mig, jag har dessutom hunnit med en uppfräschning på Hudoteket och en på Wendyshair.

På Hudoteket var jag och fick en 1.15 h lång hydradermie ansiktsbehandling. Huden känns babylen efteråt och det var precis vad jag behövde eftersom jag känt mig så torr sista tiden. Det var en födelsedagspresent från mina fd kollegor, tack snälla Anna-Lena, Eva & Yvonne!!!
Passade dessutom på att ta en ryggmassage när jag ändå var där och det var lika välbehövlig det! Jisses Amalia vad stel jag varit.
Kan verkligen rekommendera Denise på Hudoteket, Kungsholmen! Hon var superduktig både på ansiktsbehandling och massage! Dit vill jag tillbaka!

Har även varit på återbesök på Wendyshair och fått håret klippt. Jag sa att hon fick ta precis så mycket som hon tyckte att det behövdes! Nu vill jag få ordning på mitt slitna hår!
Och även där kan jag rekommendera "min" frisör. Josefine är mycket pålitlig och duktig!

Så nu känner jag mig som en halvny människa :) Ska dessutom ta tag i träningen och beställa hem lite proteinpulver mm som lite hjälp på traven för styrketräning och löpningen (maran i sommar vet ni...), det känns toppen!

Hur känns er start på 2012?? Några löften eller önskemål satta?


Veckans tänkvärda

Jag har köpt en ny kalender och där står det varje vecka ett nytt tänkvärt ordspråk :)
Denna veckas tänkvärda ser ni nedan: