Idag fick jag en utskällning - igen!!

Hahaha, ärligt talat?? Vad har folk emot mig??
Jag ser mig faktiskt som en ganska så snäll och lugn person. Jag är hjälpsam mot gamla tanter, pekar inte finger mot folk i trafiken och går inte i taket över mycket... Ändå hamnar jag ofta i vägen för folks utskällningar!

Ni vet att jag tidigare skrivit om kvinnan i parken som skällde ut mig för att Paris lekte för tufft med hennes cocker spaniel... och om den bitska kärringen i vår förra bostadsrättsförening som var på mig om att jag förstört tvättmaskinen.... mm.

Idag fick jag mig återigen en utskällning av (snällt sagt) ett surarsel! Surarselt är tydligen vår nya granne som bor under oss. Surarslet hade dessutom med sig en gigantisk man, jag vet inte om det var hennes son eller käresta, men han var lika konstig han.

Det ringer på dörren mitt på dagen, jag öppnar och hinner knappt få upp dörren förens utskällningen börjar.
Jisses! Jag trodde ett tag att det var någon om drev med mig!
De båda personerna går bananas!
1. Hissdörren MÅSTE stängas när man kliver ur den! *Tanten visar demonstrativt HUR man stänger dörren ordentligt*. Hon är faktiskt handikappad och var tvungen att gå upp för trapporna.
Och jag som är trevlig och har jobbat alldeles för många år i servicebranchen visar enbart min förståelse och säger att SJÄLVKLART ska man se till att dörren går igen (och det tycker jag ju såklart att man måste vara noggrann med!).
Men eftersom vi bara bott här i drygt en vecka så är det nog inte vi som retat upp henne tidigare...... Men självklart ska jag se till att dörren är stängd :)

2. Hon HÖR när vi klampar omkring på golvet! Bara så att vi vet så HÖR hon det! Ja... tough shit. Men det är ju inte riktigt jag som har bestämt golvet när vindsvåningen bygdes. Troligtvis så hör hennes granne hennes steg och det är inte mycket att göra.

3. "Bor vi verkligen där lagligt!?"  
Öhhh, what?? Ehh, ja säger jag, vi köpte den och flyttade in för 1,5 vecka sedan....
Jaha, säger surarslena.... Vi trodde nämligen att han som ägde den innan hyrde ut den svart!
(Det här förklarar varför vår namnlapp som jag satt på brevlådan var borttagen här om dagen. Troligtvis har hon tagitit bort den för att de räknade med att vi bodde där olagligt!)

4. Och bara så att jag vet... så är surtantan med i styrelsen i föreningen informerade mannen mig om. Så vände de på klacken och gick.

Haha, fattar ni att jag såg ut som en fågelholk när de gick!
Jisses, finns sånna människor på riktigt??
Jag kände direkt att detta är två personer som definitivt röstade nej till att vindsvåningarna skulle byggas ;) så hon har nog redan när det klubbades för något år sedan bestämt sig för att avsky de som kommer flytta in i dem.

Men vet ni. Jag ringde faktiskt upp ordföranden några timmar senare. Jag hade ett annat ärende, men passade på att framföra hur oerhört otrevliga de var och hur orättvist behandlad jag känt mig när de körde över mig.
Kändes helt rätt att få berätta det för någon som har mer makt än henne.

Jag var supertrevlig hela konversationen igenom med surarslena, för det är sån jag är. Men när de hade gått så kom såklart ilskan. Vilka idioter! Och så blir jag förbannad på mig själv som ska va så jävla trevlig och bara ta skit.
Men det är nog en yrkesskada. Att vara trevlig mot allt och alla.
Jaja, antagligen så vinner man väl mer på det. Men jag är bra sugen på att säga till henne (lugnt och snällt såklart) hur oerhört otrevligt det var av dem att komma upp och skälla ut mig sådär.
Det enda som jag var skyldig till var väl att jag gick in med mina högklackade stövlar några timmar tidigare. Men ärligt?? Kl 13 mitt på dagen ska väl ingen bli rabiat av sånna ljud??

Kommentarer
Postat av: Mamman

Bra Sofie !! Man tar ¨udden¨ av folks ilska genom vänligt bemötande.... har Paris fått en egen solhörna ? /Kram

2011-04-29 @ 13:28:16
Postat av: Sofie

Ja visst är det så. Iofs var de lika sura när de gick men men :)

Paris har inte fått någon hörna än, men det kommer :)

2011-04-29 @ 15:27:54
Postat av: Lotta

Vilka jäkla människor det finns! Man blir alldeles paff. Hoppas det löser sig, även om hon är med i styrelsen så kan man inte bete sig hur som helst. En f.d kursare till mig bodde ovanpå en riktigt rabiat äldre dam. Den damen var helt galen! Stod och lurpassade på min kursare med familj, skällde och bråkade så mycket att det slutade med att styrelsen i bostadsrättsföreningen beslutade sig för att gripa in. Då bestämde sig damen för att sälja och flytta, annars kunde det blivit någon form av tvångsförsäljning.

2011-04-29 @ 21:20:44
URL: http://systerc.blogspot.com
Postat av: Pia

Vänligt bemötande i all ära ... men låt dom inte skälla och trampa på dig hur som helst! Ge tillbaks !! Ta igen skit ! Sätt ner foten :) kram kram

2011-04-29 @ 22:55:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback